Donatas Motiejūnas ankstesnį rezultatyvumo rekordą pagerino tašku
Donatas Motiejūnas ankstesnį rezultatyvumo rekordą pagerino tašku
Nuotr. AP-Scanpix
Rezultatyviausias karjeros rungtynes sužaidęs Donatas Motiejūnas padėjo savo Hjustono „Rockets“ (46-22) ekipai iškovoti pergalę Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA). Lietuvis pelnė 20 taškų, o jo ekipa namie 129:106 (27:33, 37:21, 34:28, 31:24) sutriuškino Minesotos „Timberwolves“ (34-33).

Motiejūnas žaidė 26 minutes, per kurias pataikė 8 dvitaškius iš 9, 1 tritaškį iš 2 ir vienintelę mestą baudą. Jis taip pat atkovojo 6 kamuolius, perėmė 1 kamuolį, po kartą suklydo ir prasižengė bei surinko 23 naudingumo balus.

Ankstesnis jo rezultatyvumo NBA rekordas buvo 19 taškų, pasiektas pernai mače su Fynikso „Suns“. Šiemet lietuvis daugiausiai buvo įmetęs 15 taškų.

Rungtynių žaidėjas
James  Harden
PTS 28 | REB 5 | AS 8 | ST 1
„Buvo smagu žaisti. Dalijomės kamuoliu, o tai svarbiausia, – po dvikovos kalbėjo Motiejūnas. – Atlikome daug rezultatyvių perdavimų, pelnėme lengvus taškus ir tai padėjo iškovoti pergalę.“

„Rockets“ mačo eigą savo linkme pakreipė antrajame kėlinyje. „Timberwolves“ pirmavo 41:31, kai supykęs „Rockets“ strategas Kevinas McHale'as paėmė minutės pertraukėlę.

„Jis buvo labai supykęs, bet jam pasakiau, kad viskas gerai, mes susitvarkysime“, – pareiškė Jamesas Hardenas.

„Matėte mūsų veidus, – po minutės pertraukėlės komentavo Motiejūnas. – Kartais reikia būti apšauktam, kad užsivestum. Šį kartą jam tai pavyko.“

Po šios pertraukėlės „Rockets“ spurtavo 17:0 ir perėmė iniciatyvą. Per šį spurtą Motiejūnas pasižymėjo 5 taškais, o vien antrajame kėlinyje pelnė 9 taškus. Tiek pat taškų jis surinko ir ketvirtajame kėlinyje.

„Rockets“ antras rungtynes iš eilės žaidė be Dwighto Howardo, kuris negali rungtyniauti dėl čiurnos traumos.

Hjustono komanda šiame mače atliko net 36 rezultatyvius perdavimus.

„Rockets“: Jamesas Hardenas 28 (6/10 trit.), Donatas Motiejūnas 20 (9/11 metimų), Chandleris Parsonsas 19 (9 atk. kam.), Patrickas Beverley 14, Omeras Ašikas 12, Jeremy Linas 11 (10 rez. perd.), Terrence'as Jonesas 10.

„Timberwolves“: Kevinas Love'as 29, Gorgui Dengas 22 (21 atk. kam.), Lucas Richardas Mbah a Moute ir Chase'as Budingeris po 11.

Visi Motiejūno taškai:

http://www.youtube.com/watch?v=tngVLBeK5yc

Motiejūno komentarai po mačo:

http://www.youtube.com/watch?v=OGerGCGn-CE

Visi rezultatai:

Golden State Warriors Milwaukee Bucks 115-110 stat »
Portland Trail Blazers Washington Wizards 116-103 stat »
Houston Rockets Minnesota Timberwolves 129-106 stat »
Cleveland Cavaliers Oklahoma Thunder 95-102 stat »
Komentarai:
Gresmingai sugriaudejo Donce,smagu,kad vis daugiau pasitikejimo is trenerio igauna,taip ir toliau!
2014-03-21
-7
Atsakyti
dmo best
jauciu jeigu butu lykes zalioj skylej,tai dar dabar butu klaidiecio ar medzio jankuno lygio...benetonas ir lenkai uzaugino dmo koks dabar yra
2014-03-21
+3
Atsakyti
Ed
Bnews jeigu ka, tai Donatas buvo isrinktas rungtyniu zaideju ne hardenas
2014-03-21
-2
Atsakyti
as jum pasakisiu taip, Motejunas ira puikus zaidejas man atrdo kad jis bus lideris
2014-03-21
+3
Atsakyti
djonline
Motiejunas kietai pavare :-)
2014-03-21
Atsakyti
wat
Cia jus didieji kasiorai maziau stumkit ant Motiejuno ir nustokit juokine su savo komentarais. DMO suzaide gerai, vistiek raso pievas :D
2014-03-21
Atsakyti
BC_LithuaniaNu va pagaliau nudziugino! Visada tikejau, kad issaus sitas zmogus. Ir garantuoju, kad tai ne sutapimas. Visi gyre Valanciuna, o ne Motiejuna. Bet, kad Motiejunas, tik ugiu prastesnis uz V. o viskuo kituo geresnis. Valanciunas tik ir tesugeba del ugio persvaros kovoti del kamuoliu. O tasku rinkimo technikos NULIS. Jeigu ta diena buna nuotaika gera, tai krenta, bet krenta ir fuksai kazkoki daznai, nes meto tai bile ka. Pvz kaip Javtokas meta kabli ar siaip viena ranka, tai 90% buni tikras, kad imes, o kaip meta V. tai spyga laikai, kad tik pataikytu. O va D-Mo turi metima, moka ir kamuoli neblogai varytis, turi astru prasiverzima, gali pataikyti is toli be parkiu. Manau jam truksta dar biski geresnio fizinio pasiruosimo ir rodikliai dar turetu pakilti.


Matosi koks 'ekspertas' esi. Kuo Motiejūnas nenusileidžia Valančiūnui, tai tikrai ūgiu(netgi aukštesnis 2cm). O dėl žaidimo, dar per anksti spresti, be to labai skirtingi žaidėjai. Tūrėtų vienas kitą puikiai papildyti rinktinėje
2014-03-21
+3
Atsakyti
djgaffer
Nu mldc Doncė.Va čia tai sužaidė.Puskabliai ir kaire,ir dešine ranka,staigūs judesiai,puikus pataikymas iš tolimesnių distancijų... Pasaka.Patiko NBA komentatoriai:"He's a machine","He can do anything".Visiškai pritariu.Žiauriai patobulėjęs per metus.Ir man px,jei kitas rungtynes šūdinai sužais,nes jis yra lietuvis ir stipriai patobulėjęs.O duobių visiem pasitaiko.Visada malonu pamatyti lietuvį tarp rezultatyviausių žaidėjų.Sėkmės Doncei ir toliau.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-03-21
+3
Atsakyti
djgaffer
Nu mldc Doncė.Va čia tai sužaidė.Puskabliai ir kaire,ir dešine ranka,staigūs judesiai,puikus pataikymas iš tolimesnių distancijų... Pasaka.Patiko NBA komentatoriai:"He's a machine","He can do anything".Visiškai pritariu.Žiauriai patobulėjęs per metus.Ir man px,jei kitas rungtynes šūdinai sužais,nes jis yra lietuvis ir stipriai patobulėjęs.O duobių visiem pasitaiko.Visada malonu pamatyti lietuvį tarp rezultatyviausių žaidėjų.Sėkmės Doncei ir toliau.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-03-21
-2
Atsakyti
LosGudaitisNoreciau pamatyt kaip LosBulls atrodo tikrovei.. nesu sutikes tokio priesiskai nusiteikusio ir humoro nesuprantancio zmogaus.. Kiek draugu tikroveje turi? :) abejoju ar kas noretu su tokiu impulsyviu asmeniu bendraut.. na gal nebent Gudaitis, nes jis nera pasikeles, zaidzia Zalgiri ir yra geresnis uz Motiejuna


geri tavo bajeriai, net neaišku juoktis ar verkt čia jau
2014-03-21
+10
Atsakyti
LosGudaitis
Noreciau pamatyt kaip LosBulls atrodo tikrovei.. nesu sutikes tokio priesiskai nusiteikusio ir humoro nesuprantancio zmogaus.. Kiek draugu tikroveje turi? :) abejoju ar kas noretu su tokiu impulsyviu asmeniu bendraut.. na gal nebent Gudaitis, nes jis nera pasikeles, zaidzia Zalgiri ir yra geresnis uz Motiejuna
2014-03-21
+3
Atsakyti
dead_eye
Ei jus grybai komentatoriai... Komentuojat bile komentuot...

Siaip jei ka... Tai Motiejunas kairiarankis ir mesdavo kaire ranka, o dabar desine meta taip pat gerai kaip kaire... Taip kad jus gal patylekit nesamoniu nerasineje. O kairiarankiui yra labai sunku ismokt mest desine ranka ir tokiu zaideju matanciu abiem rankom yra labai mazai, nebent is po krepsio, o kablius, puskablius ir po klaidinanciu judesiu metanciu yra vienetai... Taip kad geriau nebesvaikit;)
2014-03-21
+5
Atsakyti
LosBullsDudlikasto losbullsUzsidarius nuo visuomenes gyvenimas yra geresnis nei joje , nes toksai zmogus save pazint sugeba ir zino kas jam teikia dziaugsma gyvenime , ot ie kur gyvena toje visuomeneje , tai pastoviai vaiksto su susukta galva nuo minciu galvodami ka apie juos pagalvos va toks va kai tu :) o ne budami savimi :) Taip , kad atsargiau cia su tokiais pasisakymais kuriuos seniausiai isnagrinejo PLATONAS ir jo mokiniai tokie kaip SOKRATAS :) nemanau , kad turi isminties daugiau nei jie , kad galetum ivertinti zmogaus buties prasme :)Ir pamiršau pridėti vieną svarbų dalyką - tiek Platonas (parašęs "Valstybę", kurioje atsiskyrimas nuo visuomenės laikomas yda), tiek Sokratas (jo mokinys) pasisakė už žmogaus gyvenimą kaip darbą ir atsidavimą valstybei, kuri juos saugo ir išlaiko.Gana keista, kad cituoji didžius Antikos mąstytojus, bet visai priešingame kontekste. Gerai būtų kartą kitą paskaityti knygų apie juos ir jų idėjas, užuot tuščiai mėčiusis garsiais vardais :)Sokratas yra Platono mokinys??? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Nors tik pusmeti turėjau filosofijos paskaitas bet ir tai žinau kad Sokratas buvo pirmasis o Platonas jo mokinys kuris viska užrašė :D


Ups, susimašiau tiesiog :)
2014-03-21
Atsakyti
Dudlikasto losbullsUzsidarius nuo visuomenes gyvenimas yra geresnis nei joje , nes toksai zmogus save pazint sugeba ir zino kas jam teikia dziaugsma gyvenime , ot ie kur gyvena toje visuomeneje , tai pastoviai vaiksto su susukta galva nuo minciu galvodami ka apie juos pagalvos va toks va kai tu :) o ne budami savimi :) Taip , kad atsargiau cia su tokiais pasisakymais kuriuos seniausiai isnagrinejo PLATONAS ir jo mokiniai tokie kaip SOKRATAS :) nemanau , kad turi isminties daugiau nei jie , kad galetum ivertinti zmogaus buties prasme :)Ir pamiršau pridėti vieną svarbų dalyką - tiek Platonas (parašęs "Valstybę", kurioje atsiskyrimas nuo visuomenės laikomas yda), tiek Sokratas (jo mokinys) pasisakė už žmogaus gyvenimą kaip darbą ir atsidavimą valstybei, kuri juos saugo ir išlaiko.Gana keista, kad cituoji didžius Antikos mąstytojus, bet visai priešingame kontekste. Gerai būtų kartą kitą paskaityti knygų apie juos ir jų idėjas, užuot tuščiai mėčiusis garsiais vardais :)


Sokratas yra Platono mokinys??? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Nors tik pusmeti turėjau filosofijos paskaitas bet ir tai žinau kad Sokratas buvo pirmasis o Platonas jo mokinys kuris viska užrašė :D
2014-03-21
+1
Atsakyti
to losbullsUzsidarius nuo visuomenes gyvenimas yra geresnis nei joje , nes toksai zmogus save pazint sugeba ir zino kas jam teikia dziaugsma gyvenime , ot ie kur gyvena toje visuomeneje , tai pastoviai vaiksto su susukta galva nuo minciu galvodami ka apie juos pagalvos va toks va kai tu :) o ne budami savimi :) Taip , kad atsargiau cia su tokiais pasisakymais kuriuos seniausiai isnagrinejo PLATONAS ir jo mokiniai tokie kaip SOKRATAS :) nemanau , kad turi isminties daugiau nei jie , kad galetum ivertinti zmogaus buties prasme :)


Ir pamiršau pridėti vieną svarbų dalyką - tiek Platonas (parašęs "Valstybę", kurioje atsiskyrimas nuo visuomenės laikomas yda), tiek Sokratas (jo mokinys) pasisakė už žmogaus gyvenimą kaip darbą ir atsidavimą valstybei, kuri juos saugo ir išlaiko.

Gana keista, kad cituoji didžius Antikos mąstytojus, bet visai priešingame kontekste. Gerai būtų kartą kitą paskaityti knygų apie juos ir jų idėjas, užuot tuščiai mėčiusis garsiais vardais :)
2014-03-21
-7
Atsakyti
to losbullsUzsidarius nuo visuomenes gyvenimas yra geresnis nei joje , nes toksai zmogus save pazint sugeba ir zino kas jam teikia dziaugsma gyvenime , ot ie kur gyvena toje visuomeneje , tai pastoviai vaiksto su susukta galva nuo minciu galvodami ka apie juos pagalvos va toks va kai tu :) o ne budami savimi :) Taip , kad atsargiau cia su tokiais pasisakymais kuriuos seniausiai isnagrinejo PLATONAS ir jo mokiniai tokie kaip SOKRATAS :) nemanau , kad turi isminties daugiau nei jie , kad galetum ivertinti zmogaus buties prasme :)


Tas pats tavo minėtas Sokratas yra pasakęs, kad "žinau, jog nieko nežinau" - tad poros žmonių (kad ir protingų) pasisakymus apie tokius klausimus laikyti vieninteliais teisingais ir patiems nesivadovauti savo mąstymu būtų be galo naivu ir prieštarautų pačiam tavo gerbiamam Sokratui :)
2014-03-21
+4
Atsakyti
AndrasPuikus pasirodymas! O tie kurie rašinėja vėjus.. labai ydomu būtų pamatyt ko patys pasiekę? Jei taip jau nemėgstat žaidėjo ar komandos gal naudingiau būtų išvis susilaikyti nuo komentarų?


sutinku, kad geras, bet nepamirskim, kad DH traumuotas ir like zaidejai dalinasi jo minutes, todel ir DMo gauna tiek laiko, aisku negrazu linket, bet tegul DH kuo ilgiau pataupo, nes ir be jo komanda zaidzia sekmingai, gal net ir geriau
2014-03-21
-2
Atsakyti
Puikus pasirodymas! O tie kurie rašinėja vėjus.. labai ydomu būtų pamatyt ko patys pasiekę? Jei taip jau nemėgstat žaidėjo ar komandos gal naudingiau būtų išvis susilaikyti nuo komentarų?
2014-03-21
+3
Atsakyti
BeastkowenskasLosBulls, žmogau, tau su ironijos supratimu sunkiai.ryza gakta gal geriau patylek


jis dar mokykloj negirdėjo tokio žodžio sarkazmas, tai bandė mandru čia pasirodyt
2014-03-21
Atsakyti
kowenskasLosBulls, žmogau, tau su ironijos supratimu sunkiai.


ryza gakta gal geriau patylek
2014-03-21
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.