Vilniaus „Lietuvos ryto" ekipą palikęs ir Eurolygos vicečempionų komandą persikėlęs kroatas Nevenas Spahija per savo debiutą Tel Avivo „Maccabi" prarado nemažai nervų ląstelių. Jo auklėtiniai namie tik po pratęsimo 106:101 (34:16, 15:33, 25:24, 16:17, 16:11) palaužė Malagos „Unicaja" ekipos pasipriešinimą.

Mačą galingai pradėję žydai jau pirmajame kėlinyje pasiuntė varžovus į nokdauną ir įgijo net 18 taškų pranašumą (34:16). Vis dėlto ispanai nepasidavė ir antrajame kėlinuke kelių minučių atkarpą laimėję net 17:0 pavijo įsibėgėjusius varžovus ir kova dėl pergalės užvirė iš naujo.

Antroje susitikimo pusėje ekipos rungtyniavo taškas į tašką ir mačo baigtis sprendėsi per paskutines ketvirtojo kėlinio sekundes. Likus žaisti 6,1 sekundės Carlosas Cabezas gražiu reidu po krepšiu išlygino rezultatą (90:90), o per likusį laiką žydai persverti rezultato ar išprovokuoti pražangos nesugebėjo.

Per papildomą laiką komandos taip pat kovojo itin atkakliai, tačiau susitikimo baigtį nulėmė dvi iš eilės nesėkmingos ispanų atakos, baigiantis pratęsimui. Žydai netaiklius metimus išnaudojo maksimaliai ir likus žaisti 49 sekundes įgijo lemiamą – 6 taškų persvarą (101:95).

Starto penketes rungtynes pradėjęs Simas Jasaitis nugalėtojams per 36 minutes pelnė 14 taškų (4/4 dvitaškių, 2/4 tritaškių), atkovojo 2 kamuolius, tačiau aikštelę paliko dėl išnaudoto 5 pražangų limito.

„Žaidėme prastas rungtynes, tačiau laimėjome. Iš šio mačo galime daug ko išmokti. Anksčiau sakiau, kad mes labai gerai galime sužaisti 25 minutes ir šis susitikimas tai tik patvirtino. Mūsų gynyba buvo tiesiog siaubinga", – po mačo pažymėjo vyriausiasis „Maccabi" treneris Spahija.

„Maccabi": Willas Bynumas 29, Jamie Arnoldas 17, Nikola Vujčičius 14 (10 atk. kam., 7 rez. perd.), Simas Jasaitis 14, Derrickas Sharpas 13, Lioras Eliyahu 12,

„Unicaja": Carlosas Cabezas 32 (6 rez. perd.), Jiri Welschas 17, Bernardo Rodriguezas 15, Konstantinos Vasiliadis 14.

Komentarai:
www.nba-xyz.bitas.lt
DEMESIO! Atsidare naujas Nba Live 07 turnyras! Noredami dalyvauti, registruokites
www.nba-xyz.bitas.lt ir sedekite musu kanale #nba-xyz.
2006-10-27
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.