Krepšininkas į policiją atėjo pats

2006-12-07 13:42
Mindaugas Milinis, „Lietuvos žinios“

Pirmadienį (12.04) pranešęs apie automobilio vagystę vakar (12.06) Gintaras Einikis šių savo žodžių patvirtinti raštu nepanoro.

Klaipėdos policijos Eismo priežiūros skyriuje apklaustas buvęs krepšininkas 37 metų Einikis. Jam pateikti oficialūs įtarimai dėl saugaus eismo reikalavimų pažeidimų, kai kitam asmeniui buvo nesunkiai sutrikdyta sveikata. Įtariamajam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Į apklausą policijoje po dvi paras trukusios tylos Einikis atvyko pats. Jį lydėjo žinoma uostamiesčio advokatė Gražina Mauručaitienė.

Vairavo advokatė

Po kvotos išėjęs į koridorių ir išvydęs į jį nukreiptus TV kamerų objektyvus bei apakintas fotoaparatų blyksčių buvęs Lietuvos rinktinės „centras" prunkštelėjo: „Kaip juokinga".

[image=6745 left]Tai buvo vieninteliai įtariamojo ir jį ginančios teisininkės žodžiai žurnalistams. Išėję į kiemą Einikis ir Mauručaitienė sėdo į prabangesnį nei sudaužytasis „VW Touareg" visureigį „Audi" ir išrūko. Mašiną vairavo advokatė.

Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos Eismo priežiūros skyriaus viršininko Sauliaus Švėgždos teigimu, antradienį Einikiui buvo įteiktas šaukimas atvykti į policiją. Įtariamąjį pavyko aptikti žmonos vardu registruotame name ant jūros kranto Karklėje. Vakar, nors ir pavėlavęs, tačiau į apklausą Einikis atvyko.

Neaiškūs milteliai

Uostamiesčio Kelių policijos šefas patvirtino, kad Einikio automobilyje rasta kartoninė, panaši į medikamentų, pakuotė. Ekspertai tiria, kokios kilmės galėjo būti medžiaga. Spėjama, kad tai gali būti ir kvaišalai.

Buvęs garsus krepšininkas įtariamas sekmadienio vakarą, vairuodamas savo visureigį „VW Touareg", netoli Jakų žiedo sukėlęs avariją, per kurią nukentėjo 20 metų Klaipėdos rajono gyventojas Edgaras Kubilius – vaikinui lūžo šeivikaulis. Avariją sukėlusio automobilio vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino. Kaip pasakojo įvykio liudininkai, jis užrakino automobilį ir patraukė laukais.

Sykiu su Kubiliumi važiavusi jo draugė Reda Rudminaitė policijai teigė, kad iš „VW Touareg" automobilio išlipo „aukštas, maždaug 2 metrų ūgio, vyras ir labai svirduliavo".

Nedrausmingas vairuotojas

Einikis pirmadienio rytą telefonu policijai pranešė, kad išėjęs iš pasilinksminimo įstaigos Klaipėdos centre pasigedo savo automobilio. Tačiau rašyti pareiškimą dėl vagystės jis atsisakė. Tačiau ekspertai sudaužytame visureigyje jokių įsilaužimo žymių nerado, vis dėlto nuo vairo ir pavarų perjungimo svirties paėmė pirštų atspaudų mėginius. Jie bus palyginti su Einikio.

Jei pasitvirtins įtarimai, kad pats sukėlė avariją ir pabėgo iš įvykio vietos, krepšininkui grės baudžiamoji atsakomybė, nebent jis susitaikytų su nukentėjusiuoju. Be to, Einikiui gali tekti atsakyti už melagingą pranešimą apie nebūtą nusikaltimą.

Sportininkas garsėja kaip nedrausmingas vairuotojas. Neseniai jis savavališkai nuėmė ratų blokavimo įtaisą, uždėtą ant jo draudžiamoje vietoje pastatyto automobilio rato. Per pastaruosius trejus metus už Kelių eismo taisyklių pažeidimus Einikis buvo baustas 8 kartus.

Komentarai:
Man tai idomu kas vyksta krepsininku gyvenime ir po sportines karjeros pabaigos ir apskritai. O kam idomi tik rungtiniu statistika... kiek tasku pelne ir kamuoliu pagrebe... na tai ju reikalas. Bet kai zmogus daug metu paskire krepsiniui - apie ji butina kalbet.
O kaip del sio straipsnio - gaila, kad su Gintaru atsitinka tokie dalykai. Kiek zinau ir su seima problemos. Gaila. Tokiais tempais nusigers, o jei dar ir narkota - tai visai degraduos. Tikiuosi to neivyks.
2006-12-07
-4
Atsakyti
Nei tokio kas sodins uz grotu nei ka, per tas pora dienu susirado brangiausia Klaipedoj advokate, sumojo uz ligonines islaidas, uzmokejo ir tam nukentejusiu , nu ir ka po savaites byla uzdaryta bus.. Jei pries tai girta pagave buvo, dar ten kazko prisidirbes buvo ir iki siol vazineja
2006-12-07
+3
Atsakyti
dar kažkam neįtinka kad rašo tokią naujieną? čia pagrindinė visų žinių naujiena ir su ja susijęs vienas geriausių savo laikų Lietuvos krepšininkų. kodėl apie tai turėtų nerašyt? ;))
o ką tik LNK žinios pranešė, kad milteliai, rasti jo automobily - kokainas. taip kad Pūkis baigęs karjerą nusprendė paragaut ir kažko rimtesnio..
2006-12-07
+1
Atsakyti
to Ytvaras: Man įdomi ši istorija pvz. nes vis tik ir girtas, ir pabėgo ir melavo visokių nuansų. O tai jeigu buvęs, tai jau viskas? Reikia apie jį nieko nei rašyt nei ką? Neperseniausiai, t.y. pernai dar ir žaidė Čekijoj :)
2006-12-07
+1
Atsakyti
to Jun1or: Jis jau buves krepsininkas ir buves rinktines narys ir buves Zalgirio centras. Kai zmogus tik prigeres vazinejas ar pats blokatorius nusiimineja tai cia kas idomaus? Butu teises ateme pries pora metu kai buvo pagautas irgi girtas ir gal butu susiprotejas, o dabar prisizaide..
2006-12-07
+4
Atsakyti
Aišku, kad įdomu pasiskaityi. Kam trukdo galit nespaust ant šitos naujienos nelyst į ją, juk jau iš pavadinimo aišku pasidaro, apie ką naujiena. Kam įdomu tas ir skaito. Protingesni nebūsit jeigu pasakysit, kad neįdomus straipsnis. Ne koks futbolinnkas juk gatovas avariją padarė, o LT rinktinės ir Žalgirio centras Einikis...
2006-12-07
+2
Atsakyti
O man buvo visai idomu paskaityti. Kai kurie gal sau pasidarys kokias nors isvadas apie jo praeiti ar apie dabarti
2006-12-07
-2
Atsakyti
Siaip manau kad Einikiui dar toli iki mineto Kobes Bryanto... TIk tai bendro kad jis buvo krepsininkas, o kad dabar patiria malonuma vazinedamas girtas ar prisiuostes vaistu tai cia vejai, cia juk ne penktasis puslapis kaip laikrasciuose kur viskas apie aferas ir kriminalus.
2006-12-07
-9
Atsakyti
Juk ne apie rankinio zaideja raso, zmones :D
2006-12-07
+8
Atsakyti
Ka jums trugdo kad parase, viskas kas susija su krepsiniu yra irdomu jei nepatinka neskaitykit blt...
2006-12-07
+10
Atsakyti
tai gal isvis nerasyti nieko apie krepsininku gyvenima uz aikstes ribu? kodel kobe bryanto sekso skandalas buvo toks svarbus krepsinio pasaulyje? apie tai rase visos krepsinio skiltys, kobe tapo populiariausiu zmogumi internete. ir einikio naujiena nera eilinis atsitikimas, tikria susijes su krepsiniu
2006-12-07
+6
Atsakyti
Cia straipsnis apie krepsininka Einiki
2006-12-07
+9
Atsakyti
aha, straipsnis nieko bendra neturintis su krepšiniu... tai tada kodėl nerašot apie įmonės "Sabonio langai ir partneriai" ar kaip ten verslo reikalus, ar kaip sekasi su moterim buvusiems kašiorams? :) ... Būtų bent dabar lošiantis žmogus...
2006-12-07
-2
Atsakyti
:D kriminalines naujienas pradesit deti?? ;]]]]]
2006-12-07
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.