Aleksandaras Petrovičius emocionaliai reaguoja į įvykius aikštelėje Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Jaka Blažičius varžovus baudė tritaškiais Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Stevanas Jelovacas ruošiasi kovoti dėl kamuolio Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Šokėjos minutės pertraukėlių metų audrino žiūrovus Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Martynas Gecevičius veržiasi prieš DeMarcusą Nelsoną Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Aleksandaras Petrovičius emocionaliai reaguoja į įvykius aikštelėje Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Jaka Blažičius varžovus baudė tritaškiais Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Stevanas Jelovacas ruošiasi kovoti dėl kamuolio Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Šokėjos minutės pertraukėlių metų audrino žiūrovus Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys
Martynas Gecevičius veržiasi prieš DeMarcusą Nelsoną Nuotr.: Fotodiena.lt/T.Lukšys

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkų kelionę Europos taurės turnyro ketvirtfinalio link sustabdė Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipa. Aleksandaro Petrovičiaus auklėtiniai namie 82:80 (17:22, 25:27, 16:12, 24:19) įveikė serbus, tačiau norint iškopti į kitą atkrintamųjų varžybų etapą sostinės klubui pritrūko dar 5 taškų. 

Pirmąją tarpusavio akistatą Belgrade 88:82 laimėjo „Crvena Zvezda“, o sukaupto trapaus pranašumo varžovams užteko.

Svečiai atsakomajame mače Vilniuje beveik visą laiką pirmavo 3-6 taškų skirtumu. Per pirmąją rungtynių dalį jie pataikė net 8 tritaškius iš dešimties, tačiau „Lietuvos ryto“ krepšininkai sugebėjo atsilaikyti ir neleido varžovams atitrūkti. 

Trumpam perimti iniciatyvą aikštės šeimininkams pavyko tik prasidėjus trečiajam kėliniui, kai šešis taškus iš eilės pelnęs Tautvydas Lydeka išvedė „Lietuvos rytą“ į priekį (54:53). 

„Palaciosas po kelių iš po krepšio pramestų metimų buvo truputį išsiblaškęs, todėl suteikiau Lydekai galimybę ir jis ją išnaudojo“, – po rungtynių atsarginį vilniečių aukštaūgį gyrė Petrovičius.

Tačiau baigiantis ketvirčiui sostinės klubo krepšininkai prarado tris kamuolius iš eilės, o tuo pasinaudojusi „Crvena Zvezda“ susigrąžino 5 taškų pranašumą (61:56). 

Iki rungtynių pabaigos likus žaisti mažiau nei keturias minutes aikštės šeimininkai atsiliko 64:70 ir kilo į lemiamą šturmą. Surengę spurtą 10:1 jie išsiveržė į priekį ir įgijo 3 taškų pranašumą, tačiau „Crvena Zvezda“ bilieto į ketvirtfinalį neatidavė. 

Lemiamomis vilniečiai sėkmingai gelbėjosi pražangomis, tačiau pritrūko tikslumo. Per paskutinę mačo minutę aikštės šeimininkai keturis kartus per varžovų rankas nepataikė iš toli ir iškovojo apkartusią pergalę.

„Lietuvos ryto“ komandai pavyko pristabdyti daugiausiai nemalonumų pirmajame aštuntfinalio mače kėlusį Bobabą Marjanovičių. Jis per 13 minučių pelnė 12 taškų, tačiau 221 cm ūgio milžiną aikštėje sėkmingai pakeitė patyręs Serbijos rinktinės veteranas Raško Katičius. Jis antroje mačo dalyje pelnė 17 taškų ir labiausiai prisidėjo prie „Crvena Zvezda“ sėkmės. 

Vilniečiai pralaimėjo pirmąsias trejas šį sezoną su „Crvena Zvezda“ ekipa žaistas akistatas – dukart serbams nusileido Eurolygos reguliariajame sezone (77:88 ir 75:99) bei suklupo per pirmąją aštuntfinalio dvikovą Europos taurės turnyre.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Aleksandaras Petrovičius („Lietuvos ryto“ ekipos vyr. treneris): „Turėjome galimybę, tačiau ja nepasinaudojome. Serbai pataikė 8 iš 10 tritaškių pirmoje rungtynių pusėje. Po didžiosios pertraukos sutvarkėme savo gynybą ties tritaškio linija. Rungtynių pabaigoje, buvo prasižengta prieš Juaną Palaciosą, kuris perėmė kamuolį ir pataikė iš po krepšio. Sveikinu savo žaidėjus, jie kovojo iki pat rungtynių pabaigos. „Crvena Zvezda“ matė, kad turime prastą priekinę liniją ir tuo naudojosi. Šios serijos baigtį nusprendė smulkios detalės.

Serbijoje mes neturėjome tokio teisėjavimo, kokį varžovai turėjo čia. Buvo labai daug abejotinų sprendimų iš teisėjų pusės.“

Išsamesnis Aleksandaro Petrovičiaus komentaras:

Dejanas Radonjičius („Crvena Zvezda“ vyr. treneris): „Puikios rungtynės mums. Labai sudėtinga nugalėti tokią Eurolygos lygio komandą tris kartus per vieną sezoną. Šiandien pralaimėjome, tačiau dėl to nesigalime. „Lietuvos rytas“ šiandien žaidė daug geriau nei ankstesnėse rungtynėse. Pabaigoje dėl prasto susikalbėjimo ginantis galėjome ir nepatekti į kitą etapą. Bet esu laimingas, nes mes jame. Po pirmojo mačo Belgrade jautėme, kad varžovai turėjo geresnes galimybes patekti į kitą etapą. Mes pasimokėme iš rungtynių Belgrade.“

Išsamesnis Dejano Radonjičiaus komentaras:

„Lietuvos rytas“: Renaldas Seibutis 16, Juanas Palaciosas 16 (7 atk. kam.), Darius Songaila 14, Martynas Gecevičius 10, Tautvydas Lydeka 10.

„Crvena Zvezda“: Raško Katičius 19, DeMarcusas Nelsonas 16 (5 rez. perd.), Bobanas Marjanovičius 12, Tadija Dragicevičius 9.

„Crvena Zvezda“ ekipa ketvirtfinalio serijoje kovo 18 ir 26 d. kausis su Kijevo „Budivelnik“ ekipa bei atvyks į Kauną – dėl nestabilios politinės ir ekonominės situacijos Ukrainoje Kijevo klubas namų rungtynes žaidžia „Žalgirio“ arenoje.

Komentarai:
Daugiau Lietuvos rytas nesusitikinės su serbais Crvena Zvezda klubu ir žinoma, kad čia specialiai parinkta kovodami europos taurės turnyro aštuntfinalyje.
2014-03-13
-22
Atsakyti
n_28Na bet zalfaniai tai keistuoliai. Juk visi puikiai zinom, kokiom aplinkybem per pastaruosius tris metus Zalgiris ta pergaliu serija pries Ryta pasieke. Cia ir arkliui aisku, kad jei ne liguistas buratino noras zutbut ikrest "iskrypeliams" ir komandos formavimas "i skola", tos pergaliu serijos pries Ryta ne per kur nebutu buve. Uztat dabar turite pasekmes, kai net LKL'e gaunat nuo Prienu, Siauliu, Klaipedos. O girtis "lizingo" budu surinktos komandos pergalemis tas pats, kas dziaugtis laimejus medaliu, vartojant dopinga. Tuo metu "balius" gal ir ispudingas, bet "pagirios" ziauriai sunkios. Ka siemet ir matom--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


O RYTAS IS SNORO PASKOLOS NEPAIME??? CIA JAU LIZINGAS NESISKAITO??? BUTU BOBUTE, JEI NEBUTU DIEDUKAS
2014-03-13
+6
Atsakyti
Ką gi ,gaila ,kad toks galutinis rezultatas ,bet prisiminus kai kuriuos epizodus ,matome kad galima buvo laimėti ir prie tokio žaidimo, tik reikėjo išnaudoti esamas situacijas - pritrūko vos 5 taškų,bet Cookas, perėmęs kamuolį prie vidurio linijos ir persivaręs per aikštę įsigudrino laisvas nepataikyti iš po krepšio,Lydeka vėl nepataikė abiejų baudų, Palaciosas taip pat prametė baudą štai jums ir tie reikiami 5 taškai.Aišku,serbų treneris kažkuria prasme apžaidė Ryto trenerį ,kai šis ruošė komandą ir iš anksto kalbėjo pagrindinai apie Marijanovičiaus problemą,bet šį kartą , pirmoje rungtynių pusėje ,nubaudė mūsiškius fantastiški serbų tritaškių pataikymai(iš 10 metimų pataikė net 8) ,o vėliau kitas serbų aukštaūgis Katičius.Nors mūsų vyrai kovojo ,stengėsi,bet laiku nepersiorentavo ir gynyboje nesužaidė reikiamai,prastai sužaidė Dowdelas,trūko ir Cooko didesnio indėlio,nesisekė pataikyti Gecevičiui.Žinoma ,kai komandoje nėra aukštų šoklių centrų ,tai tokia komanda, kad ir kaip besistengtų,bet toli nenuvažiuos. O kad tai,pamąstymui, Rytas turėtų tokį centrą kaip "Astanos"komandos centras Simonas arba vietoje Dowdelo, turėtų tos pačios kazachų Astanos įžaidėją Johnsoną,neabejotinai rezultatai būtų kiti. Tad Ryto vadovams,norint pasiekti aukštesnių rezultatų, komandos komplektavimo pamokas reikės išmokti.
2014-03-13
+2
Atsakyti
Na bet zalfaniai tai keistuoliai. Juk visi puikiai zinom, kokiom aplinkybem per pastaruosius tris metus Zalgiris ta pergaliu serija pries Ryta pasieke. Cia ir arkliui aisku, kad jei ne liguistas buratino noras zutbut ikrest "iskrypeliams" ir komandos formavimas "i skola", tos pergaliu serijos pries Ryta ne per kur nebutu buve. Uztat dabar turite pasekmes, kai net LKL'e gaunat nuo Prienu, Siauliu, Klaipedos. O girtis "lizingo" budu surinktos komandos pergalemis tas pats, kas dziaugtis laimejus medaliu, vartojant dopinga. Tuo metu "balius" gal ir ispudingas, bet "pagirios" ziauriai sunkios. Ka siemet ir matom

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-03-13
+1
Atsakyti
LosBullsAyeLosBullsJeremyLambBuvo nebuvo tas eurocupas, visiskai neabydna kad iskrito. svarbiausia kad Lietuvoje rytas (tas kuris is kibiro taures) duoda zemiau nosies zalgiriui (eurolygos Top16) i kaulus 32 taskais.. :D1 karta per 5 metus laimėjo ir dabar kukuosi? :DDD Grynai sėkmė ten buvo .. suprasčiau kad dažnai taip butu tada tikrai galėtu sakyt rytas stipri komanda ir ten ne fuxas, bet kai per 5 metus iš 25 rungtyniu su žalgiriu laimi 1 tai galima pavadint tik sėkme, ne kitaip..Tai kad trys metai atgal ir toliau žiūrint į praeitį, Rytas 2 metus iš eilės laimėjo, o pergalių santykis buvo kažkas pan į 16-5 Ryto naudaiSo? Vistiek vieni vartai.. ypač dar labiau ta santyki pabrėžia kaikurių tas džiaugsmas netyčia iškovojus ta pergale... nors tiek to džiaukitės.. gi ne kas dien ar tiksliau ne kiekvienais metais pavyksta laimėt ..


Netycia buna kai komanda paskutinem sekundem pataiko kamuoli ir laimi, o cia buvo totalus pasityciojimas is zalgiiro. 32 taskai, "netycia"...
2014-03-13
-5
Atsakyti
AyeLosBullsJeremyLambBuvo nebuvo tas eurocupas, visiskai neabydna kad iskrito. svarbiausia kad Lietuvoje rytas (tas kuris is kibiro taures) duoda zemiau nosies zalgiriui (eurolygos Top16) i kaulus 32 taskais.. :D1 karta per 5 metus laimėjo ir dabar kukuosi? :DDD Grynai sėkmė ten buvo .. suprasčiau kad dažnai taip butu tada tikrai galėtu sakyt rytas stipri komanda ir ten ne fuxas, bet kai per 5 metus iš 25 rungtyniu su žalgiriu laimi 1 tai galima pavadint tik sėkme, ne kitaip..Tai kad trys metai atgal ir toliau žiūrint į praeitį, Rytas 2 metus iš eilės laimėjo, o pergalių santykis buvo kažkas pan į 16-5 Ryto naudai


tai atda dar atgal paziurim ir zalgirio vel serija buvo gera pries rta,tai krc nesivartyk is to kas esi,neiseis
2014-03-13
-2
Atsakyti
JeremyLambBuvo nebuvo tas eurocupas, visiskai neabydna kad iskrito. svarbiausia kad Lietuvoje rytas (tas kuris is kibiro taures) duoda zemiau nosies zalgiriui (eurolygos Top16) i kaulus 32 taskais.. :D


viena karta dave,o kiek gavo per 3 sezus paskutinius?22-3 serija ar kiek?
2014-03-13
-1
Atsakyti
justas987Ant karstu galiu pasakyti kad sitas sezonas Europe Cup'e yra blogiausias.


Ne blogiausias, o naturaliausias. Juk reikia pripazinti kad fuksai negali pastoviai kristi. Kazkada pasiseke finale gauti Makedonikos, paskui buvo finale ketvirto kelinio grynas fuksas pries Uniks. Siemet realiai ziurint net i etapa neturejome patekti. Isvykoje su Cedevita visa laika pralaiminedami tik pabaigoje vos ne vos isneseme sveika kaili, namie paskutine sekunde kroatai is po krepsio nepataike. Kiek gi gali sektis?
2014-03-13
+2
Atsakyti
Ant karstu galiu pasakyti kad sitas sezonas Europe Cup'e yra blogiausias.
2014-03-13
-2
Atsakyti
kazkaip negaila kaip ne lietuvos komanda pralose... muahahaha
2014-03-13
-6
Atsakyti
JD
AyeLosBullsJeremyLambBuvo nebuvo tas eurocupas, visiskai neabydna kad iskrito. svarbiausia kad Lietuvoje rytas (tas kuris is kibiro taures) duoda zemiau nosies zalgiriui (eurolygos Top16) i kaulus 32 taskais.. :D1 karta per 5 metus laimėjo ir dabar kukuosi? :DDD Grynai sėkmė ten buvo .. suprasčiau kad dažnai taip butu tada tikrai galėtu sakyt rytas stipri komanda ir ten ne fuxas, bet kai per 5 metus iš 25 rungtyniu su žalgiriu laimi 1 tai galima pavadint tik sėkme, ne kitaip..Tai kad trys metai atgal ir toliau žiūrint į praeitį, Rytas 2 metus iš eilės laimėjo, o pergalių santykis buvo kažkas pan į 16-5 Ryto naudai


16-5 Ryto naudai? Tau su galva gal negerai? To niekada nebuvo. Du kartus is eiles rytas laimejo, bet kokiu tarpusavio rezultatu? Prisimink ir nerasinek nesamoniu. Paskutinius tris sezonus finalus Zalgiris laimejo praktiskai i vienus vartus nes tik uzpraeita sezona jus sugebejote finale laimeti vos viena karta, o visa kita buvo be jokio pasipriesinimo.
2014-03-13
-10
Atsakyti
Pasirodo Rytas turi 2 skyles. Ne tik vidurio puolejo, bet ir trenerio pozicijoje. Absurdiskai skamba tie kaltinimai teisejams. Tai tik irodo koks silpnas jis kaip treneris. Visas krepsinis prasideda nuo gynybos. Deja, atvykus Petroviciui, Rytas ir gynyba - 2 nesuderinami dalykai. O kas del teiseju.. Nors visa sirdimi sirgau uz Ryta, reikia pripazint, kad teisejai niekaip neitakojo rungtyniu. Priesingai, netgi sakyciau pabaigoje siek tiek prisidejo prie intrigos atkurimo :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-03-13
+8
Atsakyti
AyeLosBullsJeremyLambBuvo nebuvo tas eurocupas, visiskai neabydna kad iskrito. svarbiausia kad Lietuvoje rytas (tas kuris is kibiro taures) duoda zemiau nosies zalgiriui (eurolygos Top16) i kaulus 32 taskais.. :D1 karta per 5 metus laimėjo ir dabar kukuosi? :DDD Grynai sėkmė ten buvo .. suprasčiau kad dažnai taip butu tada tikrai galėtu sakyt rytas stipri komanda ir ten ne fuxas, bet kai per 5 metus iš 25 rungtyniu su žalgiriu laimi 1 tai galima pavadint tik sėkme, ne kitaip..Tai kad trys metai atgal ir toliau žiūrint į praeitį, Rytas 2 metus iš eilės laimėjo, o pergalių santykis buvo kažkas pan į 16-5 Ryto naudai


So? Vistiek vieni vartai.. ypač dar labiau ta santyki pabrėžia kaikurių tas džiaugsmas netyčia iškovojus ta pergale... nors tiek to džiaukitės.. gi ne kas dien ar tiksliau ne kiekvienais metais pavyksta laimėt ..
2014-03-13
-3
Atsakyti
Aye
LosBullsJeremyLambBuvo nebuvo tas eurocupas, visiskai neabydna kad iskrito. svarbiausia kad Lietuvoje rytas (tas kuris is kibiro taures) duoda zemiau nosies zalgiriui (eurolygos Top16) i kaulus 32 taskais.. :D1 karta per 5 metus laimėjo ir dabar kukuosi? :DDD Grynai sėkmė ten buvo .. suprasčiau kad dažnai taip butu tada tikrai galėtu sakyt rytas stipri komanda ir ten ne fuxas, bet kai per 5 metus iš 25 rungtyniu su žalgiriu laimi 1 tai galima pavadint tik sėkme, ne kitaip..


Tai kad trys metai atgal ir toliau žiūrint į praeitį, Rytas 2 metus iš eilės laimėjo, o pergalių santykis buvo kažkas pan į 16-5 Ryto naudai
2014-03-13
+15
Atsakyti
Aye
shannon_brownarnsVienaspriesvienaKokiu būdu patekti į Eurolygą - nėra didelio skirtumo. Teks laimėti LKL.kad man regis LKL laimėjimo nebe užteks. kažką Bartomeu kalbėjo apie kitokią sistemą, kurioj būtu mažiau painiavos, ir verti eurolygos, klubai mažiau būtu priklausomi nuo skaičiavimų kas ką ir kelintoj vietoj užims.ai, tai žalgiris užėmęs 5 vietą lkle tarkim 2 metus iš eilės nesuktų galvos dėl EL tipo? o klubas tapęs lkl čempionais vistiek gauna špygą?


Nea, jeigu Rytas laimi LKL, iškart patenka į Eurolygą. Nežinau iš kur tuos paistalus traukia, nes EL taisyklių nieks nepakeitė, o jei pakeistų, jos įsigaliotų tik nuo kito sezono, nes yra sudaromos sutartys.
2014-03-13
-14
Atsakyti
JeremyLambBuvo nebuvo tas eurocupas, visiskai neabydna kad iskrito. svarbiausia kad Lietuvoje rytas (tas kuris is kibiro taures) duoda zemiau nosies zalgiriui (eurolygos Top16) i kaulus 32 taskais.. :D


1 karta per 5 metus laimėjo ir dabar kukuosi? :DDD Grynai sėkmė ten buvo .. suprasčiau kad dažnai taip butu tada tikrai galėtu sakyt rytas stipri komanda ir ten ne fuxas, bet kai per 5 metus iš 25 rungtyniu su žalgiriu laimi 1 tai galima pavadint tik sėkme, ne kitaip..
2014-03-13
-7
Atsakyti
Georgy CekovskiVisu pirma nuosirdziai sveikinu visus lietuvius , kurie palaike cervena zvezda! O miltanosiukams linkiu nenukabint nosiu ir nepult i miltukus.Kada nors gal ir jusu komandele laimes pries koki nors komandele.


matosi vaikas esi, tas kuris iš kauno ir dar kursto aistras prieš rytą.... nu nes sorry žmogau, serbus palaikyt... nu ką žinau.... serbus.. are you seriously? tas pats kas ispanus.... pienburnis dar, nk nesupranti.. ir nesuprasi, nes trbt nežinai apie ką kalbu...
2014-03-12
+14
Atsakyti
arnsVienaspriesvienaKokiu būdu patekti į Eurolygą - nėra didelio skirtumo. Teks laimėti LKL.kad man regis LKL laimėjimo nebe užteks. kažką Bartomeu kalbėjo apie kitokią sistemą, kurioj būtu mažiau painiavos, ir verti eurolygos, klubai mažiau būtu priklausomi nuo skaičiavimų kas ką ir kelintoj vietoj užims.


ai, tai žalgiris užėmęs 5 vietą lkle tarkim 2 metus iš eilės nesuktų galvos dėl EL tipo? o klubas tapęs lkl čempionais vistiek gauna špygą?
2014-03-12
-7
Atsakyti
VienaspriesvienaKokiu būdu patekti į Eurolygą - nėra didelio skirtumo. Teks laimėti LKL.


kad man regis LKL laimėjimo nebe užteks. kažką Bartomeu kalbėjo apie kitokią sistemą, kurioj būtu mažiau painiavos, ir verti eurolygos, klubai mažiau būtu priklausomi nuo skaičiavimų kas ką ir kelintoj vietoj užims.
2014-03-12
-3
Atsakyti
Beliko vyrams padėkoti už kovą ir gaila, kad nepatekom į ketvirtfinalį. Svarbu paminėti trūksta vidurio puolėjo.
2014-03-12
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.