Vaitkus: „Tiek daug dirbome ne tam, kad viskas nueitų šuniui ant uodegos“

Mantas Bertulis
specialiai tinklalapiui „BasketNews.lt“ iš Talino (Estija)
2013-07-17 08:44

Lietuvos rinktinė po nesėkmes prieš turkus padarė komandos susirinkimą bei kovingai nusiteikė kitam mačui
Lietuvos rinktinė po nesėkmes prieš turkus padarė komandos susirinkimą bei kovingai nusiteikė kitam mačui
Nuotr. fibaeurope.com
Pirmadienį mače su juodkalniečiais per pirmąjį kėlinį lietuviai sukrapštė vos 5 taškus, o antradienį susitikime su turkais jų puolimas sustojo trečiame ketvirtyje, kuomet Lietuvos rinktinė įmetė tik 4 taškus.

Rungtynių skaičiai
  Lietuva Turkija
Taškai po klaidų 2 17
Taškai baudos aikštelėje 22 32
Antrieji šansai 9 13
Taškai greitose atakose 7 14
Atsarginių žaidėjų taškai 29 26
Banguotas Lietuvos jaunimo rinktinės puolimas kelia didelį nerimą, tačiau komandos strategas Tomas Pačėsas dar labiau turėtų rūpintis dėl itin prasto tritaškių pataikymo. Lietuviai po trijų kėlinių buvo pataikę vos du tolimus metimus iš 18 bandymų (11,1 proc.) bei surinkę tik 26 taškus.

„Galbūt nebuvome tinkamai susikaupę. Puolimas mums visiškai nepavyko, o gindamiesi neįvykdėme trenerio uždavinių. Niekaip negalime „pramušti“ aikštės gynybos. Mes apsiginame, tačiau nepavyksta užpulti. Būtų užtekę pataikyti keletą tritaškių ir viskas būtų gerai. Galėjome nepataikyti ir nė vieno tritaškio, tačiau reikėjo apsiginti ir greitai užpulti. To greito puolimo šiandien mums ir trūko“, – po rungtynių tinklalapio „BasketNews.lt“ korespondentui sakė Lietuvos rinktinės lengvasis krašto puolėjas Ignas Vaitkus.

Abi komandos buvo susitikusios dar prieš čempionatą. Tuomet draugiškose rungtynėse lietuviai sutriuškino turkus net 59:40.

„Turkai parodė savo gynybą, o mums nekrito metimai iš tolimų distancijų. Varžovai buvo pranašesni ūgiu ir jėga po krepšiais. Nors mes ir atkovojome daugiau kamuolių, tačiau leidome jiems kartoti savo metimus, – pralaimėjimo priežastis tinklalapiui „BasketNews.lt“ vardino Tauras Jogėla. – Jie labai kibiai gynėsi ir darė viską, kad mes atakuotume iš toli. Tai jiems pasiteisino.“

Lietuvių puolimas
 Varžovas Taškai Tritaškiai
Serbija 68 5/18 (27,8 %)
Vokietija 74 9/25 (36 %)
Gruzija 107 14/28 (50 %)
Graikija 74 6/24 (25 %)
Juodkalnija 63 8/19 (42,1 %)
Turkija 48 6/27 (22,2 %)
Lietuviai šiose pirmenybėse yra viena žemiausių rinktinių, kurios ūgio vidurkis siekia 195,9 cm, kuomet turkų – 198,6 cm. Pasak, Jogėlos, tai krepšininkams neleido laisvai jaustis varžovų baudos aikštelėje.

„Kartais būna taip, kad atrodo viską padarai, jog prasiveržtumei link krepšio, tačiau pamatai aukštą žmogų ir nebežinai ką daryti. Telieka numesti kamuolį kitam arba atlikti sudėtingą metimą. Turkai perėmė daug kamuolių po tokių mūsų numetinėjimų. Varžovai viską darė geriau už mus. Galbūt jie labiau norėjo laimėti“, – sakė 7 taškus pelnęs Jogėla.

Po pralaimėjimo Pačėsas sunkiai galėjo suvokti, kaip galima pralaimėti rungtynes, kuomet kovą dėl kamuolių laimėta 53:37, o varžovai pataikė vos 2 tritaškius iš 20 metimų (10 proc.).

„Treneris po rungtynių sakė, jog nenukabintume nosių ir nenori matyti nuliūdusių veidų. Turime nugalėti kroatus, – po mačo tinklalapiui „BasketNews.lt“ teigė Vaitkus. – Padarėme komandos susirinkimą, pašnekėjome visi ir tikrai nusiraminome. Susigrąžinome motyvaciją. Supratome, kad liko ketverios rungtynės ir reikia atiduoti visą save.“

Dvidešimtmečių rinktinės puolėjas Vaitkus tikina, kad šis kluptelėjimas bus lyg šaltas dušas ir tik dar labiau motyvuos žaidėjus kitoms rungtynėms.

E grupės lentelė
„Tiek daug dirbome ne tam, kad viskas nueitų šuniui ant uodegos. Tai bus gera pamoka. Norisi įrodyti tiems, kas komentuoja bei mus nuvertina, kad galime laimėti. Ypač dėl Pačėso, kadangi treneris tikrai atiduoda visą save“, – prieš susitikimą su kroatais tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Vaitkus.

Šiuo metu lietuviai Europos čempionato antrojo etapo E grupėje užima trečią vietą ir aukščiau jos nebepakils.

Kitas rungtynes Pačėso auklėtiniai žais trečiadienį 18 val. su kroatais, kurie iki šiol pranoko tik Ukrainos, Švedijos ir Vokietijos rinktines.

Komentarai:
saulutei
Saulute, tu nepergyvenk. Šito tinklapio kontingentas - 14-mečiai, grįžę po pamokų ir neturintys ką veikti. Čia yra puiki terpė jiems išsilieti ir pasijausti "kietais". Nieko - po keletos metų suaugs ir pradės kitaip mąstyt. Šis tinklapis tuom ir geras, kad prirakina "tokius" prie kompiuterinių komentarų - taip jie bent gatvėse neturi laiko plėšikauti. Gaila tik kad pamiršta Lietuvių kalbą... po to 10 procentų valstybinio neišlaiko

O mūsų vyrams linkiu sėkmės, o Pačėsui - ramesnių nervų
2013-07-17
+2
Atsakyti
JV=Melo to as to Jv=Melo
Na Graikai man ispudingiau atrodo uz braliukus, jei Pacesa gynyba pastatys, galima lost pries visus:)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-07-17
-1
Atsakyti
as to JV=Melo
neuzmirsk latviu, kurie atrodo gal dar ispudingiau uz tuos graikus
2013-07-17
-6
Atsakyti
JV=Melo
Pavarys dar Tauras:) pamatysit. Pačesa žino ka daro;) cia ne Dickius

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-07-17
-3
Atsakyti
Anonimas
nematau sitam cempionate nei vienos stiprios komandos, tad nereikiasakyti, kad musu komanda silpna. sitam cempe gal tik graikai isiskiria is kitu, daugiau visos kaomandos 15 meciu lygio... tad daug priklauso nuo treneriu darbo. kaip treneriai sudirba taip ir zaidejai suzaidzia
2013-07-17
-1
Atsakyti
JV=Melo
Užmušu!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-07-17
-3
Atsakyti
JV=Melo
Užmušu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-07-17
+5
Atsakyti
Na ka treneris gali padaryti,jai jie net komauolio nemoka varytis,varosi tai pameta kamuoli tai i koja pacio atsimusa.....o apie kazkokius derinius tai net neverta sneketi,jokiu deriniu nera....trina kamuoli 20 sekundziu ir poto meta tritaski
2013-07-17
+5
Atsakyti
as
Lietuvos U-19 zymiai geresne rinktine ir cia pasirodytu kur kas geriau.
2013-07-17
Atsakyti
Mindaugas
Pritariu Anonimui, visiškai.
2013-07-17
+2
Atsakyti
Anonimas
nieko cia nepadarysi,pacesas uz tuos musu zaidejus neimes tritaskiu.is esmes ju ir labai kritikuot neverta,si rinktine labai silpna,todel net patekimas i ketvirtfinali jai butu neblogas rezultatas.
2013-07-17
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.