Andrius Giedraitis įsitikinęs, kad svarbiausią tinkamą sportinę formą demonstruoti kovo ir balandžio mėnesiais
Andrius Giedraitis įsitikinęs, kad svarbiausią tinkamą sportinę formą demonstruoti kovo ir balandžio mėnesiais
Nuotr. Mkl.lt/V.Mikaitis
„Jei kas būtų prieš sezoną pasakęs rezultatus, būčiau nepatikėjęs. Jų šį sezoną paprasčiausiai per daug. Neabejoju, kad ir per atkrintamąsias varžybas bus labai įdomu“, – pokalbį su „Žinių radijo“ laida „LKL dienoraštis“ pradėjo LKL čempionas Andrius Giedraitis.

– Nors pradėjome pokalbį nuo sensacijų, bet atrodo, kad kuo labiau sezonas artėja į pabaigą, tuo jų mažiau.
– Yra tiesos. Patyrę treneriai žino, kaip paruošti komandą, kad ji geriausios formos būtų tada, kai komandos laukia svarbiausios sezono rungtynės. Natūralu, kad artėjant atkintamosioms varžyboms, žaidėjų forma gerėja.

– Dažnas krepšininkas sakytų, kad tai yra laikas, kai prasideda nuovargis.
– Dar kai aš žaisdavau, žinojome, kad kovas ir balandis yra svarbiausi sezono mėnesiai. Klysti tada jau nebegali. Suklysi – brangiai mokėsi. Dabar žaidėjai turi būti maksimaliai susikoncentravę ir parodyti viską, kam buvo ruoštasi visą sezoną.

Kalbant apie nuovargį, tai čia labai daug priklauso nuo treniruočių grafiko, nuo plano, kaip žaidėjams išdalini minutes, nuo klubo gydytojų, kokias jie priemones naudoja. Tie dalykai sezono pabaigoje tikrai išryškės ir bus matomi.

– Yra tokių komandų, kaip Prienų „TonyBet“, kur yra pakankamai trumpas atsarginių suolelis. Kaip jie sugeba taip gerai žaisti ir nepavargti?
– Kadangi man pačiam yra tekę žaisti Prienuose, tai šiek tiek žinau situaciją iš vidaus. Ten santykiai tarp klubo administracijos, trenerio ir žaidėjų yra kitokie nei visur kitur. Manau, kad tie puikūs santykiai rezultatams turi labai didelę reikšmę.

Ten yra patyrusių žaidėjų, kaip Mindaugas Lukauskis, kaip Gintaras Kadžiulis, kurie ne vieną sezoną yra žaidę aukštu lygiu, todėl jiems yra labai nesudėtinga paskirstyti tinkamai jėgas visam sezonui. O suteikdamas daugiau minučių aikštėje,  jų nenustebinsi.

– Prienų, Pasvalio ir Klaipėdos komandos dažniausiai įvardijamos, kaip galinčios mesti iššūkį grandams. Kuri iš šių ekipų jums atrodo stabiliausia?
– Žiūrint į kelis paskutinius sezonus, sakyčiau, kad Prienų ekipa.

– Kurios komandos, anot jūsų, turi mažiausiai šansų patekti į atkrintamąsias varžybas?
– Kol kas apie tai kalbėti yra dar labai anksti. Ypač, kai komandos turi trumpus suolelius. Vienas starto sudėties žaidėjas bus pervargęs, kitas traumuotas ir komandos rezultatai iškart suprastės. Manau, kad netikėtų rezultatų šį sezoną dar tikrai bus.

Komentarai:
RAPePrienai, Prienai, Prienai. Visi už Prienus.


Prienai bus 4-ti
2014-03-10
+1
Atsakyti
RAPe
Prienai, Prienai, Prienai. Visi už Prienus.
2014-03-10
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.