„Lietuvos rytas“ sieks titulų visuose turnyruose

2006-10-30 14:09
Šarūnas Mazalas, „BasketNews.lt“ koresp.

Keturi čempionatai – keturi nugalėtojų titulai. Tokį tikslą šį sezoną sieks įgyvendinti Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda. Antradienį kovas ULEB taurės turnyre pradėsianti „Lietuvos ryto“ ekipa pirmadienį buvo pristatyta žiniasklaidai.

Sieks pergalių kiekvienose rungtynėse

„Vasarą atliktus darbus vertinu gerai, todėl keliame aukščiausius tikslus. Visuose turnyruose sieksime maksimumo“, – tvirtino „Lietuvos ryto“ generalinis direktorius Jonas Vainauskas. Vilniaus krepšininkai sieks apginti ne tik LKL ir BBL čempionų vardus, tačiau bandys iškovoti Lietuvos krepšinio federacijos taurę bei sugrąžinti ULEB taurę į Lietuvą.

„Padaryti to gali ir nepavykti, tačiau bandysime laimėti. Tikslai ambicingi, tačiau turime visus įrankius, kad juos pasiektume, – įsitikinęs Vainauskas. – Sporte negali nieko žadėti, todėl neketinu to daryti. Tačiau galiu tikinti, kad sieksime laimėti kiekvienas rungtynes“.

Atsisakys vieno krepšininko

„Lietuvos ryto“ generalinio direktoriaus tvirtinimu, klubo tikslas nuolat būdavo garsinti Vilniaus bei Lietuvos vardą Europoje. Todėl svarbiausias turnyras šiemet „Lietuvos rytui“ bus ULEB taurė.

[image=6596 right]„Vidutiniu pasiekimu laikysime patekimą į ketvirtfinalį, geras variantas būtų žaidimas pusfinalyje, – vardijo Vainauskas. – Vos dėlto galvojame tik apie taurę. Tačiau sudėtinga, jog tas pats klubas iškovotų taurę antrąkart po dvejų metų“

Vieno komandos vadovų tvirtinimu, dėl ULEB taurės kovos ne 13 krepšininkų, kiek dabar sudaro ekipą, o tik 12. „Per šią savaitę paskelbsime, kuris žaidėjas turės palikti komandą. Nenorime, kad kažkas sėdėdamas ant suolelio pakenktų savo karjerai“, – tvirtino Vainauskas.

Visoms lygoms – vienodas dėmesys

„Atvykau ne lengvu komandai metu, bet nesakau, kad bijau iššūkių, – tvirtino naujasis „Lietuvos ryto“ treneris Sharonas Druckeris. – Po pasikeitimų vasarą tai bus iššūkis tiek man, tiek žaidėjams“.

Strategas iš Izraelio neslėpė, kad reikalaus iš komandos eiti viena linkme, žaisti gerą krepšinį ir siekti pergalių. Nors ULEB taurės turnyras dar neprasidėjo, pirmus metus „Lietuvos rytui“ vadovaujantis Druckeris jau turėjo pajusti pralaimėjimo kartėlį.

„Nesvarbu, kokios lygos rungtynes, visoms skirsime vienodą dėmesį, – tikino Druckeris. – Svarbu pasiruošti fiziškai ir psichologiškai. Noriu, kad net po pralaimėjimų būtų jaučiama, jog atidavėme maksimumą“.

Varžovų nenuvertina

Pirmasis „Lietuvos ryto“ oponentas ULEB taurėje – Vršaco „Hemofarm“ klubas. Druckeris sakė, kad šiam mačui ruoštis ėmė iškart po sekmadienį įvykusių BBL rungtynių su Kėdainių „Nevėžiu“.

„Matėme šią komandą. Tai gerbiamas klubas, praėjusį sezoną žaidęs ULEB taurės pusfinalyje. Ši komanda gera, kaip ir visos likusios grupėje. Esame pasiruošę priimti varžovą“, – teigė Vilniaus komandos treneris.

Jis taip pat tvirtino, kad ULEB taurės atkrintamosios varžybos jam nėra naujovė. „Žinau, kad atidžiai reikia žiūrėti į kiekvienas rungtynes, o ne tik po reguliariojo sezono“, – varžovų nenuvertino strategas.

Komentarai:
RYTAS - NR. 1
2006-10-31
-11
Atsakyti
taure gris i vilniu
2006-10-31
-3
Atsakyti
as tik bijau kad neprisikakotu i kelnes jie su tokiais tikslais,, as net nemanau akd jjie bus antri bbl
2006-10-30
-4
Atsakyti
as tik viena zinau jog tie zydai tam poste ilgai nebebus,paminesit mano zodi.. ir siaip sitai komandai bus lb lb sunku zaisti pries hemofarma.. manau bus be galo sunki kova..
2006-10-30
+8
Atsakyti
Hemofarmas viena is stipriausiu komando uleb taureje.
2006-10-30
+8
Atsakyti
Susitvarke gal ka nors ir pasieks,bet jei zais taip kaip sio sezono pradzioj... Su Zalgiriu bus sunkiau nei pernai,tad manau teisinga kad kovos labiausiai del ULEB,nes ten nera Zalgirio,kuris nores jiems atkersyti :)
2006-10-30
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.