Šeštadienį Latvijoje vyko šalies krepšinio lygos visų žvaigždžių diena, kurioje sėkmingai pasirodė lietuviai. Pagrindinis renginio akcentas buvo latvių ir legionierių, žaidžiančių šios šalies klubuose, susitikimas. Pergalę po atkaklios kovos 127:123 (31:31, 35:30, 24:30, 37:32) iškovojo legionieriai, kurių komandoje buvo 4 lietuviai.

Rungtynės iki didžiosios pertraukos vyko labai atkakliai – joms įpusėjus užsieniečiai turėjo 5 taškų persvarą. Trečiojo kėlinuko viduryje Latvijos klubuose žaidžiantiems legionieriams pavyko padidinti savo pranašumą iki 14 taškų. Vis dėlto jiems ėmus demonstruoti įvairius triukus, latviai išlygino rezultatą, o vėliau jį ir persvėrė. Susitikimo pabaigą tiksliau sužaidė legionieriai ir laimėjo rungtynes.

Naudingiausiu mačo žaidėju buvo pripažintas Benas Walkeris, žaidžiantis Liepojos „Livu alus“ komandoje. Amerikietis pelnė 22 taškus, atkovojo 8 ir rezultatyviai perdavė 5 kamuolius. Jam dar atiteko 400 latų (apie 2000 litų) čekis.

Marius Janišius nugalėtojams pelnė taip pat 22 taškus. Kęstutis Šeštokas ir Valdas Dabkus įmetė jų po 7, o Nerijui Lisauskui pasižymėti nepavyko.

Latvijos krepšininkų komandoje rezultatyviausias buvo Sandis Amolinšas, pelnęs 22 taškus ir atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus.

Renginys Jelgavos mieste prasidėjo tritaškių ir dėjimo į krepšį konkursų rungtimis. Po pirmojo abiejų konkursų etapo krepšininkams buvo leista pailsėti, o konkursai tęsėsi per didžiąją rungtynių pertrauką.

Geriausio snaiperio titulą iškovojo Arturs Brunins („Barons-LU“). Jis finale surinko 20 taškų ir aplenkė Kristapą Purnį, kuris pelnė 18 taškų.

Dėjimų į krepšį konkursą laimėjo Aleksandrs Bondars iš BK “Riga” ekipos. Tai jau antras kartas iš eilės, kai šį konkursą laimi jaunasis Latvijos krepšinio mokyklos atstovas. Iki šiol dėjimo į krepšį konkurse visus laurus skindavo Latvijos krepšinio lygoje rungtyniaujantys amerikiečiai.

Finalinis A.Bondarso dėjimas priminė NBA krepšininko Jasono Richardsono dėjimą perkišus kamuolį per koją prieš kelerius metus vykusiame NBA visų žvaigždžių savaitgalyje. Šį latvio dėjimą komisija įvertino maksimaliu balų skaičiumi – 100.  

Po pirmojo rungtynių ketvirčio aikštelėje vyko „trenerių varžybos“, kuriose dalyvavo ir Liepojos „Livu alus“ vyriausiasis treneris Raimondas Kairys.

Varžybų taisyklės buvo labai paprastos. Jas laimėti galėjo treneris, pataikęs į krepšį iš aikštelės centro. Vis dėlto to padaryti, kiekvienam dalyviui metus net po keturis kartus, nepavyko nė vienam Latvijoje dirbančiam strategui, todėl varžybų organizatoriai sumažino reikalavimus ir treneriams leido taikytis į krepšį iš arčiau.

Nugalėtoju tapo Rygos „Falco“ ekipos treneris Edgaras Teneris, kurio metimas nuo baudų metimo linijos pasiekė tikslą.

Prieš latvių ir legionierių rungtynes buvo pagerbtas legendinis Latvijos krepšininkas Valdis Muižiniekas. Jį vienas Latvijos bankų apdovanojo 700 latų (apie 3500 litų) čekiu.

Komentarai:
pagal viska, tai man regis pas latvius buvo idomiau, negu pas mus.
2005-03-13
-3
Atsakyti
Nu debilai tie treneriai po 4 kartus metė nuo vidurio aikštės ir nei karto nepataikė.
2005-03-13
Atsakyti
Nu aisq Latvijos krepsinio zvaigzdziu diena buvo zymiai idomense, vien jau tai rodo rezultatas 127 - 123. Ir tas dejimas, kaip aprashyta, turejo buti tikrai spudingas, jei kaip J-Richas padare, tai net nera ka lyginti su musu "show", jei ta svente taip butu galima vadinti, ypac siumete. Zodziu, vienaip ar kitaip gerai kad latviai turejo tokia gera svente, dziagemes uzh juos.
2005-03-13
-2
Atsakyti
to egzex: Nerealu, kad tupas zurnalistas atrodo tam interviu sumaise Sankt Peterburgo Dinamo su Spartak ;)
2005-03-13
-1
Atsakyti
rax
kad ir kur lietuviai bezaistu, jie visur pasirodo gerai. tai dar labiau patvirtina posaki, kad lietuva - krepsinio zeme. teisingas posakis, si naujiena tai patvirtino. ;) malaciai!
2005-03-13
+3
Atsakyti
to rokshe. Ar tavo nuomone, tureciau laukti iki tada, kai pasirodys straipsnis susijes su Cota?:) Ar tavo nuomone, yra kita vieta, kru butu galima skelbti komentarus nesusijusius su strp - neutralius? Manau kiekvienam krepsinio megejui idomu pasiskaityti - tik klausimas ar supranti, kas ten parasyta? Geros dieneles!
2005-03-13
+1
Atsakyti
atrodo buvo sauni svente latvijoje.tas dejimas turejo buti is tiesu ispudingas butu idomu pamatyti ka isdarineja jaunasis latvis
2005-03-13
Atsakyti
na bent jau iš aprašymo Latvijos žvaigždžių diena buvo kur kas įdomesnė nei LKL!
2005-03-13
+2
Atsakyti
Skraidantys latviai:).Lietuviu zvaigzdziu dienos dejimai tai tokie lengvai tariant yprasti buvo
2005-03-13
-1
Atsakyti
to lg:
todel, kad tritaskiu konkursas uztruko ilgiau nei planavo organizatoriai. jei butu zaide normalias rungtynes, tai matyt vel butu ivyke kaip ir pries kokius 6 metus (tada kai Miliunas lenta sudauze), kai transliacija buvo nutraukta dar vykstant dejimu i krepsi konkursui.
2005-03-13
-4
Atsakyti
LG
Sprendžiant pagal rezą neblogas mačas turėjo būti .Įdomu kokiais sumetimais pas mus lošė po 8min.
2005-03-13
-2
Atsakyti
t.y. jo, sumazino nuo baudu iki vidurio.
per tokius sou viskas galima:)
2005-03-13
+5
Atsakyti
to Barkley: sumazino nuo vidurio iki baudu
2005-03-13
-4
Atsakyti
cia juk sou, paeme ir sumazino iki vidurio, jauciu dar pajuokavo, kad treneriai visiski bejegiai ar kazkas pan.:)
2005-03-13
+6
Atsakyti
idomiai cia.. Treneris laimejo tik metes nuo baudu. Suprantu, gali neimest nuo vidurio, nu bet nuo trajako tai gal kaip treneriam pataikyt priklausytu (bent ish poros meginimu)
Sheshtokas kazkaip silpnai, matyti, kad kai atejo i Ventspili kuri laika buvo vienas lyderiu,. o dabar sedo:()
2005-03-13
Atsakyti
Atrodo tikrai idomesne zvaigzdziu diena buvo, bent jau rezultatas geras, nors ir zaidejai zymiai zemesnio lygio.Janisius vienintelis atitinkamai reprezentavo Lietuva, o Sestokas su Dabkum tikrai galejo geriau suzaist is Lisausko tai nieko ir nesitikejau, bet visgi cia zvaigzdziu diena, tai nieko tokio.
2005-03-13
-1
Atsakyti
to egzex:priciom cia E.Cota ir Latvijos zvaigzdziu diena?=D
Atstuma nuo centro sumazino iki baudu, kazin jie isvis bent liesdavo lanka?!?! na o pacio maco nemaciau tai daugiau nieko ir negaliu pasakyt, i statistika atsizvelgti butu nekoks sumanymas, cia juk all star'as :)
2005-03-13
-4
Atsakyti
Neblogas dejimas kaip latviui :)
2005-03-13
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.