Panevėžio „Lietkabelio“ komandos kapitonas Darius Griškėnas buvo vienas rezultatyviausių nugalėtojų gretose
Panevėžio „Lietkabelio“ komandos kapitonas Darius Griškėnas buvo vienas rezultatyviausių nugalėtojų gretose
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Trilerį rungtynių pabaigoje laimėję Panevėžio „Lietkabelio“ (1-5) krepšininkai nutraukė penkių pralaimėjimų seriją Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) bei įsirašė pirmąją pergalę.

Rungtynių žaidėjas
Ryan  Olander
PTS 24 | REB 9 | AS 1 | BS 4
Algirdo Brazio auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje 81:77 (18:18, 17:19, 21:21, 25:19) po atkaklios kovos palaužė „Šiaulių“ (2-6) krepšininkų pasipriešinimą.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje po Dereko Needhamo taiklių baudos metimų svečių deficitas buvo minimalus (62:63), tačiau tuomet Dariaus Griškėno ir Ryano Olanderio vedamas „Lietkabelis“ spurtavo 12:3 ir įgijo dviženklį pranašumą (75:65).

Po minutės pertraukėlės į lemiamą šturmą stoję šiauliečiai pelnė 7 taškus be atsako ir sumažino deficitą iki 2 taškų (75:77). Pražangomis sustabdyti Parrishas Brownas ir Olanderis prie baudų metimų linijos neklydo, išlaikė saugų atotrūkį bei šventė pergalę.

„Šiaulius“ į neviltį ketvirtajame ketvirtyje varė Griškėnas ir Olanderis. Abu krepšininkai lemiamame kėlinyje pelnė 19 taškų – legionierius į varžovų krepšį įmetė 11, Panevėžio komandos kapitonas pridėjo 8 taškus.

Svečių nesėkmę apkartino Igno Ramašausko trauma. 20 metų 211 cm ūgio puolėjas antrojo kėlinio viduryje pasisuko čiurną bei ant parketo daugiau nebepasirodė. Aukštaūgis per 8 minutes pelnė 4 taškus ir atkovojo 3 kamuolius.

Šiose rungtynėse „Šiauliams“ nepadėjo Ovidijus Galdikas, kuris dėl sumušto šono mačui registruotas nebuvo.

„Lietkabelis“: Ryanas Olanderis 24 (9 atk. kam.), Darius Griškėnas 20, Parrishas Brownas 16.

„Šiauliai“: Judsonas Dillardas 18 (6/14 dvit., 9 atk. kam.), Vytautas Šulskis 13, Derekas Needhamas 12, Julius Jucikas 10.

Kitas rungtynes „Lietkabelio“ žaidėjai LKL pirmenybėse žais šeštadienį, kuomet išvykoje susirungs su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Tuo tarpu Gedimino Petrausko auklėtiniai sekmadienį namie priims Kėdainių „Nevėžį“.

Gediminas Petrauskas („Šiaulių“ vyr. treneris): „Blogai rungtyniavome tiek puolime, tiek gynyboje. Žaidėme taip, kaip leido „Lietkabelis“. Atlikome daug skubotų sprendimų, neradome komandinio žaidimo ir šiuo metu esame duobėje. Ryano Olanderio ir Dariaus Griškėno sėkmingas pasirodymas nebuvo netikėtas, jie yra Panevėžio klubo lyderiai. Turėjome juos dengti atidžiau.“

Komentarai:
Pries Siaulius gali tik Zouros pralaimeti :D
2013-11-13
+7
Atsakyti
Siauliams reikalingas dar vienas žaidėjas priekinėje linijoje. Galėtų išmėginti iš Prienų išėjusį Antaną Ūdrą, arba buvusį Juciko kolegą Agnių Gurklį...
2013-11-12
-7
Atsakyti
klimaviciau ciulpk nyksti,eini i ta lygi kai jokie sponsoriai nenori investuoti,nes viduje bardakas
2013-11-12
-3
Atsakyti
djgaffer
Sveikinu Panevėžį su pirmąja pergale,o Šiaulių vadovų noriu paklausti:kiek dar laikysit tą paršą trenerio poste?!Negi nematai Klimavičiau,kad tas kiaulinis niekam tikęs treneris?Net nevertas trenerio vardo.Nors ko iš tavęs norėt Adomai-esi nukvakęs senis ir jau nesigaudai,kas ir kaip.Užuojauta Šiaulių fanams.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-11-12
+1
Atsakyti
savas
pagaliau pergalė, valio, valio, valio
2013-11-12
-2
Atsakyti
alphabetas
+12 taškų turėjo lietkabelis likus pusantros min.,šiauliai buvo sumažine iki 2,bet klaidos klaidos klaidos,šiaip nepasakyčiau kad prastai lošė,tiek kad lietkabelio priekis geresnis žymiai.
2013-11-12
+1
Atsakyti
B***, kaip jie nugalėjo Žalgiriį? :D Brazys žiūriu ne be reikalo taip užtikrintai kalbėjo apie būsimas pergales
2013-11-12
+14
Atsakyti
Lietkabelis > Šiauliai > Žalgiris, žinoma juokauju :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-11-12
-6
Atsakyti
to L
to L

reikia daugiau pasidomet ir numanysi mazdaug kas gali laimet, o kas gali pralost, siandien buciau states tik uz lietkabelio pergale.
2013-11-12
-1
Atsakyti
L
Viskas, nebestatysiu už Lietuvos komandas.. :D
2013-11-12
+3
Atsakyti
:DD
Nu joa, šiauliai visiškai nusivažiavo :D Pralaimėta dzūkijai, lietkabeliui, Juventus. Komanda toli eis....
2013-11-12
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.