Aktyviausiai muštynėse dalyvavęs Popsas Mensah-Bonsu nesulaukė griežčiausios bausmės
Aktyviausiai muštynėse dalyvavęs Popsas Mensah-Bonsu nesulaukė griežčiausios bausmės
Nuotr. TT NEWS AGENCY
It bokso ringe kumščiais mosavę Stambulo „Galatasaray“ bei Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkai sulaukė itin griežtų Eurolygos sankcijų – jiems skirtos dešimtūkstantinės baudos bei ilgos diskvalifikacijos.

Dar griežčiau nubausta Pirėjo komanda – dėl sirgalių keltų neramumų artimiausią Eurolygos mačą ji turės žaisti tuščioje arenoje. 

Praėjusio ketvirtadienio rungtynėse muštynės kilo iki mačo pabaigos likus žaisti tris minutes. Dėl geresnės pozicijos po krepšiu kovojęs „Olympiakos“ vidurio puolėjas Mirza Begičius alkūne trinktelėjo į sprandą „Galatasaray“ britui Popsui Mensah-Bonsu

Šis tarsi patyręs boksininkas buvusiam žalgiriečiui atsakė smūgiais į galvą ir ėmė šį vaikytis po aikštę, taikydamasis suduoti dar kelis kartus. Į muštynes įsivėlė ir komandos draugą bandęs ginti „Olympiakos“ puolėjas Georgios Pritezis.

Incidentą išnagrinėjusi Eurolyga griežčiausiai nubaudė konfliktą kaltininką Begičių. Slovėnas turės sumokėti 15 tūkst. eurų baudą ir praleisti ketverias artimiausias Eurolygos rungtynes. 

Popsui Mensah-Bonsu ir Printeziui skirtos 10 001 euro baudos bei trejų rungtynių diskvalifikacija. Tai reiškia, kad reguliariajame Eurolygos sezone jie savo komandai padėti nebegalės. 

Be pralaimėjimų žengianti „Olympiakos“ C grupėje nugalėjo visuose septyniuose mačuose ir jau užsitikrino kelialapį į „Top 16“ etapą. Antrąją vietą grupėje užimanti „Galatasaray“ savo sąskaitoje turi 4 pergales per 7 mačus. 

Griežtos bausmės sulaukė ir savo sirgalių nesuvaldęs „Olympiakos“ klubas. Už fanų keltą agresiją, fakelų deginimą bei lazerių naudojimą Graikijos vicečempionams buvo skirta 39 001 euro baudos. Devintojo turo Eurolygos rungtynes namie Sienos „Montepaschi“ klubu Pirėjaus ekipa turės žaisti be žiūrovų.

Muštynių vaizdo įrašas:

Komentarai:
Dar ta teisėją turėtų nubaust, kur atsitraukė nuo jų, kai pradėjo muštis :D
2013-12-04
-12
Atsakyti
djgaffer to Atom
Man atrodo,kad čia tu sasyska.Tokie,kaip tu žiauriai užknisa-prie kompo primetą kietuolį,bet susitiktume akis į akį ir primyžtum į kelnes.Totalus tu lopas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-12-04
Atsakyti
Atom
Megejas tu rungtynes ziurejai kad cia burnoji? Begicius is alkunes pirmas trauke. Taip buciau pyles atgal kad neatsistotu ta sasyska. Jis cia viska sukele jam didziausia bauda viskas tvarkinga.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2013-12-04
-1
Atsakyti
kad cia tas bonsu pradejio
2013-12-04
-3
Atsakyti
Ar jūs skaityt nemokat ar kas? Gi parašyta jog ir Pops'as ir Printezis gavo po 10001 Eur. baudą, Begičius gavo 15000 eur. Papildomai dar Oly žaidė namie ir sirgalių nesuvaldė ir už tai gavo baudą bet čia jau atskira tema. Baudos, mano manymu, paskirstytos teisingai, tik gal sumos juokingos, bet čia visur tas pats.
2013-12-04
+2
Atsakyti
kas čia per bajeriai su tom baudų sumom: 10 001 eurai, 39 001 eurai baudos. Kame čia šaknys? :D
2013-12-04
+6
Atsakyti
Anonimas
Cia abiem ir Bonsui, ir Printeziui po 10 001 euru bauda
2013-12-04
-3
Atsakyti
Tikrai nelogiškas sprendimas neskirti griežtos bausmės Popsui. Sprendimas priimtas beveik geras, tik bausti vieną pusę nėra sąžininga. Jei daryti kažką tai daryti gerai, o ne beveik gerai. Čia jau kad turkai remia Eurolygą, tai turkų klubams išimtis daryti pradeda. Gėda.
2013-12-04
+2
Atsakyti
Julius
HAHA printeziui skirta 1 euro bauda? vieno euro???
2013-12-04
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.