Po pirmosios pergalės FIBA rengiamame Europos taurės turnyre „Šiaulių“ treneris Aloyzas Rudys džiaugėsi, kad jo krepšininkai atidavė visas jėgas. Tuo tarpu Prancūzijos komandos treneris buvo nusivylęs savo auklėtinių pasirodymu antroje mačo pusėje.

Gravlino-Diunkerko „Maritime“ strategas Fredericas Sarre neslėpė nusivylimo mačo baigtimi: „Mus tenkino tik pergalė, nes tik ji būtų išsaugojusi šansus žaisti kitame etape“.

Gravlino-Diunkerko komandą treniruojantis strategas prisipažino, jog varžovai nubaudė „Maritime“ ginklu – greičiu: „Po pertraukos mūsų žaidimas pamažu lėtėjo, žaidėjų jėgos seko, o svečiai žaidė vis greičiau ir greičiau“.

Sarre prieš rungtynes akcentavo, jog būtina saugotis šiauliečių tolimų metimų, bet auklėtiniai neįstengė jų sustabdyti. „Apmaudu, kad neišsaugojome labai didelės 19 taškų persvaros. Iki tos akimirkos žaidėjams pretenzijų neturėjau“, – sakė „Maritime“ strategas.

„Laimėjome antroje mačo pusėje labai gerai sužaidę gynyboje ir pavyzdingai kovęsi dėl atšokusio kamuolio, – auklėtinius pagyrė „Šiaulių“ treneris Rudys. – Po labai nesėkmingos pradžios vėliau ėmėme žaisti greičiau ir pelnėme „lengvų“ taškų“.

Rudys nenorėjo išskirti nė vieno krepšininko: „Visi vyrai atidavė paskutines jėgas. Maloniausia, kad nesėkminga pradžia sutelkė kolektyvą, kuris tapo kaip vieningas kumštis. Vyrai net ant atsarginių suolelio ragino vienas kitą“.

Daugiausia taškų svečiams pelnęs Darius Pakamanis buvo pavargęs, bet patenkintas: „Šios pergalės laukėme labai ilgai. Paskutinį kartą Europos turnyruose išvykoje laimėjome 2005-ųjų vasarį, kai Maskvoje nugalėjome Jekaterinburgo „Evraz“.

Pakamanis pripažino, kad teko žaisti ne vien prieš galingą varžovą: „Šeimininkams akivaizdžiai talkino teisėjai. Mums jie nepadėjo nė vienu švilpuku, bet ši pergalė tapo dar malonesnė“.

Komentarai:
va cia tai ryztas ! ne tai kaip zalgiris :(
2006-12-06
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.