„LSU-Kauno“ (10-2) komanda jau debiutiniame Nacionalinėje moterų krepšinio lygos (NMKL) sezone įsikabino į pirmąją turnyro lentelės vietą. Įsikabino ir nepaleidžia. Apie tai pasikalbėjome su vyriausiąja Kauno komandos trenere Rasa Kreivyte.

Krepšinio specialistė neslėpė, jog jai labai nepatinka „LSU-Kauno“ komandai priskiriamas favoritų statusas. Kreivytė pokalbyje su NMKL.lt atviravo, jog jos auklėtinės praktiškai nesitreniruoja.

Pasak strategės, dėl šios priežasties nereikia norėti nei labai gero komandos žaidimo, nei žaidėjų tobulėjimo.

– Prieš sezoną labai aukštų tikslų komandai nekėlėte ir žadėjote žaisti savo malonumui. Dabar esate NMKL lyderės ir vienos favoričių laimėti auksą. Ar tai reiškia, kad NMKL pirmenybės pasirodė žemesnio lygio nei tikėjotės prieš sezoną? – NMKL.lt paklausė Kreivytės.
– Sau ir žaidėjoms visada keliu aukščiausius tikslus. Žaisti savo malonumui, reiškia – laimėti. Jei pralaimėtume, tai koks čia malonumas?

Man nepatinka, kad mums priklijuota favoričių etiketė. Kiekviena lygos komanda yra stipri ir su visomis reikia žaisti. Kol kas komandos žaidimas manęs nedžiugina, nors ir esame lentelės viršuje.

Man labai nepatiko Jūsų (nmkl.lt naujienoje, – Red.) komentaras po paskutinių rungtynių su Ukmergės komanda. Tada rašėte, kad buvome arti netikėčiausio pralaimėjimo šiame sezone. Kodėl  netikėčiausio? Ukmergės komanda yra pakankamai stipri. Jai gal tik trūksta sėkmės.

Gal netikėta tai, kad mes esame pirmoje vietoje? Jūs nerasite nei vienos mano žaidėjos tarp statistinių rodiklių lyderių. Ten figūruoja „Tiketos“, „Jonavos“, „LKC-Kaunas-Impra“ ar „Jaunųjų talentų“ komandų krepšininkės.

– Ar nesigailite vasarą nusprendusios palikti LMKAL čempionatą?
– Man svarbu, kad žaidėjos žaistų, tobulėtų ir įgytų daugiau pasitikėjimo. LMKAL palikome dėl kitų priežasčių.

– Sezoną pradėjote aštuoniomis pergalėmis iš eilės, bet prieš pat naujuosius patyrėte du pralaimėjimus paeiliui. Prieš savaitę tik po dramatiškos kovos palaužėte autsaiderę „Ukmergės MKK“ ekipą. Kaip galite paaiškinti tokius pokyčius?
– Galiu paaiškinti labai paprastai. Mes nesame ta komanda, kuri gali išlaikyti stabiliai gerą žaidimą ir susikaupti visose rungtynėse. Kartais norint aiškumo, užtenka pasižiūrėti į statistikos protokolą, kas ir kiek laiko žaidė.

Į Vilnių važiavome septyniese, o mūsų pagrindinės krepšininkės liko namuose. Aukščiausia mūsų žaidėja tada buvo 179 cm krepšininkė. Tai kaip galime lygiaverčiai kovoti su jauna ir aukšta „Jaunųjų talentų 2“ komanda?

– Prieš sezoną minėjote, kad treniruotėms daug laiko skirti negalėsite. Ar tokia sėkminga pirmoji sezono dalis neįkvėpė merginų daugiau dėmesio skirti NMKL pirmenybėms?
– Kur jau čia įkvėps jas (juokiasi, - Red.). Treniruojamės dar mažiau, nei pirmoje sezono dalyje. Vien rungtyniaujame ir praktiškai neturime  treniruočių. Todėl nereikia norėti gero žaidimo ir tobulėjimo. Manau, kad „Jaunųjų talentų 2“ ar „LKC-Kaunas-Impra“ jaunosios žaidėjos greitai pralenks kitas NMKL ekipas. Jos kasdien treniruojasi po 1-2 kartus.

– NMKL interneto svetainėje krepšinio gerbėjai balsuoja, kas laimės pirmenybių auksą. Dabartinė prognozė tokia, kad finale žais Vilniaus „Tiketa“ ir „LSU-Kaunas“. Ar „Tiketa“ tikrai pavojingiausias jūsų varžovas?
– Džiugu, kad žmonės taip prognozuoja, bet kažką daugiau pasakyti yra sudėtinga. Manau, kad „Tiketa“ gali būti šių metų čempionato nugalėtoja. Vilnietės turi  labai stiprią priekinę liniją, kuri rungtyniauja ypač aktyviai.  Po krepšiu „Tiketos“ aukštaūgės visada sugeba pelnyti daug taškų ir atkovoti kamuolių.

Mums labai trūksta lyderių, kurios stabiliai rungtyniautų visą sezoną. Žinoma, dėl to mūsų varžovėms sunku nuspėti, kuri krepšininkė gali gerai sužaisti.

Tikrai nenoriu „nurašyti“ „Jonavos“, Vilniaus „Jaunųjų talentų 2“ ar „LKC-Kaunas-Impra“ komandų. Aišku, neatmetu galimybės, kad pasiseks ir mano komandai (šypsosi, – Red.).

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.