Praėjusiame sezone Lekūnas spėjo pažaisti ir NKL, ir LKL čempionatuose
Praėjusiame sezone Lekūnas spėjo pažaisti ir NKL, ir LKL čempionatuose
Nuotr. I.Taliūtė

NKL vicečempionai „Trakai“ tęsia komplektacijos darbus. Trakų miesto krepšinio komandą papildė 21 metų 200 cm ūgio lengvasis krašto puolėjas Tomas Lekūnas. Jis pakeis į Pasvalio „Pieno žvaigždes“ persikėlusį Osvaldą Olisevičių.

Praėjusį sezoną Lekūnas debiutavo LKL pirmenybėse. Krepšininkas atstovavo Alytaus „Dzūkijai“, kur vidutiniškai rungtyniaudavo po 20 minučių, rinkdavo po 7,7 taško ir sugriebdavo po 4 atšokusius kamuolius. Tiesa, dėl klubo drausmės pažeidimų puolėjas  turėjo palikti komandą.

„Kažkas žaidėjo neįveda į reikiamą kelią. Bet manau, kad gerai su juo sutarsiu. Bendravome, išsikalbėjome, viskas bus gerai“, – neabejojo „Trakų“ vyriausiasis treneris Andrius Šležas.

Į Alytų Lekūnas persikėlė po sėkmingos sezono pradžios „Šilutėje“. NKL pirmenybėse pernai jis pelnydavo vidutiniškai po 16,4 taško, atkovodavo po 7 atšokusius kamuolius ir atlikdavo po 4,5 rezultatyvaus perdavimo.

„Tai labai agresyvus ir talentingas krepšininkas. Anksčiau yra tekę žaisti prieš jį patį. Tomas yra labai universalus, gali rungtyniauti keliose pozicijose. Man patinka jo charakteris, užsivedimas, kovingumas. Jis kovotojas iš širdies“, – „Trakų“ naujoką apibūdino Šležas.

Kalbėdamas su „Trakų“ klubo interneto svetaine pats Lekūnas prisipažino, kad žaidimu naujoje komandoje sieks nutildyti skeptikų kalbas dėl sudėtingo savo charakterio.

 „Tai ambicinga ekipa, kelianti aukščiausius tikslus. Iš savęs reikalausiu maksimumo, o su komanda tikiuosi nužygiuoti iki finalo ir ten padaryti tai, ko nepavyko praėjusį sezoną“, – kktrakai.lt svetainei sakė puolėjas.

– Pernai prasibrovei į LKL, bet vėl grįžti į NKL. Kaip žiūri į tokį karjeros žingsnį?
– Man svarbiausia – tobulėti. Sugrįžimą į NKL priimsiu kaip naują iššūkį ir motyvaciją vėl įrodyti LKL savo vertę. Noriu pasiruošti dar geriau, kad LKL klubams daugiau nekiltų jokių abejonių.

– Ar labai skiriasi LKL ir NKL lygis?
– Net sunku pasakyti. Kažkokio didelio skirtumo nėra. Aišku, jaučiasi didesnė varžovų patirtis, bet labiausiai įstrigo LKL priekinės linijos žaidėjai. Ten po krepšiu pastatytos daug tvirtesnės gynybinės sienos.

– „Dzūkiją“ palikai dėl drausmės pažeidimų. Krepšinio bendruomenėje sklando įvairiausių kalbų apie tavo charakterį. Ką galėtum apie tai pasakyti?
– Stengiuosi greičiau pamiršti tokius dalykus ir žiūrėti į priekį. Žinoma, kiekvienas dalykas daugiau ar mažiau sukrečia. Bet po to bandai neklausydamas aplinkinių kalbų dirbti ir siekti savo tikslų. Geriausias būdas malšinti kalbas – demonstruoti gerus rezultatus.

– Treneris Šležas minėjo, kad turėjote pokalbį. Kokį įspūdį paliko naujasis „Trakų“ strategas?
– Malonu, kad jis į mane atkreipė dėmesį. Bendravome apie ateinantį sezoną, jis man išdėstė savo filosofiją. Šležas paliko gerą įspūdį. Manau, kad darbo su tokiu žmogumi patirtis man išeis į naudą.

– Ko ketini įnešti į „Trakų“ žaidimą?
– Greitumo, aštrumo. Bandysiu užvesti komandos draugus ir su jais siekti bendro tikslo – pergalės kiekvienose rungtynėse.

Komentarai:
as
Saugotis jo reikia.. Kiek panos apie ji pripasakojusius tai baisu net gatvej prasilenkt bus.
2014-07-15
+5
Atsakyti
Kai Silutej zaide, tai zaide ispudingai, noreciau, kad gryztu i Silute, zaide graziai ir ispudingai.
2014-07-15
-2
Atsakyti
Anonimas
Galetu lazybu bendroves duoti statyma. Kiek menesiu jis issilaikys neismestas uz gerimus
2014-07-15
Atsakyti
Go
Lekunas-Einikis! 1-1
2014-07-15
-1
Atsakyti
Tikrai labai geras zaidejas, bet kaip tik apie Lekuna naujiena, taip "jis reabilituojasi/nori reabilituotis/reabilitavosi". Jau nebe vaiku lygis, uzteks kalbu ir rehab'o, susitvarkyk su savo nesamonem ir pradek rodyk toki krepsini, koki istiesu gali rodyti!
2014-07-15
+6
Atsakyti
Anonimas
silpna traku sudetis, visokius reabilitantus renka, LKL ismestus zaidejus... ka tas lekunas, pirmas balius ir vel viena lyga zemyn risis
2014-07-15
+4
Atsakyti
wiggins
kiek jam dar suteiks tų šansų? taip, jis neblogas, turi duomenys, bet... bet jis visur ir toliau taip pažeidinės drausmę !!!
2014-07-15
-6
Atsakyti
savas
tokie reabilituojasi po 5 kartus ir po to iseina i RKL lost :) Nuo likimo nepabegsi...
2014-07-15
-4
Atsakyti
to Anonimas
O neskaudes:D
2014-07-15
-1
Atsakyti
storas
Tai ,kasd reabilitacija bent jau Vilniuje ,vyksta priklausomybiu ligu centre,Gerosios vilties gatveje.O Trakuose nera reabilitacijos centro,nepataisomiems balamutams.
2014-07-15
-4
Atsakyti
to aa
o kas dar ten alkasai? :D
2014-07-15
-4
Atsakyti
aa
dar vienas alkasas i trakus. galės rengti litrabolo čempionatą per treniruotes.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-07-15
-8
Atsakyti
biržietis
Tai, kad kai jį atleido Dzūkija, jis traumuotas buvo. Dar ir dabar sunkiai bėgioja jis, kiek man prieš kelias dienas pasakojo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-07-15
+8
Atsakyti
Kovotojas
Tomai, tau si komanda duoda sansa, ji sugeba padaryti tai, ko nepadaro kiti, isnaudok tai!

O Trakams puikus papildymas, sekmes jiems!!!
2014-07-15
+2
Atsakyti
Anonimas
Kas be nuodėmės - meskit į mane akmenį!
2014-07-15
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.