Tadas Klimavičius prognozavo, kurios komandos pateks į „Top 16“ etapą
Tadas Klimavičius prognozavo, kurios komandos pateks į „Top 16“ etapą
Nuotr. Fotodiena.lt/T.Lukšys
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį Bamberge stos į lemiamą kovą dėl „Top 16“ bilieto. Analitinėje Žalgiris TV laidoje situaciją prieš Eurolygos dešimtojo turo rungtynes aptarė Kauno „LSU-Atleto“ treneris Edas Nickus, „Žalgirio“ skautas Evaldas Beržininkaitis ir puolėjas Tadas Klimavičius.

Po praėjusią savaitę pasiektos „Žalgirio“ pergalės ir „Brose Baskets“ pralaimėjimo Milane, krepšinio gerbėjai puikiai žino susiklosčiusią padėtį Eurolygos B grupėje. Žalgiriečiams laimėjus Vokietijoje arba Madrido „Real“ įveikus „Anadolu Efes“ ekipą Stambule, Kauno komanda iškart patektų į „Top 16“ etapą. Ten mūsiškiai galėtų atsidurti ir pralaimėję 10 taškų skirtumu.

Tiesa, iš anksto skaičiuoti taškų skirtumo niekas nesiruošia.

„Negalima tikėtis, kad kažkas kitas išgelbės komandą. Tokio lygio krepšininkai turi važiuoti, nusiteikti pergalei ir laimėti“, – sakė „LSU-Atleto“ komandos vyriausiasis treneris Edas Nickus.

Žalgiris TV pašnekovas pripažino, kad žalgiriečiams Bamberge trūks traumuoto Martyno Pociaus, tačiau mobilizuotis turėtų kiti krepšininkai. Nickus taip pat akcentavo kylantį Vokietijos krepšinio lygį, pastebėjo „Brose Baskets“ trenerio Chriso Flemingo įdirbį ir pažymėjo triukšmingų šeimininkų sirgalių pagalbą savo komandai.

Antroje Žalgiris TV laidos dalyje „Žalgirio“ treneris skautas Beržininkaitis neslėpė, kad Bambergo ekipos žaidimo kreivė kyla aukštyn. Prie komandos prisijungus D‘orui Fischeriui ir po traumos sugrįžus Novicai Veličkovičiui, „Brose Baskets“ žaidimas tapo dar įvairesnis.

Pasak Beržininkaičio, negalima pamiršti ir gynėjų Jamaro Smitho, Casey Jacobseno ir komandos senbuvio Antono Gavelo. Taip pat „Žalgirio“ treneris skautas pademonstravo porą „Brose Baskets“ komandos derinių.

Vėliau Žalgiris TV studijoje apsilankė Klimavičius, kuris teigė, kad žalgiriečiai nelauks žinių iš Stambulo, o patys dės visas pastangas pergalei Bamberge iškovoti. Papildoma motyvacija – nutraukti nesėkmių seriją žaidžiant Eurolygos rungtynes išvykose.

Klimavičius taip pat peržvelgė kitų Eurolygos grupių turnyrines lenteles ir pabandė prognozuoti, kurios komandos įšoks į „Top 16“ traukinį.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.