Prieš mūšį Klaipėdoje – vaikų palinkėjimai žalgiriečiams

2014-06-03 11:33
Zigmas Jurevičius, „Kauno diena“

Šarūnas Jasikevičius vaikams prisipažino esąs emocingo būdo
Šarūnas Jasikevičius vaikams prisipažino esąs emocingo būdo
Nuotr. Fotodiena.lt/T.Lukšys
Prieš šįvakar Klaipėdoje vyksiančias penktąsias ir jau galbūt paskutines Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo rungtynes Kauno „Žalgiris“ sulaukė neįprasto palaikymo. Žalgiriečius aplankė būrys vaikų ir paauglių, dalyvaujančių probacijos programoje.

Antradienio dvikovai su Klaipėdos „Neptūnu“ besirengiantys kauniečiai vakar prieš treniruotę rado laiko susitikimui su jaunaisiais gerbėjais. Tiesa, tai nebuvo įprastiniai „Žalgirio“ aistruoliai. Krepšininkams klausimus pateikė vaikai bei paaugliai, turėję sunkumų dėl savo elgesio ir patekę į teisėsaugos akiratį. Jie nėra nuteisti ar įkalinti, tačiau turi reguliariai bendrauti su policijos pareigūnais, atlikti jiems skirtus nurodymus bei užduotis.

Daugelis vaikinų „Žalgirio“ arenoje lankėsi pirmą sykį ir niekada iki šiol nebuvo gyvai regėję savo herojų.

Kaip ir kiekvienas jų bendraamžis, vyrukai, matydami priešais sėdinčias krepšinio žvaigždes, pastebimai jaudinosi, tačiau pamažu bendravimas užsimezgė.

Vaikus domino daug kas – pradedant automobiliais, kuriuos vairuoja žalgiriečiai, baigiant jų galbūt nelabai maloniais nuotykiais vaikystėje.

Paklaustas, koks buvo paauglystėje, „Žalgirio“ įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius nuoširdžiai pripažino ne kartą sulaukęs pastabų dėl elgesio.

„Visada buvau emocingo būdo, tad būdavo ir muštynių, ir blogų pažymių. Bet, laimei, turiu griežtą tėvą, kuris rasdavo būdų kaip mane išauklėti. Iš tiesų daugelis žmonių paauglystėje yra ko nors pridirbę, tačiau svarbiausia atsakyti už savo poelgius ir mokytis iš klaidų“, – vaikams aiškino Jasikevičius.

Kauno probacijos skyriaus viršininkės Violetos Lukavičienės teigimu, idėja susitikti su žalgiriečiais kilo patiems pareigūnams. Jų nuostabai, krepšininkai pasiūlymą iškart priėmė.

„Pamanėme, kad vaikams tai būtų didelė motyvacinė priemonė. Tikimės, kad garsūs sportininkai, iškilūs žmonės jiems taps puikiu pavyzdžiu, ko galima pasiekti nuoširdžiai siekiant užsibrėžto tikslo ir įdedant daug darbo“, – pasakojo Lukavičienė.

Ji vylėsi, jog sykį paslydę paaugliai padarys tinkamas išvadas ir gyvenime pasieks savų aukštumų.

Komentarai:
kaun
Oj, tik neverkit vargseliai, kad teisejai jus skriaudzia :D Zalgiris gal ir turi jaunesni atsarginiu suoleli, bet pagrindas sudarytas is Eurolygos lygio krepsininku, ko, deje, pas jus beveik nera.
2014-06-03
Atsakyti
klaip
Koks ten musis kai savus teisejus atsivezi!
2014-06-03
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.