Edas Nickus džiaugiasi, kad jo komandos jaunieti krepšininkai patobulėjo
Edas Nickus džiaugiasi, kad jo komandos jaunieti krepšininkai patobulėjo
Nuotr. LSU
Antradienį paskutiniąsias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono rungtynes sužaidė Kauno rajono „LSU-Atletas“, kuris 80:95 nusileido Pasvalio „Pieno žvaigždėms“. Iškovoję vos 5 pergales per visą sezoną Edo Nickaus auklėtiniai liko paskutiniai. Nepaisant to, treneris šį sezoną „LKL dienoraščiui“ piešė ne tik tamsiomis spalvomis.

„Nežiūrint to, kad esam paskutinėj vietoj – aišku, čia negali būti daug teigiamų akimirkų, matyt, taip buvo lemta mūsų komandai, džiaugiuosi, kad per sezoną žaidėjai labai stipriai ūgtelėjo. Nebuvo taip, kaip praėjusiame sezone, kuomet mūsų niekas rimtai nevertino, neanalizavo mūsų žaidimo. Mes privertėme visus varžovus atidžiai ruoštis rungtynėms, ir niekas negalvojo, kad štai atvažiuos ir lengvai mus įveiks. Vienose ar kitose rungtynėse atsiskleidė ne vienas žaidėjas. Deja, persekiojo traumos, ligos, kitos bėdos. Gal tai ir yra priežastis, kodėl atsidūrėme paskutinėje vietoje.

– Nemanote, kad žaidėjams, ypač jauniems, meškos paslaugą galėjo padaryti ir tai, kad nuolat į galvą buvo kalama, jog jie privalo patekti tarp 8 geriausių lygos ekipų?
– Nebuvo jiems tai kalama į galvą. Toks tikslas buvo – patekti tarp aštuonių geriausių. O kalama į galvą jiems buvo tai, kad kiekvienos rungtynės yra gera praktika, gera mokykla. Nepatekome į aštuntuką ne dėl to, kad žaidėjai yra žemesnio lygio. Tiesiog turėjome daug problemų, kurios neleido laimėti daug rungtynių. Mes gražiai baigėme sezoną ir aš tuo esu patenkintas.

– Rungtynės su Vilniaus „Lietuvos rytu“ (Vilniaus krepšininkai likus 48 sek. iki  rungtynių  pabaigos, atsiliko net 10 taškų). Turbūt dar ilgai sapnuosis paskutinės minutės košmaras?
– Be abejo. Nors, košmaru to nepavadinčiau, visko pasitaiko. Tiesiog jauni vaikinai, neturintys tokių rungtynių praktikos, tai padaro savo. Stebuklo neįvyko. „Lietuvos rytui“ tas taškas buvo labai svarbus, mums gi psichologine prasme jis būtų dar svarbesnis. Bet tai parodo, kokios yra jaunos komandos galimybės. Jeigu mes galime su „Lietuvos rytu“ ar „Žalgiriu“, ar Pasvaliu, kitais klubais žaisti, kaip lygūs su lygiais, manau, kad komanda padarė didelę pažangą.

– Jeigu reiktų išskirti komandos stiprybę...
– Studentų komanda ne ta ekipa, kurioje žaidėjai galėtų susikurti savo ateitį. Komandos tikslas buvo, kad žaidėjai tobulėtų. Aišku, tikrai nenorėjom likti paskutinėje vietoje. Bet įvyko taip, kaip įvyko. Galų gale tai jauniausia komanda LKL ir mes labai daug rungtynių gal dėl tos patirties stokos ir pralaimėjome vienu ar trimis taškais. Labai akivaizdžiu skirtumu pralaimėjom tik kelias rungtynes. Turint omenyje krepšininkų amžių, mes darbą atlikom gerai.

– Dabar klubo laukia labai sunkus laikotarpis, kai esate priklausomi nuo kitos komandos. Kaip išnaudojate tą laikotarpį ar išnaudosite?
– Tas laikotarpis nebus labai sunkus. Labai sunkų mes jau praėjome. Toks buvo visas sezonas, kadangi klube buvo labai sudėtinga finansinė padėtis. Musų neslegia ta našta, galvojant, ką darysim kitą sezoną. Jeigu matysime, kad yra problemų su finansais, su rėmimu, ko gero nežaisime nei LKL, nei Nacionalinėje lygoje.

– Nepriklausomai nei nuo Mažeikių sprendimo, nei nuo kitų komandų?
– Absoliučiai nepriklausomai. Tik gaila. Taip mano ir kitų klubų treneriai, vadovai, kad gali nelikti tokias senas tradicijas turinčios komandos. Čia savo sportinį kelią pradėjo daug žinomų krepšininkų. Sudėtinga rasti rėmėjų, kadangi tokia komanda negali tuoj pat duoti pageidaujamų rezultatų. Iš tikrųjų tai neįmanoma. Visos komandos stiprinasi, kviečiasi daug legionierių. Lyginant praėjusį ir šį sezoną, matyti, kad visos komandos sustiprėjo. Ir esu labai patenkintas, kad su visomis kovėmės kaip lygūs su lygiais. O sprendimai visada yra. Turime iki sezono pradžios labai daug laiko. Mes nebaigėme sezono. Ir toliau darbuosimės, treniruosimės. Laukia turnyrai, išvykos. Komanda  nesubyrėjo, jos niekas nesiruošia paleisti. O kaip susiklostys situacija matysime.  

– Kaip manote, kada galutinai turėtų paaiškėti ta situacija?
– Liepos pirmai dienai turėtų būti aišku, ką mes toliau  veikiame, kokiu keliu toliau žingsniuosime. Nėra taip, kad esam kažkokioj duobėj, iš kurios išlipti nėra galimybių.  

Komentarai:
Slaptas
Edai,kregzdutej alum vaisina zmones,kurie komentara paraso bloga apie jus.Toks Vilius

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-04-23
+5
Atsakyti
Na Beniušis, Skučas ir Urbonas tai nieko žaidėjai, tačiau jau reik jiems kelt sparnus į rimtesnes komandas.
2014-04-23
+2
Atsakyti
Dvi priežastys: viena E.Nickus per prastas treneris ir komandos vadovas šiai komandai, ir antra šį sezoną LSU Atleto klubo komplektacija labai blogai sukomplektuota 2013/2014 m. sezonui, labai silpna komanda šiais metais.
2014-04-23
+1
Atsakyti
is anksto aciu
aciu NIckai, jusu nelabi kas pasiges
2014-04-23
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.