Lietuviai po pratęsimo krito ketvirtfinalyje (Pačėso komentaras, video, statistika)

Mantas Bertulis
specialiai tinklalapiui „BasketNews.lt“ iš Talino (Estija)
2013-07-19 19:33

Lietuviai neįveikė italų barjero
Lietuviai neįveikė italų barjero
Nuotr. fibaeurope.com
Viena koja pusfinalyje buvę Lietuvos dvidešimtmečiai priversti praryti karčią piliulę. Europos jaunimo čempionato ketvirtfinalyje lietuviai po pratęsimo 72:75 (23:18, 10:9, 11:19, 23:21, 5:8) nusileido Italijos rinktinei ir toliau kovos dėl 5-8 vietų.

Iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti 10 sekundžių Tomo Pačėso auklėtiniai dar pirmavo 65:61, tačiau tada Awudu Abassas užspaustas dviejų lietuvių metė link krepšio ir metimas skrodė tinklelį.

Netrukus Martynas Paliukėnas baudų metimais padidino persvarą iki 3 taškų, tačiau kitoje atakoje italams vėl šyptelėjo sėkmė. Amedeo Della Valle vos išsaugojo kamuolį bei viena ranka metė nuo tritaškio linijos ir metimas pasiekė tikslą, išplėšdamas pratęsimą.

Pratęsime abi komandos keitėsi pirmaujančiais vaidmenimis, kol italai perėmė vadžias į savo rankas. Osvaldas Olisevičius ir Paliukėnas paskutinę minutę atakavo iš toli būdami visiškai laisvi, tačiau jų metimai tikslo nepasiekė.

Matteo Imbro likus žaisti 7 sekundes sumetė abi baudas, padidindamas skirtumą iki 3 taškų, o Vaido Kariniausko lemiamas metimas net nelietė lanko.

„Retai kaltinu žaidėjus ir visą atsakomybę prisiimu sau. Esu kaltas, kad išleidau tokį penketą, kuris nesugebėjo prasižengti, vos varžovai gaus kamuolį. Toks nurodymas buvo duotas visiems žaidėjams. Neturėjome apskritai leisti italams mesti į krepšį, o ši klaida mums kainavo medalius“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ po rungtynių sakė Pačėsas.

Lietuviams laimėti nepadėjo net laimėta kova dėl kamuolių (48 prieš 39) bei taikliau mesti tritaškiai, dvitaškiai bei baudos. Mūsiškius į dugną labiausiai tempė klaidos (25 prieš 13).

Lietuva: Osvaldas Olisevičius 14 (4/5 tritaškių), Mindaugas Kačinas (9 atk. kam.) ir Laimonas Chatkevičius (9 atk. kam., 5 kld.) po 10, Vaidas Kariniauskas 8 (4 rez. perd.) Tauras Jogėla 7, Martynas Paliukėnas 6.

Italija: Ericas Lombardis 16 (10 atk. kam.), Awudu Abassas 14, Marco Laganas 9, Matteo Imbro 8, Amedeo Della Valle 7.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Komentarai:
keith
to AKA_Boss> nieks neisvadina jie pusfinali zais pries rusus todel ir pasake kad tikisi nugalet rusus ir patekt i finala.
2013-07-20
-12
Atsakyti
Kai tiek klaidu padaro ir leidzia net 17 kamuoliu pavogt, tai pergales ir nereik tiketis.
2013-07-20
Atsakyti
Nu ziauru net ir laimeja,Italai pagaidino LT per interviu pavadines Rusais...visiskai issityciojo
2013-07-20
-5
Atsakyti
tony
ziuriu liaudziai dzin kad italas i kamera lietuvius rusais isvadino :D
2013-07-20
+4
Atsakyti
tralalalala
ka ten lekys veikia? hahaha
2013-07-20
+10
Atsakyti
Taip pacesas nieko ner laimejas.bet tu pazek koki kluba jis treniravo,kuriem su finansais tikrai ne kas budavo ir taip metu metus,bent viena sezona tikrai gerai zygiavo ir grazu zet buvo kai is sh isspaude ka galejo eurolygoje,o vietineme fronte pastoviai 1st budavo ir beje Lietuvi sakai jis rekia ir ka? juk N treneriu kurie rekia bet jie ner blogi.tas pac obradovicius moka neblogai parekti,bet superinis treneris,o pacesa noreciau pamatyt uz kokio rimtesnio klubo vairo,tada butu galima pazet kaip jam sektusi
2013-07-20
-4
Atsakyti
Lietuvis
Pacesas - treneris, kuris tik ir moka rekti ir mojuoti rankas palei galine linija. Nieko nera laimejes ir nelaimes jei nekeis savo vadovavimo filosofijos. Todel yra viskas kaip ir turejo buti. As dar esu nustebes, kad jie taip toli nuzygiavo.
2013-07-20
+4
Atsakyti
Teisėjai grybai čia.. Beto Italams pratesima išplėšė tas pats kuris Ispanus pražudė paskutine sekunde tritaškiu irgi lempiniu..
2013-07-20
-3
Atsakyti
TO FORGOT
ponui mockeviciui ne kamuoli reikejo megint perimti, o tiesiog buti prikibus prie zaidejo ir prasizengt.
2013-07-20
+4
Atsakyti
Debilas Pačėsas,pažiūrėkit įrašą,lietuvis beveik peremė kamuolį,todėl reikalai tapo šiek tiek neplanuoti,bet jis vis tiek spėjo prasižengti ir ne jo kaltė ,kad teisėjai nesušvilpė.Po viso šito kaltint žaidėją?
2013-07-20
+8
Atsakyti
savanoris
Mačiau rungtynes per internetą- baisiau nebūna... Šita komanda to ir verta. Klaidos, klaidos... Net iš užribio nesugebėjo išsimesti kamuolio, gynyba baisi... To ir yra verti.
2013-07-20
-3
Atsakyti
Ekko
Italas interviu duodamas, sako Russia is a great team ant lietuviu, haha.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-07-20
+5
Atsakyti
erikasPralaimejome dabar ir tai gal i nauda ,daugeu is musu ir nera nieko ,,liko dar EU Apazorintis ir galim sedet ir kasko laukti,,,atsiprasau bet is ju laukeu kasko ir nesulaukeu,,nervai.


Belaukdamas lietuviu pamokele viena kita akim permesk :)
2013-07-20
+13
Atsakyti
rls
... apie Jogela ... visgi gaila, kad Pacesas nerado budu geriau isnaudoti Jogela, geriausias kylantis nuo suoliuko ... vienintele beda - Jogela daznai klydo palyginus ir nieko daugiau nemate gaves kamuoli (0 asists per 110 min zaidybinio laiko). Bet taskus rinko prasciau tik uz Kariniauska (!), del kamuoliu kovojo uz ji geriau kovojo tik Chatkevicius ir Riauka ...
2013-07-20
-11
Atsakyti
erikas
Nezinau kodel kaskas pries Pacesa ,bet jis man patinka kaip zmogus ir kaip treneris,,,
2013-07-20
+2
Atsakyti
erikas
Pralaimejome dabar ir tai gal i nauda ,daugeu is musu ir nera nieko ,,liko dar EU Apazorintis ir galim sedet ir kasko laukti,,,atsiprasau bet is ju laukeu kasko ir nesulaukeu,,nervai.
2013-07-20
-9
Atsakyti
kj
Didziausias nusivylimas - jogela ir mockevicius ,bei semaska,lkl zaidejai turbut uzmige ant lauru ,kad taip prastai atrode,ypac jogela per daug susireiksmines...atsigaukit
2013-07-20
+4
Atsakyti
Anonimas
gal galit kasnors pacituot kaip ten pacesas uzstume ant mockes?
2013-07-20
-3
Atsakyti
Anonimas
Tai, kad pacesas tik baime ir moka rikiuoti vaikius, bet tokio amziaus taip ir reikia, su viresniais spyga taukuota gautusi, dar blogiau butu, tiesiog per baime isspaude ka galejo is sitos rinktines ir fsio baigtas kriukis, nei cia treneryje kalte, nei komandoje, tiesiog taip.
2013-07-20
-10
Atsakyti
Pėsimistams
atsiverskite žemėlapį EU (ar pasaulio), raskite LT, dar pažiurėkite ties kiekviena šalim gyventojų skaičių, tada nusiraminkite ir eikite miegoti...

pasaulio pabaigos dar nėra, - komentarus rašyti yra lengviausia, ir kaip matosi būti kašio specais dar lengviau

kai pavargsit skleisti negatyvą - užsiimkt JOGA, sako padeda :)
2013-07-20
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.