Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iššvaistė 15 taškų pranašumą ir patyrė šeštąją nesėkmę Eurolygos turnyre. Pirmoje rungtynių pusėje žybtelėję žalgiriečiai po dviejų pratęsimų 106:110 (26:12, 25:25, 18:29, 19:22, 9:9, 9:13) nusileido Po Ortezo „Elan Bearnais“ krepšininkams.

Rimanto Grigo vadovaujami žalgiriečiai keturis kėlinius žibėjo komandiniu žaidimu, tačiau per pratęsimus ėmėsi individualių veiksmų. „Žalgiris“ atliko 22 rezultatyvius perdavimus ir pasiekė šio sezono rekordą Eurolygoje. Tačiau per papildomas 10 minučių kauniečiai atliko vos 1 rezultatyvų perdavimą.

Didžiąją dalį laiko pirmavę žalgiriečiai palūžo per antrąjį pratęsimą. Dėl traumos nerungtyniavo vidurio puolėjas Hanno Mottola, o Tanoka Beardas dėl išnaudoto pražangų limito lemiamu metu nerungtyniavo.

Antrąjį pratęsimą pradėjo Darius Šilinskis, kuriam tai buvo pirmosios minutės aikštėje šiose rungtynėse. Tuo pasinaudojo Šilinskio oponentas Michaelas Wrightas. Jis pelnė du dvitaškius iš eilės, o 4 taškus praleidę žalgiriečiai per likusį laiką nebeatsitiesė.

Pirmojo pratęsimo pabaigoje rezultatui esant lygiam Marcelo Machado du metimai skriejo pro šalį. Likus 15 sekundžių brazilas prametė iš toli, o paskutinėmis pratęsimo sekundėmis nepataikė ir dvitaškio.

Pergalę žalgiriečiai išplėšti galėjo dar ketvirtojo kėlinio pabaigoje. Likus 33 sekundėms šeimininkai pirmavo 4 taškais, tačiau Aaronas Millesas pataikė dvi baudas, o Vidas Ginevičius abu kartus nuo baudų metimo linijos atakavo netaikliai.

Paskutinei atakai 10,5 sekundės turėję prancūzai savo galimybę išnaudojo – Brittono Johnseno metimą paskutinėmis kėlinio sekundėmis iš po krepšio apačios išmušė Beardas ir teisėjai įskaitė dvitaškį – 88:88.

Žalgiriečiai už varžovus kur kas pranašesni atrodė per pirmąjį kėlinį. Pavyzdinga gynyba varžovus privertę suklysti net 8 kartus, šeimininkai įgijo 12 taškų pranašumą. Dukart antrojo ketvirčio pabaigoje „Žalgirio“ pranašumas siekė 15 taškų.

Svariai prie kauniečių spurto prisidėjo Jonas Mačiulis. Iš viso puolėjas pelnė 22 taškus ir sužaidė rezultatyviausias rungtynes per karjerą Eurolygoje. Vis dėlto nei Mačiuliui, nei jo komandos draugams sulaikyti varžovų antroje dvikovos pusėje nepavyko.

Atkarpą 12:2 laimėję svečiai priartėjo iki 60:62, o 33-ąją rungtynių minutę pirmą kartą išsiveržė į priekį – 71:69. Nuo tada iki finalinės mačo sirenos aikštėje virė permaininga kova, pasibaigusi šeštąja „Žalgirio“ nesėkme.

„Žalgiris“: Tanoka Beardas 23 taškai (10/14 dvitaškių, 11 atk. kam.), Jonas Mačiulis 22 (9/13 dvitaškių), Marcelo Machado (4/12 tritaškių) ir Marko Popovičius (1/8 tritaškių, 7 rez. perd.) po 20, Paulius Jankūnas (10 atk. kam.) 9, Mantas Kalnietis 7, Vidas Ginevičius 3, Kirkas Penney 2.

„Elan Bearnais“: Michaelas Wrightas 30 (11/17 dvitaškių), Michaelas Baueris 25, Brittonas Johnsenas (11 atk. kam.) ir Aaronas Milesas po 21.

Komentarai:
pamirskit ta TOP16, nebejuokinkit liaudies ir taip jau juokingai graudu yra.
2006-12-08
+2
Atsakyti
ka galima kaltint tai tik pacius zalgiriecius, kurie pirma issvaiste didoka persvara, paskui nesumete baudu, leido isiverzt milesui ir lengvai pelnyt tsk, kurie istempe i pratesima. tu priezasciu labai daug ir nera reikalo ju cia rasyt ens sezonas galima sakyt jau dead.
2006-12-08
+8
Atsakyti
Ka zinau cia galim varyt ant visu zaidejo atskirai, bet zaide tai visa komanda kokia turim tokia turim, ir mes nieko nepakeisim, zalgirs tikrai bus tarp top16 ir tada viskas prasides is naujo....
2006-12-08
-2
Atsakyti
ai as tai vakar nelb jau ten kreipiau demesi kad laimetu tai ziauriai norejau nes jau juodoj nesekmiu bedugniai sedim ;( bet kai pamaciau kaip jie moka isswaistyt dwizenkli pranasuma greitai tai supratau kad jau ir cia bus aisq wiskas! ka padrysi wisko buna :D
reik laukt kito rato ir tiketis kad bus tiek pergaliu kiek db pralaimejimu turim :D
2006-12-08
-5
Atsakyti
Atia TOP 16.....
Beardas dar karta irode tai ka visi ir taip zino - neturi jokiu gynybai reikalingu savybiu ar noro, - vienas zaidejas Zalgiri SUDAUZE is po krepsio....
Manau kad komandoje gali buti 2-3 legionieria bet ne daugiau, geriau jau saviems pinigus moket, - kazkaip ne taip gaila, - veliau ir rinktinej nauda kazkokia duos jaunu savu zaideju meistriskumo augimas.
Malonu buvo tik tiek , kad kovojo kas kaip mokejo ir galejo, bei stengesi. Bet labai jau jauciasi nervuotumas komandoje, jei taip galima pasakyt , tik praeina "banga" , rungtynes pradeda vykt normaliu temu, priesinikai pradeda zaist protingai - Zalgirio zaidejai pradeda isdarinet bele ka - arba kas ka sugeba, bet tai ne komandinis zaidimas.
2006-12-08
+2
Atsakyti
Cia nera ka komentutot.. tiesiog nesuprantu kaip galima buvo pralaimet laimetas rungtynes
2006-12-08
-4
Atsakyti
galiu pasakyt kad sio sezono pralaimejimu priezastys yra 1)ispradziu zalgirio vadovai padare klaida nusipirkdami visiskai auksto lygio patirties neturinti treneri!2) poto pirkiniai nu per daug jau skirtingi mokyklu zaideju pripirkta - bazilijos, naujos zalandijos, suomijos ir kroatijos. 3) zalgirio vadovu ir sirgaliu poziuris - nu labai jau visi nori laimet , as galvoju kad reikia biski nusileist ant zemes visu pirma nusamdyti lietuvi treneri kuris butu suinteresuotas jaunu zaideju tobulejimu! visu antra nepirkt uzsienieciu o apsidairyt lietuvoje jaunu zaideju ir pradet viska nuo dugno. aisku nebus tu pergaliu taip greitai bet nors savi zaidejai tobules ir po 2-3 sezonu vel galesim kazka nuveikt eurolygoje. o db tai priperka zaideju is viso pasaulio , treneri be patirties nu ir loskit, darykit rezultatus!niekas is nieko neatsiranda nu gerai tarkim pasiteisina tokia strategija, tarkim si sezona zalgiris labai gerai sulosia, visi legionieriai kita sezona issivazineja ir viskas baigta, o jeigu pvz pasirasyt ilgalaikes sutartis su jaunais LTU zaidejais, ir duot jiems zaist normaliai laiko manau po sezono kito tikrai sulauktume pergaliu!
2006-12-08
+5
Atsakyti
Pastebejot kaip vakar sudinai GYNESI POPOVICIUS,MACHADO IR PENNEY-su tokia gynyba siemet Zalgiris atrodo absurdiskai,ar jie visai nezino kas yra ta gynyba arba Zalgiris nupirko ne tuos legionierius, matet kaip kitos komandos neturedomos zvaigzdiu laimi pries daug ka, PVZ PAU-ORTHEZAS pries cska arba pries ta pati Zalgiri!
2006-12-08
-4
Atsakyti
Eilines varzybas Vidas pardave.
2006-12-08
-6
Atsakyti
Grigo vadovavmas buvo juokingas. Komanda zaide tik emociju varoma, jokio proto. Treciam kelinyje, kuomet priesininkiai eme mazinti skirtuma Beardas per ilgai uzsibuvo aiksteleje. Reikejo Stimaca leisti. kalnas apskritai per ilgai ant suolo uzlaikytas. Antram kelinyje 5 pts. imete, o treciam nebuvo isleistas. Sprendimas antrame pratesime i aikste mesti iki tol joje nebuvusio Silinskio buvo apsurdas. Jo dengiamas zmogus imete 4 pts. ir prancuzai atitruko
2006-12-08
+1
Atsakyti
kagi kagi sh*dgiriuko profanai, ar dar jauciat savo onala, po tokiu superiniu jusu vadovybes sprendimu kaip bagijas, grigas, brazys :)))
loooooooool zalia karwute!!!
2006-12-08
-4
Atsakyti
viskas yra puiku, juk krepsinis yra laimes dalykas ikris kamuolys ar ne! nevarykit ant tu zaideju,visi darom klaidu ir jie klysta,toks tas gyvenimas yra ateis kada ir vel zalgiriui geri laikai,neimanoma visada laimeti ir buti pirmiems!
2006-12-08
Atsakyti
zalgiris buvo yra ir bus mano komanda,,,, kad ir kaip jie bezaistu as visada uz zalgiri... butu laimeje visi dziugautu, o kai pralose tai visi dedat
2006-12-08
-1
Atsakyti
ai kaip buva taip jau buva.niak cia nepadarysi varydamas ant zaideju.taip kad reikia nebent padekot kad zalgiris kovesi ir atidave visas jegas.o ant grigo tai ner ko varyt.treneris nepatyres ir nemanau kad butu leides kalna zaist jei jis butu pasakes kad negales visa jega zaist.matyt pats kalnas prisnekejo.
2006-12-08
Atsakyti
Klaida buwo tame kad buwo ishvaistyta didele persvara.. daugiau nieko..
2006-12-08
-3
Atsakyti
tie kurie and Gineviciaus varo esat tikri kvailiai ir nieko neismanot apie kasi. viskas buvo issvaistyta pries tai, visokie JUSU herojai popoviciai ir t.t. kai belenkiek ir is belenkur meto nors galima ir atiduoti kamuoli laisvai stovinciam komandos draugui. o dabar sakyti kad va ginevicius kaltas yra daugiau nei juokinga. Pries tai visa komanda suda male ir gavo tai, ka savo zaidimu isprovokavo. O Beardas tai vel "zveris" po kasiu stovet moka ir daugiau nieko, i ginyba eina atsiputes o jei jau stovedavo gintis tai ji apeidavo kaip pro stovinti medi. Ypac pratesime pasirode jis is savo geros puses kai vos pasivilko ir vis prase buti iskeistas. o maciulis tai gerai suzaide, grazu ziuret buvo.
2006-12-08
+19
Atsakyti
Nu ka padarysi,pralaimejo zalgiris visu pirma nereik kaltinti vido nu ir kitiems taip buna jus pagalvokit kokia itampa jam buvo,manau reikejo leist peciukui pazaist,grigas suklydo isleidamas kalnieti 2 pratesime ,zalgiriui manau reike naujo trenerio tokio kaip recalcati kad jis paimtu zalgiri i savo rankas ,kaip tik reike griezto trenerio nes zaidejai ,zaidzia po viena ipac popas, kita savaite pades Hano, trauktis nebus kur ir zalgiris tures laimeti pries benetona nu ziuresim kas ten bus...
2006-12-08
+3
Atsakyti
aciu Vidui
2006-12-08
-2
Atsakyti
klaida buwo padaryta 4 kelinio pabaigoj Kaj paskutines sekundes Isleido Suzaist GINEVICIU...tas blet grybu grybas ne kamuolio nulaike nei baidu sumete...ji pirma atleist reikia...
2006-12-08
+5
Atsakyti
butu juokinga jei nebutu graudu. patis kalti, issvaiste savo pranasuma pirmoje zaidimo puseje. o paskui ir pelnytai malku gavo.
2006-12-08
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.