Kazio Maksvyčio auklėtiniai sieks revanšuotis Kragujevaco „Radnički“ komandai už pralaimėjimą savo aikštėje
Kazio Maksvyčio auklėtiniai sieks revanšuotis Kragujevaco „Radnički“ komandai už pralaimėjimą savo aikštėje
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Dėl vietos kitame Europos taurės etape kovojantis Klaipėdos „Neptūnas“ šį vakarą stoja į žūtbūtinį mūšį prieš Kragujevaco „Radnički“ klubo žaidėjus. Uostamiesčio krepšininkų sezoną Europoje pratęstų tik pergalė.

„Turime puikų šansą pakovoti dėl aukštesnių, privalome juo pasinaudoti. Tikslas vienas – laimėti“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ teigė „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis

Serbai turi 4 pergales ir H grupėje užima trečią bei paskutinę vietą, garantuojančią kelialapį į kitą etapą. „Neptūnas“ turi laimėjimu mažiau.

Į Serbiją klaipėdiečiai atvyko be vieno lyderių – Vytauto Šarakausko ir pėdos traumą patyrusio Arno Butkevičiaus. Pirmadienį vidurio puolėjui buvo atliktas nosies operacija, tad Šarakauskas ir traumą besigydantis Butkevičius komandos draugų žaidimą stebės per televizorių.

„Šarakausko netektis gali stipriai atsiliepti mūsų žaidimui. Jis – vienas komandos lyderių bei jo taškų mums tikrai truks. Tačiau prie mūsų prisijungė sekmadienį nerungtyniavęs Andrew Smithas. Tikimės, jog arba Simas Galdikas, arba Smithas sugebės kompensuoti Šarakausko netektį“, – kalbėjo strategas.

H grupė
Pos Komanda GM W L HW HL Diff
1 Stambulo Besiktas 8 6 2 2 2 23
2 Atėnų Panionios 8 5 3 3 1 7
3 Kragujevaco Radnički 8 4 4 3 1 4
4 Loimos Bisons 8 3 5 3 1 -34
5 Sankt Peterburgo Spartak 8 3 5 2 2 1
6 Klaipėdos Neptūnas 8 3 5 1 3 -1
Pirmajame tarpusavio susitikime pergalę paskutinėmis sekundėmis savo žiūrovų akivaizdoje išleidęs „Neptūnas“ 97:101 nusileido „Radnički“ krepšininkams. Pasak Maksvyčio, prieš atakuojantį krepšinį demonstruojantį Serbijos klubą žaisti bus nelengva.

„Radnički“ žaidžia fizišką, netaktišką ir labiau atakuojantį krepšinį. Visi Kragujevaco komandos aukštaūgiai gali pataikyti iš toli bei gana neblogai tai daro. Kuomet aukšti žmonės žaidžia toli nuo krepšio, atlieka metimus nuo tritaškio zonos, likusieji krepšininkai drąsiai kovoja baudos aikštelėje“, – varžovus analizavo „Neptūno“ vyriausiasis treneris.

Sekmadienį uostamiesčio klubas Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) Kėdainiuose pasiekė sunkią pergalę prieš vietos Kėdainių „Nevėžį“. Anot 36-erių metų specialisto, ekipa jaučia nuovargį bei žaidėjams reikalingas poilsis. 

„Džiaugiuosi pasiekta pergale Kėdainiuose, tačiau vėl vienas metimas galėjo viską apversti aukštyn kojomis. – tinklalapiui „BasketNews.lt“ prabrėžė Maksvytis. – Komanda jau seniai jaučia nuovargį, tačiau nėra kur trauktis – reikia kovoti. Be abejo laukiame švenčių, kuomet turėsime truputį daugiau poilsio bei galėsime atsigauti.“

Pirmadienį „Neptūnas“ atsisveikino su vienu komandos legionieriumi Davidu McClure'u. 27 metų 198 cm ūgio puolėjas persikėlė į „Šiaulių“ ekipą. Maksvyčio teigimu, amerikiečio išvykimas didelės žalos Klaipėdos komandos žaidimui turėtų nepadaryti.

„Nemanau, jog McClure'o netektis mums gali atsiliepti labai stipriai. Jo indėlis į komandos taškų sąskaitą buvo mažas“, – apie Europos taurės turnyre vidutiniškai po 2 taškus rinkdavusį legionierių kalbėjo Maksvytis.

„Neptūno“ ir „Radnički“ rugtynių pradžia – 19 val.

Komentarai:
Visiem aišku, kad McClure ginyboje naudingas, kamuolių atkovoja. Visiškai nebuvo panaudotas Neptūne. Išeis į Šiaulius ir ten manau gerai žais. Kėdainiuose, kai žaidė, ir taškų įmesdavo. Šiaip aišku - ne metikas. Sugaudyti šustrus Radnički mažus bus dar mažiau šansų. Nepatogi Neptūnui komanda. Su McClure manau babkių ekonomija, plius tikiuosi Sinica liks. Manau tame ir projektas. Šiaip su tokiu krūviu reikėjo sezonui kokių 12 žaidėjų, jei ne daugiau. Viskas atsiremia į babkes.

Sėkmės Neptūnui. Viltis yra, svečiuose Neptūnas žaidžia geriau negu namie.
2013-12-11
+7
Atsakyti
"Šarakauskas ir traumą besigydantis Butkevičius komandos draugų žaidimą stebės per televizorių"

per koki televizoriu, optimistai. Serbijoje net niekas nefilmuos rungtyniu. Malinauskai, galetum pasidometi Sport1 programa, o tai klaidini zmones tokiais straipsniais. Ir TV transliacijų skiltyje desineje itas rungtynes isimkit, nes nebus jos.
2013-12-11
+5
Atsakyti
kad ne tie ziopliski pralaimejimai paskutinemis sekundemis, jau butu buve ramus del kito etapo.
2013-12-11
-6
Atsakyti
Na, tikiuosi kiti žaidėjai susiims. :D
2013-12-11
+3
Atsakyti
butu super,jei neptunas laimetu ir islaikytu intriga iki paskutinio turo.
2013-12-11
-5
Atsakyti
Sarakausko universalumas, vargiai kas kompensuos pilnai, galima tik is dalies
2013-12-11
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.