Įspūdingai pasipuošę lietuvių fanai Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Dailiųjų šokėjų pasirodymas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Jonas Valančiūnas ir už jo plevėsuojanti Lietuvos vėliava Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Prancūzijos rinktinės atsarginių žaidėjų suolelis džiaugsmu nepasižymėjo Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Ištikimiausi Lietuvos rinktinės fanai Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Įspūdingai pasipuošę lietuvių fanai Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Dailiųjų šokėjų pasirodymas Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Jonas Valančiūnas ir už jo plevėsuojanti Lietuvos vėliava Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Prancūzijos rinktinės atsarginių žaidėjų suolelis džiaugsmu nepasižymėjo Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Ištikimiausi Lietuvos rinktinės fanai Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus

Geriausias Europos čempionato puolimas tapo bedantis, kai atsimušė į vieną geriausių gynybų. Solidžiausias rungtynes sužaidusi Lietuvos rinktinė įsirašė antrą pergalę E grupėje.

Jono Kazlausko auklėtiniai 76:62 (16:10, 16:17, 19:15, 25:20) nugalėjo Europos vicečempionę Prancūziją ir žengė tvirtą žingsnį link ketvirtfinalio. 

Po slogaus grupės etapo Jesenicėse, pirmosios rinktinės rungtynės Liublianoje buvo tarsi šviežio oro gūsis.

Prancūzai pirmavo tik iki septintosios mačo minutės. Tada lietuviai kėlinio pabaigą ir antro ketvirčio pradžią pažymėjo spurtu 15:3 ir po Donato Motiejūno baudos įgijo dviženklę persvarą – 23:12.

Rungtynių žaidėjas
Jonas  Valančiūnas
PTS 13 | REB 6 | ST 1 | BS 1
Nors prieš ilgąją pertrauką varžovai sumažino atsilikimą iki 5 taškų (27:32), antroji dvikovos dalis pademonstravo, kad demonai, persekioję lietuvius pirmajame etape, jame ir liko.

„Galima sakyti, kad per vieną naktį daug ką pakeitėme, – po dvikovos prisipažino kapitonas Robertas Javtokas. – Susirinkime visi kalbėjo nuoširdžiai ir tai buvo į naudą.“

Lietuviai vos antrą kartą čempionate laimėjo kovą dėl kamuolių (37-36), taikliausiai čempionate metė baudas (19/23), o savo geriausias rungtynes sužaidė bent keli žaidėjai.

Mindaugas Kuzminskas, iki tol per visą čempionatą pelnęs vos 3 taškus, mače su prancūzais iššovė pelnydamas 10. Jis aikštėje praleido daugiau laiko (24 min.) nei mačą starto penkete pradėjęs Jonas Mačiulis.

Užtikrintai žaidė ir Jonas Valančiūnas, pataikęs visus 6 dvitaškius ir pelnęs 13 taškų.

Trečiajame kėlinyje Jonas Mačiulis pataikė tritaškį – pirmą po 10 iš eilės netaiklių – ir po jo metimo persvara vėl tapo dviženklė – 41:31.

Techninės pražangos (po vieną Lietuvos rinktinės atsarginių suolui ir prancūzui Nicolas Batumui) kiek pristabdė rungtynes ir leido prancūzams priartėti iki 4 taškų (43:47), bet ketvirtasis kėlinys priklausė mūsiškiams.

Martynas Pocius ir Linas Kleiza tritaškiais padidino lietuvių persvarą iki 12 taškų (57:45), o solidus Valančiūno žaidimas dvikovos pabaigoje padėjo rinktinei išsaugoti ženklią persvarą.

„Kaip po grupės rungtynių nereikėjo liūdėti, kad žaidžiame ne taip, kaip norėtume, taip dabar nereikia džiaugtis, kad nugalėjome prancūzus, – sakė Kuzminskas. – Be abejo, tai svarbi pergalė, tačiau visos pagrindinės kovos ir pergalės, tikiuosi, bus priešaky.“

Lietuvos rinktinė: Renaldas Seibutis 15, Jonas Valančiūnas 13, Linas Kleiza 11, Mindaugas Kuzminskas 10, Mantas Kalnietis 8, Martynas Pocius 7, Darjušas Lavrinovičius 4, Robertas Javtokas 4, Jonas Mačiulis 3, Donatas Motiejūnas 1.

Prancūzijos rinktinė: Nando de Colo 12, Tony Parkeris 11, Alexis Ajinca 10, Nicolas Batumas 8, Mickaelis Gelabale 7, Borisas Diaw 7, Johanas Petro 4.

Po pergalės lietuviai pakilo į antrą E grupės vietą. Dar vienas laimėjimas jiems užtikrintų kelialapį į ketvirtfinalį.

Anksčiau šiandien įvykusiose E grupės rungtynėse pergales taip pat šventė buvusios B grupės komandos. Latvijos rinktinė 86:51 sutriuškino Ukrainos nacionalinę komandą, o Serbija 76:69 įveikė Belgiją.

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė penktadienį žais su Belgijos rinktine.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Jono Kazlausko komentaras po mačo:

Mindaugo Kuzminsko komentaras:

Renaldo Seibučio komentaras:

Roberto Javtoko komentaras:

Valančiūno dėjimas:

Prieš mačą su prancūzais rinktinės veiduose susikaupimas:

Komentarai:
http://gerifilmai.net/Donciukas1-156122

Valančiuno sezonas baigtas ;//
2013-09-14
+3
Atsakyti
djgaffer to asd
Didžiausias lopas tai čia tu esi.Neturi jokių argumentų prieš trenerį,bet vistiek lopu išvadini.Daunas tu visiškas.Su pergale visus!Išskyrus tave lope.:-)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-09-12
-1
Atsakyti
asdVistiek kazlauskas lop.as,maladec krepsininkai.


nesuprantu tokiu pienburniu,kurie net po pergales pries stipru varzova varo ant trenerio.Jeigu jau varai,tai bent argumentuok.O lietuviu gynyba buvo super,nei vienas is ju lyderiu nesuzaide,o mes suzaidem kaip komanda.Tikiuosi,kad laimesim ir likusias dvejas varzybas su ramiom(be nervu)pabaigom.
2013-09-12
+3
Atsakyti
ne_partizanasK_REXLabai grazi pergale! Daug teigiamu emociju ir galu gale ramus miegas :)Bet nezinau ar staiga po vienu geru rungtyniu reikia pamirst, kad visa savaite buvo blogai Vakar komanda parode kaip GALI ir TUREJO lost. Gi ne per viena nakti igavo forma ir ismoko zaist. Kazkas pasikeite is pagrindu ir tikrai labai tikiuosi, kad tai nebuvo vienadiene "banga" ar tik del to, kad tiesiog siai musu rinktinei Prancuzai parankus varzovas.Banaliai nuskambės, bet komanda žaidžia taip, kaip leidžia varžovas. Panašu, kad balkaniškas krepšinis išties nebuvo mums parankus. Galų gale, kaip jau ir buvo minėta, kai įkrenta keletas tritaškių, tai atsiriša rankos po krepšiu - tiek aukštaūgiams, tiek mažiukų įkirtimams. Pvz., su tais pačiais bosniais žaidžiant ketvirtame kėlinyje buvo pastatyta zoninė gynyba ir po krepšiu nelabai pavykdavo įlįsti. O lietuviai vis nepataikydavo iš toli. Taip ir nusivarė iki -16. Užteko Kleizai porą tritaškių įkalti ir žaidimas supaprastėjo. Panašiai ir vakar, tie tritaškiai vis patraukdavo rinktinę į priekį. Turint omenyje, jog taiklumas metant iš toli vis dar nekooks, galima tik spėti kokios atsirastų galimybės, jei pasigerintų bent iki kokių 40%.


Aha, tie 0/9 tritaskiai po 2 kel atrode prastai. Bet visiskai nemest irgi negalima.. Reika tiketis, kad sekancios svarbiose rungtynese tolimi pakris bent jau taip kaip dragiskose pries rusus:)
2013-09-12
-20
Atsakyti
K_REXLabai grazi pergale! Daug teigiamu emociju ir galu gale ramus miegas :)Bet nezinau ar staiga po vienu geru rungtyniu reikia pamirst, kad visa savaite buvo blogai Vakar komanda parode kaip GALI ir TUREJO lost. Gi ne per viena nakti igavo forma ir ismoko zaist. Kazkas pasikeite is pagrindu ir tikrai labai tikiuosi, kad tai nebuvo vienadiene "banga" ar tik del to, kad tiesiog siai musu rinktinei Prancuzai parankus varzovas.


Banaliai nuskambės, bet komanda žaidžia taip, kaip leidžia varžovas. Panašu, kad balkaniškas krepšinis išties nebuvo mums parankus. Galų gale, kaip jau ir buvo minėta, kai įkrenta keletas tritaškių, tai atsiriša rankos po krepšiu - tiek aukštaūgiams, tiek mažiukų įkirtimams. Pvz., su tais pačiais bosniais žaidžiant ketvirtame kėlinyje buvo pastatyta zoninė gynyba ir po krepšiu nelabai pavykdavo įlįsti. O lietuviai vis nepataikydavo iš toli. Taip ir nusivarė iki -16. Užteko Kleizai porą tritaškių įkalti ir žaidimas supaprastėjo. Panašiai ir vakar, tie tritaškiai vis patraukdavo rinktinę į priekį. Turint omenyje, jog taiklumas metant iš toli vis dar nekooks, galima tik spėti kokios atsirastų galimybės, jei pasigerintų bent iki kokių 40%.
2013-09-12
-5
Atsakyti
Anonimas
bbd ant jusu
2013-09-12
+7
Atsakyti
Pelikanasajajaj, kokie visi geruciai rinktines ir kazlausko fanais patapom, ajajaj


Labai grazi pergale! Daug teigiamu emociju ir galu gale ramus miegas :)

Bet nezinau ar staiga po vienu geru rungtyniu reikia pamirst, kad visa savaite buvo blogai Vakar komanda parode kaip GALI ir TUREJO lost. Gi ne per viena nakti igavo forma ir ismoko zaist. Kazkas pasikeite is pagrindu ir tikrai labai tikiuosi, kad tai nebuvo vienadiene "banga" ar tik del to, kad tiesiog siai musu rinktinei Prancuzai parankus varzovas.
2013-09-12
-3
Atsakyti
Tomas
Pranzūzijos rinktinė gerokai nusilpus, daugiau nei pusė žaidėjų atsisakė žaist. Išvis čia teletabių grupė, ateis ketvirtfinalis ir ten vėl prasidės problemos ir trileriai su miglotom pabaigom...
2013-09-12
+4
Atsakyti
ajajaj, kokie visi geruciai rinktines ir kazlausko fanais patapom, ajajaj
2013-09-12
-7
Atsakyti
ExspertPagaliau,užtikrintai be didelių nervų iškovota labai svarbi pergalė.Vėl buvo užsivedimas.Pirma karta per čempionatą gerai sukovojom dėl kamuolių.Džiugu,kad sužaidė atsarginiai: Kuzia,Seibutis.Visa komanda žaidė gerai.Va tokį Lietuvos krepšini mes žaidžiam ir turim stengtis visada toki žaidima demonstruoti.Su pergale LIETUVA!!


Seibutis atsarginis? Tu gal nejuokauk, jis tvirtas starto penketo žaidėjas, kuris absolučiai visada atlieka savo darbą gerai. Stabiliausias žaidėjas komandoje tikriausiai.
2013-09-12
+5
Atsakyti
erikas
Kaip ir sakeu jei sustabdysime Parkeri tai laimesim ir manau tai Daugmaz pavyko padaryti ,,Visus su Pergale
2013-09-12
-7
Atsakyti
Man labai įdomu kur dingo tie dideji krepšinio ekspertaI? Kur dingo žinutės, kad Kazlauskas pats blogiausias treneris ir kad jo komandai nereikia?
2013-09-12
+21
Atsakyti
boo
ner Lietuvos rinktinej atsarginiu.... tokios lygios sudeties nelabai pamenu, kalnui kiek tik sunkiau, delnas sunkiai isivaziuoja...
2013-09-12
+8
Atsakyti
Svarbi pergale, bet nesakyciau, kad netiketa. Kazkaip visi darbe tikejom, kad laimesim.
2013-09-12
+5
Atsakyti
nebuvo sian itampos
nepajautet? Tas pats Kazlauskas nuleido sparnus kvepuot uz visus ir atsirisom
2013-09-12
-10
Atsakyti
mes per viena nakti dideli uzaugom:)
2013-09-12
-7
Atsakyti
zaideme kaip komanda ir laimejome kaip komanda!! ;)))
2013-09-12
-7
Atsakyti
Su puikia pergale visus Lietuvos sirgalius :)
2013-09-12
-2
Atsakyti
UKV
Šiandien pirmą kartą čempionatuose mačiau, kai po akivaizdžios teisėjų klaidos nukentėjusios komandos treneriui buvo duota techninė. Iš karto po to, sekančioje atakoje taisant situaciją buvo duota techninė to paties teisėjo N.Batumui už vaidybą. Nesu įsitikinęs, bet man rodos, kad net be perspėjimo.

Po Lietuvos rinktinės tai buvo antras neįtikėtinas dalykas šiose varžybose :0
2013-09-12
+21
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.