Lietuvos rinktinė išsivežė pergalę iš Makedonijos (3 video, statistika, komentaras)

Rokas Buračas
Specialiai tinklalapiui „BasketNews.lt“ iš Skopjė (Makedonija)
2013-08-17 20:00

Svarbiomis akimirkomis taškus rinkęs Linas Kleiza buvo rezultatyviausias Lietuvos rinktinės žaidėjas
Svarbiomis akimirkomis taškus rinkęs Linas Kleiza buvo rezultatyviausias Lietuvos rinktinės žaidėjas
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Lietuvos rinktinės penktoji pergalė kontrolinių rungtynių cikle pažymėta nestabiliu žaidimu. Europos čempionatui besiruošianti Jono Kazlausko treniruojama komanda išvykoje 62:50 (14:13, 13:15, 14:16, 21:6) nugalėjo Makedonijos nacionalinę ekipą.

Rungtynių žaidėjas
Jonas  Mačiulis
PTS 11 | REB 5 | AS 2 | ST 4 | BS 1
Net trijų kėlinių pirmosiose pusėse lietuviai nerasdavo kelių makedonų krepšio link. Sėkmę lėmė užtikrintas žaidimas paskutiniame ketvirtyje. Jame Lietuvos rinktinė spurtavo 14:4 ir susikrovė pergalingą pranašumą – 59:48.

„Prasidėjus rungtynėms kai kurie žaidėjai pernelyg daug jaudinosi, todėl pralaimėjome kovą dėl kamuolių ir labai daug klydome, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ tvirtino Kazlauskas. – Kai pralaimi lentą, daugiau dėmesio skiri gynybai, o ne puolimui.

Todėl žaidimas mums nesiklijavo. Be to, norėjome šiek tiek paeksperimentuoti. Kai jau pradėjome žaisti savo krepšinį ir protas ėmė imti viršų, viskas susidėliojo į vietas. Paskutinis kėlinys buvo tikrai geras. Žaidėme drausmingai ir gavome tai, ko norėjome“

Jonas Kazlauskas

Mano sąlyga žaidėjams – nekalbėti su teisėjais. Tam yra treneriai. Jeigu trenerį išvarys, žaidėjai liks ir galės žaisti. Tai draugiškos rungtynes ir šiose šalyse daug kur būna panašiai. Reikia tikėtis, kad kai kuriose rungtynėse bus toks teisėjavimas, bet negalime nuleisti ar pakelti rankas. Turime ieškoti variantų, kaip tai išspręsti.

Į duobę Lietuvos ekipa pateko antrajame kėlinyje, kai per jo pirmąsias penkias minutes nepelnė nė taško. Makedonai įmetė trylika taškų ir susikrovė dviženklį pranašumą – 26:13.

Ketvirčio pabaigoje iniciatyvos ėmėsi Linas Kleiza, pataikęs dvitaškį bei du tritaškius ir sumažinęs atsilikimą iki minimumo – 25:26.

Slovėno Alešo Pipano treniruojami šeimininkai dar kartą nutolo trečiojo kėlinio viduryje – 37:31. Lietuviai vėl atsigavo tik paskutinėmis ketvirčio minutėmis, kai išlygino rezultatą – 41:41.

„Po šios dienos rungtynių man nerimą kelia jauduliukas, – pridūrė Kazlauskas. – Jeigu jie jaudinsis, negalėsiu padėti. Reikia išmokti jį nugalėti.“

Lietuvos rinktinė laimėjo kovą dėl kamuolių – 39-26, atliko daugiau rezultatyvių perdavimų – 11-10, blokavo daugiau metimų – 4-1 ir dažniau klydo – 17-11.

Makedonai perėmė daugiau kamuolių – 9-7 bei išprovokavo daugiau pražangų – 24-17. Lietuviai pataikė vos 2/10 tritaškių, tačiau iš tolimų distancijų prastai atakavo ir šeimininkai – 5/24.

Lietuvos rinktinė: Linas Kleiza 14 (6 atk. kam.), Jonas Mačiulis 11 (5/6 dvitaškių, 5 atk. kam., 4 per. kam., 22 n.b.), Darjušas Lavrinovičius 10, Jonas Valančiūnas (9 atk. kam., 6 kld.) ir Robertas Javtokas po 7, Mantas Kalnietis 4, Renaldas Seibutis 3, Tomas Delininkaitis, Mindaugas Kuzminskas ir Donatas Motiejūnas po 2, Martynas Pocius ir Vytenis Čižauskas taškų nepelnė, Martynas Gecevičius nerungtyniavo.

Makedonijos rinktinė: Predragas Samardžiski ir Damjanas Stojanovski po 11, Bo McCalebbas 10 (6 rez. perd.), Vojdanas Stojanovski 8.

Lietuvos rinktinė į Makedonijos sostinę Skopjė išvyko be Ado Juškevičiaus ir Kšištofo Lavrinovičiaus.

2011 m. Kaune vykusiame Europos čempionato ketvirtfinalyje makedonai eliminavo lietuvius – 67:65.

Makedonijos krepšininkų pranašumą Lietuvos rinktinė pripažino ir praėjusiais metais Klaipėdoje vykusiame kontroliniame susitikime, kuris buvo pralaimėtas – 74:78.

Pasirengimo cikle Lietuvos rinktinė po du sykius nugalėjo Belgijos ir Švedijos nacionalines komandas.

Makedonai bus lietuvių varžovai Europos čempionato B grupėje, kurioje taip pat rungtyniaus Latvijos, Serbijos, Juodkalnijos bei Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės.

Rugpjūčio 18-25 dienomis Lietuvos rinktinė treniruosis Vilniuje. Sostinėje numatytos trys kontrolinės rungtynės su Suomijos, Rusijos ir Čekijos nacionalinėmis komandomis.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Išsamus Kazlausko komentaras:

Interviu su Robertu Javtoku:

Komentarai:
anonimui
asiliu, nevaziuok kazlas su 4 mazais i EC. tarkim vienam trauma, tai ant pg/sg pakeitimo lieka vienas zmogus ane? krc graudus ubagai cia renkasi
2013-08-19
+2
Atsakyti
variantas
As galvoju,kad Adas,Ksistofas irGecevicius bus "atkabinti". Ksistofas bus po vaiko gimimo kartu su zmona(Kazlauskas su juo gali pakalbeti,kaip kas), D-MO pagal zaistas rungtynes taip nesiziuri kazkaip,kazkaip kazkas ne taip D-MO zaidime,gal truksta jam laiko "perreiti" is NBA zaidimo stiliaus i europietiska,ar dar kazkas...Jei pasakyti D-MO "ate",tai velgi,gautusi nekaip vaizdzialis,Donatas galetu isizeisti,susikoncentruoti ties zaidimu NBA ir Houston Rockets,ir nesutikti vykti i LTU krepsinio rinktinens vasaros stovyklas bei po to i cempionatus...Na gal ir sutiktu atvykti i rinktine,taciau jokios garantijos,kada tai ivyktu...D-MOzaidimas "vertas" atkabinimo,bent jau ziurint i sia diena..Gal Donce ir "suzibes"?,na artimiausios draugiskos rungtynes parodys,kokia bus Kazlausko taikoma zaideju rotacija,ir t.t Gecevicius turbut bus "atkabintas",nes is esanciu aukstaugiu,jei pagal mano parasytus "atkabinimo: zaidejus,ka is ju galetu "atkabinti"??? Taigi,mano variantas visgi btu toks: Adas,Ksistofas(gaila,jei taip atsitiktu kaip begalvojus,nes Ksistofas zaidzia tikrai sauniai,palieka labai toki gera vaizdziali) ir Gecevicius.
2013-08-19
-2
Atsakyti
klausyk manes anonimo
Cia tau nusibausk. nebent kris aukstaugis is tavo klyno o ne aukstaugis is rinktines
2013-08-19
-3
Atsakyti
šaunu taip ir toliau
2013-08-19
-11
Atsakyti
HI
klausykit manes anonimomes is rinktines juskeviciu, delininkaiti ir geceviciu.PG: Kalnietis CizauskasSG: Seibutis PociusSF: Maciulis KuzminskasPF: Kleiza, Motiejunas, KsystofC: Valanciunas Darjus Javtokasir nenusisnekekit kad turi ismest auksta butinai, paliks visus didelius jus bukaprociai, gecas nulinis apart tritaski kur ir tai tik laisvas imeta, delnas gali patempt bet jo vietoj yra geresniu ir verta palikt dideli negu delna, juskevicius tai jau be komentaru skris ir viskas, ir visi jus kases ekspertai uzsirasykit sita komentara ir sau prie nosies prisikiabinkit nes tokie is jusu ir expertai


anonime eik miegot. 1 aukstaugis kris ;)
2013-08-18
-2
Atsakyti
klausykit manes anonimo
mes is rinktines juskeviciu, delininkaiti ir geceviciu.

PG: Kalnietis Cizauskas

SG: Seibutis Pocius

SF: Maciulis Kuzminskas

PF: Kleiza, Motiejunas, Ksystof

C: Valanciunas Darjus Javtokas

ir nenusisnekekit kad turi ismest auksta butinai, paliks visus didelius jus bukaprociai, gecas nulinis apart tritaski kur ir tai tik laisvas imeta, delnas gali patempt bet jo vietoj yra geresniu ir verta palikt dideli negu delna, juskevicius tai jau be komentaru skris ir viskas, ir visi jus kases ekspertai uzsirasykit sita komentara ir sau prie nosies prisikiabinkit nes tokie is jusu ir expertai
2013-08-18
+9
Atsakyti
Gecas,Juskevicius.Is aukstu teisingiausia butu,kad vienas is ''broliu arba Javtokas,bet kokiu atveju butu galia del bet kurio.''Donata jei atkabins,daugiua nezais uz LT.Plus pastarasis dar tikrai neparode savo stipriausiu zaidimo pusiu.
2013-08-18
-7
Atsakyti
karoliukas29Man tj atrodo kad tikrai out bus Adas, Dmo ir Gecas :) Pritariat? :D


Manau, kad Dmo likimas priklausys nuo Ksistofo, jei vel zmonai pasakys griezta NE, tada Dmo OUT. Jei nores likti su seima - Dmo zais. Siai dienai abu broliai uz ji stipresni. Is dideliu daugiau nera ka mesti, o deja kazka is ju mesti reikes..
2013-08-18
-11
Atsakyti
gg
tegul sukuosena keicia kleiza
2013-08-18
+4
Atsakyti
Faktai apie krepšinį. Užeikit :)

https://www.facebook.com/KrepsinioFaktai
2013-08-18
-16
Atsakyti
po šių rungtynių tapo aišku, kad macedonai niekaip šios LTU rinktinės tempu neišlaikys (be to tai bus antra čempo diena ir macedonai nebus švieži). kitas dalykas tapo aiškus, kad šiame čempe Valančiūnas netaps LTU lyderiu NR 1 ir netemps varžybų. Įžaidėjai nuramino, nes tiek Kalnas tiek Čižas laiko kamuolį padoriai.
2013-08-18
+3
Atsakyti
Šaunuoliai!!!Buvo iš pradžių baisu žiūrėti , kad tik nepralaimėtumėm nuo antro kėlinio vis dažniau teko pasidžiauti pataikytais taškais.Trečiame kėlinyje buvo gera žiūrėti ,bet reikėjo ir pasinėrvinti.

Puikiai visi viską padarė aišku buvo truputi tokių vietų kur reikėjo nusikekti,bet nieko tokio kartais reikia , nes kai padaro klaidą stengiasi jos nebedaryti ... Na o ketvirtas kėlinys buvo geriausias ...

Žodžiu ŠAUNUOLIAI !!!
2013-08-18
Atsakyti
Pewdiepie
Laibai butu gerai, kad kai Valanciuna apsupa 3 varzovai jis numestu kamuoli laisvam geceviciui. Tai butu ziaurus tandemas. Zinoma jeigu kazlauskas pasiliks geca

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-08-18
+5
Atsakyti
zalgiris84karoliukas29Man tj atrodo kad tikrai out bus Adas, Dmo ir Gecas :) Pritariat? :Das tai pritariu,mesciau abu net nesuabejodamas,o ka is aukstu viena net neisivaizduoju,nes visi geri.


oi nepastebejau del d-mo,kad sovei nesamonem.pritariu tik del geco su adu.krc nepjauk del d-mo
2013-08-18
+5
Atsakyti
karoliukas29Man tj atrodo kad tikrai out bus Adas, Dmo ir Gecas :) Pritariat? :D


Cia siaip patrolint atejai? pats puikiai zinai, kad D-Mo liks, cia tau ne Kemzura, o jei zaidimas netenkina jo, tai siusk laiska Kazlauskui, kad jam leistu po kase eiti. Cia jums ne ka noriu ta darau, o kokie deriniai ir kaip turi suktis ir kur but zzaidejai, nemanau, kad jie patys sugalvojo. Taciau net ir trindamasis palei 3pt linija, jis daug geriau ginasi ir puola baudos aikstelei uz Kleiza, kuris nesugeba pastoveti pries tvirtesni zaideja ir nesugebes su tokiu ugiu, nes jis ne pf, bet kai jo toks suvokimas ir greicio trukumas, ka jau padarysi. Motiejunui truksta tik tai stabilumo, nes ginyboj gali dengti kaip mtem betka, greitas suspeja rotacijoj, tik jo niekas nenaudoja baudos aikstelej, bet kodel? neaisku.
2013-08-18
+6
Atsakyti
to miamibig3
kleiza pats sakė, kad niekada sf žais rinktinėj, tik pf :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-08-18
+3
Atsakyti
PG Kalnietis, Delininkaitis.

SG Seibutis, Gecevičius Pocius.

SF Kleiza, Mačiulis, Kuzminskas.

PF Motiejunas, Darjušas.

C Valančiūnas, Javtokas.

Delninkaitis ir Kleiza galės ir per viena pozicija pasislinkt.

Čižauskas dar nesiekia rinktinės lygio, Juškevičius duok Dieve, kad iš vis kada pasiektų...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-08-18
-2
Atsakyti
karoliukas29Man tj atrodo kad tikrai out bus Adas, Dmo ir Gecas :) Pritariat? :D


as tai pritariu,mesciau abu net nesuabejodamas,o ka is aukstu viena net neisivaizduoju,nes visi geri.
2013-08-18
+7
Atsakyti
BRO
Rungtynese su Makedonija jau matesi, kad Kleiza po biski atgauna forma, Motiejunas neatranda savo vietos rinktineje, Kalnieciui reikia labiau skaityti zaidima, o visai komanda daryti maziau klaidu, ko pasekoje atsiras ir susizaidimas.

Beje, Anticius siose rungtynese su savo netaikliais metimais buvo didelis minusas komandoje (-5eff), idomu kaip jis atrodys Atlantoje.
2013-08-18
-5
Atsakyti
Anonimas
Net neabejoju, kad bus atkabinti Gecevicius ir Juskevicius, ir dar 1 aukstas bus OUT.
2013-08-18
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.