Vainauskas: „Žalgiris“ bus LKL finale“

2014-03-20 14:48
Aurimas Budraitis, „Žinių radijas“

Krepšinio specialistas Alfredas Vainauskas mano, kad LKL finale tradiciškai susitiks „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ klubai
Krepšinio specialistas Alfredas Vainauskas mano, kad LKL finale tradiciškai susitiks „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ klubai
Nuotr. RIA Novosti-Scanpix
Pastarąjį dešimtmetį moterų krepšinio klubuose dirbantis Alfredas Vainauskas anksčiau yra vadovavęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubui, o dar anksčiau ir pats žaidė LKL. 

Šiuo metu „Utenos“ moterų krepšinio komandą treniruojantis Vainauskas save vadina LKL mėgėju, atidžiai seka įvykius lygoje ir viliasi, kad krepšinio sirgaliai išvys intriguojantį finalą tarp stipriausių šalies klubų – „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ klubų.

„Daugelis ekipų turnyrinėje lentelėje rikiuojasi greta. Kiekvienai komandai kiekvienas taškas yra aukso vertės. Kiekviena nori patekti į atkrintamąsias varžybas ir parodyti, ko yra verta“, – „Žinių radijo“ laidai „LKL dienoraštis“ sakė Vainauskas.

– Bet juk „Lietuvos rytas“ į tą savoką „greta“ nepatenka?
– Vienareikšmiškai. Su „Lietuvos rytu“ viskas tvarkoje. Šiandien didžiausią nerimą man kelia „Žalgiris“. Sunku pasakyti, kaip jam seksis. Nors pastarąjį kartą „Žalgiris“ pralaimėjo Eurolygoje, komanda demonstruoja stabilų ir gražų krepšinį.

– Kaip manote, pakils „Žalgiris“ iki antrosios ar bent jau iki trečiosios vietos reguliariajame sezone?
– Manau, kad taip. Būtų labai gaila, jeigu kauniečiai anksčiau laiko susitiktų su „Lietuvos rytu.“

– Nenorite kitokio finalo?
– Ne. Labiau būčiau linkęs, kad finale „Lietuvos rytas“ žaistų su „Žalgiriu“. Tai visada gražus krepšinis, visada didelė intriga. Bet nenoriu nuvertinti kitų komandų, kurios siekia būti kuo aukščiau.

– Prienų ir Klaipėdos komandos gali neleisti pakilti kauniečiams bent jau iki trečiosios vietos. Kaip manote, jos neištemps iki sezono pabaigos tokiu ritmu, kokiu žaidžia dabar?
– Komandoms dabar tenka didelis krūvis. Teisingai yra pasakęs treneris Virginijus Šeškus: „Labai sunkus sezonas, bet vis dėlto kai kurios komandos ilsisi, o kai kurios daugiau dirba“. Čia viskas priklausys nuo to, kaip treneriai „sudėlios“ žaidėjus ir paruoš juos pačioms svarbiausioms rungtynėms. Svarbus klausimas – ar žaidėjai turės jėgų. Tai minusas ta prasme, kad vienos komandos žaidžia labai daug rungtynių, kitos tarp rungtynių turi labai didelius tarpus ir gali pailsėti.

– „Žalgiris“ neturi ilgo atsarginių suolo. Įvertinus tai, kad jie dar žaidžia ir Eurolygos rungtynes, turbūt negalima teigti, kad jie labai daug ilsisi.
– Taip, sutinku. Bet „Žalgiris“ – tai patirtis, tai stabilumas, tai jėga, kuri gali nustebinti ne vieną komandą. Prisiminkime rungtynes su CSKA.

– „Pieno žvaigždės“ ir „Šiauliai“ – komandos, kurios per pastarąsias kelias savaites taip sustiprėjo, kad turėtų kelti nerimo ir aukščiau stovinčios ekipoms.
– Kiekviena komanda nori „įkasti“ ir  „Žalgiriui“, ir „Lietuvos rytui“. Vis dėlto manau, kad šiandien „Žalgiris“ yra stipresnis. Bet nenoriu tuo pasakyti, kad negalėtų įvykti kas nors netikėto. Tai sportas. Kaip susiklostys rungtynės, bus ar nebus traumų. Kaip jausis žaidėjai. „Pieno žvaigždės“ ir „Šiauliai“ tikrai sustiprėjo. Pamatysime, ką jie parodys.

– Kaip jums atrodo klubai, kovojantys dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas – „Dzūkija“, „Nevėžis“, „Juventus“ ir „Lietkabelis“?
– „Lietkabelis“ pradėjo labai smarkiai eiti į priekį, kai su ekipa pradėjo dirbti treneris Algirdas Brazys. Panevėžiečiai dabar laimi vienas rungtynes po kitų. „Juventus“ labai sustiprėjo. Ekipa žaidžia sėkmingai, demonstruoja gerą krepšinį. Gal jiems truputėlį pritrūksta tos laimės – pralaimi rungtynes vienu ar kelių taškų skirtumu.

Daug ambicijų ir daug noro turi „Dzūkija“. Sunku pasakyti, į kieno pusę nusvirs sėkmės rodyklė. Gal „Juventus“ padėtis yra geresnė. Uteniškiai daugiau rungtynių žais namie. Tai didelis pliusas, todėl manau, kad jie už minėtas komandas stovės aukščiau.

– „Nevėžio“ aštuntuke nematote?
– Labai gaila, nes ši ekipa turi labai gerą trenerį, turėjo gerai sukomplektuotą, stiprią komandą. Sezono pradžioje demonstravo tikrai brandų žaidimą, galėjo pasigirti tikromis kovotojų savybėmis. Ji turėjo labai didelių tikslų. Bet ne visada išeina taip, kaip norisi. Šiuo atveju lėmė pinigai, už dyką krepšininkai žaisti nesutiko, ir komanda labai stipriai „nukraujavo“.

– „LSU-Atleto“ treneris Edas Nickus dažnai pabrėžia, kad esą tokiomis sąlygomis, jauni krepšininkai auga. Ar krepšininkas tobulėja, kai patiriama tiek pralaimėjimų?
– Treneris teisus. Jis daro, ką gali. Jie bando klijuoti komandą iš jaunų žaidėjų. Čia lemia pinigai. Kiek jų turime, tokią turime ir komandą. Jei pinigų nėra – žaidžia jaunimas. Vis dėlto jie kandžiojasi. Pažiūrėkite – „Lietuvos rytas“ vos nuo jų pabėgo. Vadinasi, einama teisinga kryptimi. Tas jaunimėlis bando žaisti, jis žingsnis po žingsnio eina į priekį – smagu į tai žiūrėti.

Komentarai:
lozasKodel manai kad Rytas nebanbys?jam norint gaut kelialapi i eurolyga reikia nugalet Zalgiri ir visai nesvarbu kur finale ar pusfinalyje.


Kiek per paskutinius tris metus Rytas laimėjo LKL titulų ir kiek kartų žaidė Eurolygoj?

Šansai patekti į Eurolygą užėmus trečią vietą LKL lygus 0, todėl tikrai mažesnė rizika yra su Žalgiriu žaist finale.

Nors iš dalies tu teisus, jei be LKL titulo daugiau niekas nesvarbu, tai tada geriausia su Žalgiriu žaist pusfinalyje, nes reikėtų laimėt mažiau rungtynių.
2014-03-21
-1
Atsakyti
CthulhuManau tikrai turėtų Žalgiris užimt trečią vietą. Nes dar laukia vienos rungtynės su Neptūnu, po kurių iškart gali įgaut pranašumą prieš Neptūną. O Neptūnui dar teks žaist su Prienais, Pasvaliu ir Šiauliais, kur taip pat gali pralaimėt. Net jeigu Rytas turės šansą viską sugadint Žalgiriui paskutinėse rungtynėse, labai tikėtina kad jie to net nebandys daryt, nes tik patys sau pasididintų riziką.


Kodel manai kad Rytas nebanbys?jam norint gaut kelialapi i eurolyga reikia nugalet Zalgiri ir visai nesvarbu kur finale ar pusfinalyje.
2014-03-20
+11
Atsakyti
klaip
Geras straipsnis, t.y. gerai parodo kad kaip besistengtum ir geras butum, turi zaisti zal ir lrytas. Toks jau musu kase, tokie ir "ekspertai" kad taip delioja. Manau tai atspindi ir musu tesejavima, kazka nuspaudziam, kazka pakeliam, jug kazkas taip sako ir kazkas taip nori. O paziurejus kitos komandose yra juk tie patys bachurai, t.y. vaikinai kurie zaidzia taip pat puikiai tik nevilki kazkokiu zalgirio ir lryto marskineliu. Todel vaziuoja ( jai nori daugiau i uzsieni ) kaip pavz gailius. Patys zalgieirciai ir lrytas grauziasi nagus, o gi patys kalti tokios sitaucijos.
2014-03-20
+4
Atsakyti
lol
Nevezis turi gera treneri, jumoristas tas vainauskas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-03-20
-2
Atsakyti
Manau tikrai turėtų Žalgiris užimt trečią vietą. Nes dar laukia vienos rungtynės su Neptūnu, po kurių iškart gali įgaut pranašumą prieš Neptūną. O Neptūnui dar teks žaist su Prienais, Pasvaliu ir Šiauliais, kur taip pat gali pralaimėt. Net jeigu Rytas turės šansą viską sugadint Žalgiriui paskutinėse rungtynėse, labai tikėtina kad jie to net nebandys daryt, nes tik patys sau pasididintų riziką.
2014-03-20
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.