Šležas: „Sieksime sugrįžti į Eurolygą“

2006-10-26 09:47
Rokas Buračas, „Lietuvos žinios“

Po sėkmingo sezono Eurolygoje į ULEB taurės varžybas Europos krepšinio funkcionierių sprendimu išsiųsti Vilniaus „Lietuvos ryto" krepšininkai sieks sugrįžti į elitinę Europos lygą ir įrodyti, kad iš jos išmesti buvo nepelnytai.

Aštuntą sezoną „Lietuvos ryto" ekipoje pradėsiantis 31 metų 200 cm ūgio puolėjas Andrius Šležas teigia, kad vilniečių komanda startui ULEB taurės varžybose dar nėra visiškai pasirengusi. Pasak Šležo, komandai dar trūksta susižaidimo tiek puolant varžovų krepšį, tiek ir ginantis. Vis dėlto Vilniaus klubo senbuvis tvirtina, kad komanda įsibėgės ir sieks Eurolygos vadovams įrodyti, jog „Lietuvos rytas" žaidžia ne tame Europos turnyre, kuriame turėtų žaisti.

Dar reikia daug ką tobulinti

– Andriau, visi matė, kad galite sėkmingai rungtyniauti Eurolygoje, tačiau vėl žaisite ULEB taurės varžybose. Ar buvo sunku su tuo susitaikyti?
– Nebuvo sunku. Kurioje lygoje žaidžiame, prie tokios lygos reikia ir taikytis. Jeigu turėtume visus praėjusiais metais komandoje žaidusius krepšininkus, žaisti ULEB taurės turnyre būtų sunkiau, bet turime naują komandą. Nėra blogai. Ir ULEB taurė turnyras yra gera lyga. Nėra taip, kad žaidėme Eurolygoje, o kitoje lygoje rungtyniauti nebemokėsime.

[image=3804 left Šležas mano, kad „Lietuvos rytui“ dar reikia laiko, kad įrodytų savo galią]– Per Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) varžybas turėjote sunkumų žaisdami su latviais, Šiauliuose taip pat vos įveikėte varžovus. Ar nemanote, kad startui ULEB taurės turnyre dar nesate gerai pasirengę?
– Taip, visiškai pasirengę dar nesame. Dar turime gynybos spragų, vienas kito gerai nesuprantame ir per puolimą. Tačiau dar turime laiko pagerinti savo žaidimą. Daug rungtynių žaisime ULEB taurės turnyro grupės varžybose, rungtyniaujame Lietuvos ir SEB BBL lygose, dalyvaujame sunkiose treniruotėse. Sunkiai dirbdami ULEB taurės varžybose sieksime pasirodyti sėkmingai.

– Kaip į komandą įsiliejo legionieriai?
– Jie dar ne viską perprato. Lengviau tiems užsieniečiams, kurie yra rungtyniavę Europoje. Tiems, kurie Europoje nėra žaidę, truputį sunkiau. Rungtyniaudami aikštelėje tą jaučiame, bet nepasakyčiau, kad tai yra didelė problema. Jie yra profesionalai, geri krepšininkai. Galbūt jiems ir sunku būti toli nuo namų, bet jie pasirinko tokią sporto šaką.

Tikslas – laimėti taurę

– Ar jau domėjotės savo artimiausiais varžovais?
– Visos komandos yra įveikiamos, tačiau jose rungtyniaujančių krepšininkų pavardžių tikrai nenagrinėjau. Man žinomas gal tik vienas kitas žaidėjas iš kelių komandų. Savo varžovų dar neanalizavome. Šiuolaikiniame krepšinyje nutinka daug staigmenų, todėl reikės kovoti su visomis komandomis. Kaip ir LKL bei SEB BBL, taip ir ULEB taurės turnyre reikės rimtai rengtis kiekvienam mačui.

– Sieksite sugrįžti į Eurolygą?
– Klubo vadovai oficialiai jokių tikslų neiškėlė, tačiau turime vienintelį tikslą – antrą kartą laimėti ULEB taurę. Nesakome, kad turime patekti į atkrintamąsias varžybas. Turime laimėti prieš visus ir žiūrėti į priekį. Galbūt pasiseks laimėti antrą kartą. Labai norime būti prie tų pirmaujančių komandų ir Eurolygos vadovams įrodyti, kad turėtume žaisti jų lygoje. Praeitą sezoną Eurolygoje mums sekėsi, bet jų politika buvo tokia. Aišku, galėjo mus ten ir palikti, bet jeigu taip neatsitiko, tą teisę išsikovosime dar kartą.

Komentarai:
darius-piktas?:)) del to, kad as rasiau salies pavadinima is mazosios raides as meslo kruva, negerbiu, nemyliu savo tevynes?!?!?!:) ar teisingai supratau? ar tu durnas, kad turedamas tiek informacijos darai viesas isvadas apie zmogu??? kas tu pats toks, kad dauzai kumsciu sau i krutine, vadini save patriotu, o kitus vadini meslo kruvomis? ar tai didziosios raides tau tokia teise suteike?:) kokia gali buti tavo pagarba tevynei, jei tu nesugebi sios salies zmones gerbti?:)
2006-10-30
-8
Atsakyti
bonusai , savo pastabas del isvaizdos prasau pasilikt sau . Zemint taip pat nieko nesiruosiu , kaip neketinu mokyti patriotizmo šūdo krūvos . Normalus zmogus myli savo Tevyne , ja gerbia , kiti gi mėšlo gabalai nepasidrovi drabstytis po gatves su okupantu simboliais papuostais rubais ,kitiems gi Lietuva ant tiek px , kad net jos pavadinima raso is mazosios raides , tartum ji butu koks nusmurges dievo uzmirstas kampelis . Taciau net jeigu ir taip butu , Lietuva vistiek yra mano Tevyne ir kaip normalus zmogus negaleciau jos zeminti rasydamas jos pavadinima is mazosios raides. bonusai , o tu gal esi kiles is kokiu buriatu , kad nesuvoki , jog negalima salies pavadinimo rasyti mazaja raide ? Ar suvoki , kad net prieso salies himnui skambant privalu atsistoti ? Pvz , as Rusija laikau priesiska mums valstybe , taciau negaleciau sedeti per sporto varzybas skambant Rusijos himnui.Namuose ant sofkutes atsisedes gali sedet , kai per telika toks dalykas vyksta , bet stadione niekaip negalima. negrazu.
2006-10-27
+2
Atsakyti
darius-piktas, nepatogiai jauties del mano egzistavimo ar kaip cia suprasti tavo beprasme replika?:)) jei dar karta atidziai perskaitysi mano komentara, tai pastebesi, kad del zalgirio statuso as nesigincyju, as rasau apie jo konkurentus:)) nu o del rasymo taisykliu... daugiau neradai prie ko prikibt?:))) matau, nelabai tau sekasi, o pazemint ka nors tai norisi:)) apgailetinai atrodai..
2006-10-27
-1
Atsakyti
Bonus , o kas tau i makaule isiliejo , kad Lietuva nuolat is mazosios rasai ? Nepagarba savo saliai parodyti nori ? ka gi , tau tai puikiai sekasi . Ir beje , principinis rasosi su C . O Lietuva jau daugeli metu turi reprezentacine savo komanda ir ta komanda yra Kauno Žalgiris .
2006-10-26
+2
Atsakyti
aplost zalgiri - visada buvo prinsipinis reikalas neesme, skelbiama apie tai kaip apie sezono tiksla ar ne... gal net kitaip pasakyciau, buti reprezentacine lietuvos klubinio krepsinio komanda nr.1.. tik formuoja jie ta komanda kazkaip keistai..
straipsnyje idomus klausimas "kaip i komanda isiliejo legioneriai"... o kaip gi lietuviai?:) kas ten kur isilieja man jau neaisku darosi..
2006-10-26
+10
Atsakyti
Siais metajs kazkas ne to su ryto wadowybe!!! kipsuoja ant spahijos, legionieriu praradao, gero, nauju neiesko padoriu!!! krc keistaj kazkaip, bet manau sezono widuty pamatysim kame reples;)
2006-10-26
Atsakyti
Labai jau optimistiškai šneka...jau žaidžia visą mėnesį o progreso jokil, pirma gavo nuo Rygos, paskui vos vos sausi išlindo Šiauliuose, užvakar vos nepasikrovė nuo Rock...jeigu tokiais tempais "gerins" žaidimą tai nieko nebus..
2006-10-26
+3
Atsakyti
Nu grazi svajone... :)
2006-10-26
-11
Atsakyti
Netikiu tuo , ka cia sliuzas peza . Zinant vainausku seimynele ir jos tikslus bet kokiom priemonem apzaisti Zalgiri , tikslai komandai vel yra numatyti tie patys , t.y. laimeti BBL-a ir LKL-a bei iskovoti ULEB taure . Tai yra normalu ir suprantama , nes kam tada kisti i krepsini milijonus ? Tam , kad pinigus isplauti ? Koks gi savininkas laimingas stebes kaip gauna i skudurus jo komanda , kai yra sukises i ja tiek pinigu kaip vainauskai ? sliuzas cia nesamones vapa , kol dar jam sekasi zaisti - zais , bet tik kris forma ir bus isspirtas lauk , kad komandai netrukdytu .
2006-10-26
+2
Atsakyti
Optimistas tas slezas:D
2006-10-26
-8
Atsakyti
nelaimes jie tos taures su toke komanda ... pamirsti...
2006-10-26
-1
Atsakyti
nesitikiu is ryto siemet nieko gero..
2006-10-26
-4
Atsakyti
Uleb irgi nelaimes ir dar treneris Duckeris man ne prie sirdies. :(
2006-10-26
+3
Atsakyti
AI bl y eurolyga negrys bbl taures nelaimes nusiris ciuju iki atleto lygio nes su tokiu zaidimu tai ner ko tiketis
man labai gaila
2006-10-26
-5
Atsakyti
Pirmiausia ismokite normaliai nugaleti visokius Rock, o tik tada bent jau pradekite svajoti apie Eurolyga. Dabar tai tikrai silpnokai zaidzia Rytas. Tikekimes isizais.
2006-10-26
-12
Atsakyti
viskas aisku. klubo vadovai jokiu tikslu nekelia....
tai kam lost? :-) iseina chebryte savo malonumui kamuoli pameto. ziu, dar ir islosia kartais :-)
2006-10-26
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.