Jonas Valančiūnas atliko dvigubą dublį
Jonas Valančiūnas atliko dvigubą dublį
Nuotr. Fotodiena.lt/T.Lukšys
Jono Kazlausko pagyrų dėl išaugusio greičio po rungtynių su Suomija sulaukęs Jonas Valančiūnas spaudos konferencijos metu atskleidė, kad treniruodamasis už Atlanto stengėsi tapti kuo aktyvesniu ir staigesniu.

„JAV būtent ir dirbau tam, kad visur suspėčiau“, – šyptelėjo 20 taškų pelnęs ir rezultatyviausiu mačo žaidėju tapęs Valančiūnas.

Mačo pabaigoje sirgaliai ir treneriai galėjo sunerimti, kuomet už kojos susiėmęs Jonas atsisėdo ant atsarginių suolo, tačiau krepšininkas visus nuramino, kad nuo rungtynių tempo jam tiesiog sutraukė raumenis.

„Pirmasis mačas rinktinėje kainavo nemažai jėgų. Reikėjo įsivažiuoti į ritmą, todėl buvau gerokai pavargęs. Su blauzdomis viskas tvarkoje, tiesiog šiek tiek sutraukė. Ateityje viskas bus tvarkoje“, – tvirtino Valančiūnas.

Toronto „Raptors“ aukštaūgis prisipažino, kad kol kas „perkando“ dar toli gražu ne visus Jono Kazlausko paruoštus derinius.

„Juos reikia gerokai pašlifuoti, ne visur orientuojuosi. Tačiau treniruočių dar turėsime ir tai padaryti suspėsiu“, – teigė Valančiūnas.

Po rungtynių naudingiausiu žaidėju Lietuvos rinktinės gretose išrinktą Joną pasveikino Klaipėdoje viešėjęs žemiausias visų laikų NBA lygos krepšininkas – vos 160 cm ūgio Muggsy Bougesas.

„Nieko ypatingo aptarti nesuspėjome. Persimetėme keliais sakiniais, manęs paklausė, kokie artimiausi planai, kada sugrįšiu į Torontą“, – trumpą pašnekesį su buvusia NBA garsenybe apibendrino Valančiūnas.

Susitikime su suomiais puolant varžovų krepšį Valančiūnui puikiai talkino ne tik 17 taškų pelnęs Mindaugas Kuzminskas, bet ir Paulius Jankūnas, į savo sąskaitą įsirašęs 12 taškų ir 8 atkovotus kamuolius.

Paklaustas, kaip jautėsi žaisdamas poroje kartu su Jonu, Paulius neslėpė dar nepripratęs prie vėliausiai komandą papildžiusio aukštaūgio.

„Kol kas patogiausiai jaučiuosi žaisdamas poroje su Darjušu Lavrinovičiumi, tačiau tai normalu – juk dar neseniai kartu rungtyniavome Kauno „Žalgiryje“. Su Antanu taip pat randame bendrą kalbą, kadangi nemažai laiko esame praleidę jaunimo rinktinėse. Prie Jono man dar reikia prisipratinti, tačiau nemanau, kad iškils kokių nors sunkumų“, – teigė sunkusis krašto puolėjas.

Jam tai buvo sėkmingiausios rungtynės šio sezono Lietuvos rinktinėje, tačiau Jankūnas šio fakto nesureikšmino.

„Šiandien tiesiog žaidžiau daugiau, o Donatas Motiejūnas – mažiau. Malonu, kad pavyko gerai pasirodyti, tačiau viskas greitai gali apsiversti aukštyn kojomis. Galbūt pirmadienį kur kas daugiau laiko aikštėje praleis kuris nors mano kolegų“, – pažymėjo žalgirietis.

Valančiūno komentaras:

Išsamesnis Jankūno komentaras:

Komentarai:
MIRKA3
Kaip pirmoms rungtynėms minučių daugoka.
2014-08-10
+6
Atsakyti
bl kas per klausimai ar gerai miegi
2014-08-10
+9
Atsakyti
valanciunas
lietuvos vyr treneris xD
2014-08-10
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.