Štombergas: „Krasnodaro komanda yra pažeidžiama, bet lengva nebus“

2014-01-23 12:42
Marius Bagdonas, www.kaunodiena.lt

Kauno „Žalgirio“ ekipos strategas Saulius Štombergas tvirtina, kad jo auklėtinių laukia sunkus mačas Krasnodare
Kauno „Žalgirio“ ekipos strategas Saulius Štombergas tvirtina, kad jo auklėtinių laukia sunkus mačas Krasnodare
Nuotr. RIA Novosti – Scanpix
Ypač sėkmingai Eurolygoje šiemet debiutavusi Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipa šį penktadienį savo aikštėje Kauno „Žalgirio“ klubą. Kauniečiams tai bus puiki proga revanšuotis už praėjusio sezono nuoskaudas, – rašo tinklalapis kaunodiena.lt

Praėjusį sezoną būtent Krasnodaro „geležinkelininkai“ sustabdė žalgiriečių žygį VTB Vieningosios lygos turnyre. Pusfinalio serijoje reguliarųjį sezoną laimėję Lietuvos čempionai kapituliavo prieš Rusijos klubą 1-3. 

Su Krasnodaro vyrais žalgiriečiai pernai buvo du kartus susitikę ir VTB Vieningosios lygos reguliaraus sezono metu, o tuomet Joanas Plaza abukart pergudravo Jevgenijų Pašutiną.

Visgi nuo to laiko nemažai permainų buvo tiek vienoje, tiek kitoje stovykloje. Lyginant su praėjusiu sezono „Lokomotiv“ savo gretose išsaugojo aštuonis krepšininkus, „Žalgiris“ – šešis.

„Varžovai mėgsta paprastą krepšinį, tačiau tokį žaidimą jie žaidžia todėl, kad turi labai daug gerų ir talentingų krepšininkų, kurie puikiai išnaudoja visas stipriąsias savo puses. Praėjusiais metais su jais rungtyniavome daug kartų, šiemet su Krasnodaro krepšininkais kovojo Vilniaus „Lietuvos rytas“. Tai klubas, kuris daug investuoja į žaidėjus, infrastruktūrą. Pastaruosius keletą metų jų lygis gerokai išaugo. Mums tikrai nebus lengva“, – prieš išvyką į Krasnodarą kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Saulius Štombergas.

Jis neabejojo, kad žalgiriečiams Krasnodare teks atlaikyti varžovų šturmą – „Lokomotiv“ krepšininkai mėgsta greitą ir agresyvų krepšinį, o puikiai įsilieti į komandos žaidimą gali 7-8 jos nariai. Varžovų gretose itin svarbūs ir abu lietuviai – geriausias 2013 metų Lietuvos krepšininkas Mantas Kalnietis bei kibia gynyba pasižymintis Simas Jasaitis.

Štombergas atskleidė, kad „Žalgiriui“ per penktadienio rungtynes vis dar negalės padėti nugaros skausmus jaučiantis Šarūnas Jasikevičius: „Jam atliekamos įvairios procedūros. Labai tikimės, kad kitose rungtynėse su Stambulo „Galatasaray“ Šarūnas jau galės mums padėti.“

Lietuvos ekipai Krasnodare galės talkinti dėl lūžusio dešinės plaštakos kaulo mėnesį nerungtyniavęs Martynas Pocius. Jis jau rungtyniavo savaitgalį vykusiame LKL mače su Prienų „TonyBet“.

Komentarai:
Sunku kazka net pasakyti. -15 tai tikrai gana realu, taciau jei reiktu statyti tai dar labai gerai pagalvociau. Labai jau Zalgiris siemet neprognozuojamas. Pergales Krasnodare greiciausiai nebus, bet siokia tokia kova gali ir buti.
2014-01-23
-3
Atsakyti
Pagal tai ka maciau priespaskutinese 3 rungtynese-15 butu gerai,kita vertus paskutines rungtynes neblogas,kazkoks braizas zaidime mezgesi.
2014-01-23
-1
Atsakyti
objektyviai ir iš šalies žiūrint(be jokios antipatijos žaliems), manau bus gerai, jei bus ne daugiau -15 nuo Loko...
2014-01-23
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.