Italai nenumaldomai laukia Europos krepšinio čempionato
Italai nenumaldomai laukia Europos krepšinio čempionato
Nuotr. AFP-Scanpix
Italijos nacionalinė komanda pradeda rengtis Europos čempionatui. Vyriausiasis rinktinės treneris Simone Pianigiani paskelbė kandidatų sąrašą, pretenduojančių į galutinį dvyliktuką.

Tarp 19 žaidėjų yra įtraukti ir du NBA rungtyniaujantys italai – Niujorko „Knicks“ puolėjas Andrea Bargnani ir San Antonijaus „Spurs“ ekipos gynėjas Marco Belinelli.  

Taip pat tarp rinktinės kandidatų yra ir naudingiausias Italijos lygos krepšininkas bei naujausias Detroito „Pistons“ komandos narys Luigi Datome.

Didžiausia italų netektis – Denverio „Nuggets“ puolėjas Danilas Gallinari. Krepšininkas praleis Europos čempionatą dėl Achilo sausgyslių traumos.

Pirmoji Italijos rinktinės treniruočių stovykla startuos liepos 25 dieną.

Italijos rinktinės kandidatai:

Gynėjai: Marco Belinelli (27, 196), Daniele Cavaliero (29, 188), Andrea Cinciarini (27, 193), Travisas Dieneris (31, 185), Alessandro Gentile (21, 196), Danielis Hackettas (25, 198), Giuseppe Poeta (27, 190), Luca Vitalis (27, 201), Riccardo Moraschini (22, 193).

Puolėjai: Pietro Aradori (24, 196), Luigi Datome (25, 202), Stefano Mancinelli (30, 203), Nicolo Melli (22, 203), Achille Polonara (21, 203).

Sunkieji ir vidurio puolėjai: Andrea Bargnani (27, 213), Marco Cusinas (28, 211), Angelo Gigli (30, 209), Guido Rosselli (30, 198), Daniele Magro (26, 206).

Komentarai:
Bo_McCalebPastebėjot kad visa italų rinktinė yra karjėros pikuose? Vyriausiam žaidėjui 31. O perkopusių 30 yra tik 3. Vidurkis 26 metai kokie. Velniux kažką chimičini, gentilei pakris? TU gal jį maišai su kitu gentile ar kokiu ten, kur Cantu Maporo rungtyniauja, Va tas tai užmėtyt moka, o šitas lievas yra. Beto kodėl visi primiršta Hickettą, Vitalį... Visiem tik Belinellis ir Varp*nis


Nieko aš nemaišau, Alessandro Gentile, jaunimo čempionatuose siausdavo kaip turi būt, o dabar ir rinktinės lygį priaugo. Va, kaip tik kartu su Nicolo Melli iš jaunimo rinktinės. Dėl Hacketto nesiginčyju, labai talentingas žaidėjas, gali ir PG ir SG lošt, turi puikų prasiveržimą, bet Vitalis nėra kažkuo labai ypatingas. Aišku, galima kiekvienam įžvelgti ir gerų, ir blogų dalykų.

Tiesą sakant, turbūt, neskaitant žinoma lietuvių, italus ir palaikysiu čempionate, bet tiesiog pamenant ganėtinai panašios rinktinės (kuri dar turėjo ir Gallinari) pasirodymą prieš porą metų Lietuvoje, abejoju, ar jau šiemet komanda gali kažką labai rimto nuveikti. Į antrą etapą prasibraut turėtų, nors kai grupėj graikai, turkai ir rusai lengva nebus. Kitoj grupėj, su kuria tektų žaist antrame etape, dar yra ispanai ir slovėnai. Kažin ar be Danilo italai jau yra pajėgus šias ekipas įveikti. Nors neabejoju, kad greitu metu jų krepšinio lygis turėtų ženkliai šauti į viršų.
2013-07-23
+5
Atsakyti
Pastebėjot kad visa italų rinktinė yra karjėros pikuose? Vyriausiam žaidėjui 31. O perkopusių 30 yra tik 3. Vidurkis 26 metai kokie. Velniux kažką chimičini, gentilei pakris? TU gal jį maišai su kitu gentile ar kokiu ten, kur Cantu Maporo rungtyniauja, Va tas tai užmėtyt moka, o šitas lievas yra. Beto kodėl visi primiršta Hickettą, Vitalį... Visiem tik Belinellis ir Varp*nis
2013-07-22
-9
Atsakyti
O man is paskutinio cempo istrigo i akis labai krites vaizdas,kad visa zaidima gadino Galinari su savo nevaldomu garbes troskimu ir kaldros tempimu...Taip kad sakyciau Italai tik sustiprejo.
2013-07-21
Atsakyti
kaip pamenu juos is paskutinio kazkokio turnyro, tai visa komanda zaide tik ant savo nbesu, o jiemskaip jau pakris. Galinri aisku didziule netektis
2013-07-20
-1
Atsakyti
velniuxNieks nieko netriuškins ;). Italai neturi Gallinari, kas yra didžiulė netektis jų ekipai. Bargnani žaidžia taip, kaip jam užplaukia, gali tempti komandą, bet gali ir paskandinti. Jei Bellinelli ir Gentilei pakris, tada gali visko būti, bet nemanau, kad be Danilo italai yra pajėgūs prisikapstyti bent iki ketvirtfinalio.


Nenurašyčiau tavim dėtas taip italų. Jie gali pasiekti ketvirtfinalį ir negana to tai dar gali būti ne riba jiems
2013-07-19
Atsakyti
@
Visiskai nezema, atsizvelgian į fakta, kad italu stiprioji puse tolimi metimai.
2013-07-19
+11
Atsakyti
ATI
zema komanda, Barghani nezais visas 40min.
2013-07-19
-3
Atsakyti
Nieks nieko netriuškins ;). Italai neturi Gallinari, kas yra didžiulė netektis jų ekipai. Bargnani žaidžia taip, kaip jam užplaukia, gali tempti komandą, bet gali ir paskandinti. Jei Bellinelli ir Gentilei pakris, tada gali visko būti, bet nemanau, kad be Danilo italai yra pajėgūs prisikapstyti bent iki ketvirtfinalio.
2013-07-19
+4
Atsakyti
Anonimas
Neduok Dieve jei jie su Lietuviais susitiks.

Italu 20meciai laimejo, o Salies rinktine bus sutriuskinta
2013-07-19
-3
Atsakyti
ssssssssssssssssssssss
Ole oksana vestuvėzss

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-07-19
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.