Yanickas Moreira pirmajame pasaulio čempionate mače atliko dvigubą dublį
Yanickas Moreira pirmajame pasaulio čempionate mače atliko dvigubą dublį
Laimėti kovą dėl kamuolių ir pralaužti varžovų gynybos liniją – tokie pagrindiniai uždaviniai šiandien rungtynėse su Angola keliami Lietuvos rinktinės krepšininkams.

Anot Lietuvos rinktinės skauto Beno Matkevičiaus, Afrikos atstovai pasižymi gerai dėl kamuolio kovojančiais aukštaūgiais, todėl priekinės linijos krepšininkai turės pasitempti.

„Su Angola laukia sunki kova po krepšiu, bus ką veikti mūsų aukštiems žaidėjams. Ypatingai su Yanicku Moreira ir Valdelicio Joaquimu, kurie turi labai ilgas rankas ir po krepšiu susigraibo daug kamuolių. Vakar (rungtynėse su Pietų Korėja) Moreira po varžovų krepšiu surinko netgi 6 kamuolius. 

Tai fiziškai stipri komanda, ypač Mingas, kuris gali rungtyniauti lengvojo ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijose. Mūsų „trečios“ pozicijos žaidėjams bus su kuo stumdytis. Turime būti pasiruošę fiziniam žaidimui.“

Angola pirmajame čempionato susitikime šeštadienį 80:69 įrodė pranašumą prieš Pietų Korėją ir įtikinamai laimėjo kovą dėl kamuolių (46-36).

Moreira pirmoje dvikovoje pelnė 16 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

„Pagrindinis uždavinys – laimėti kovą dėl kamuolių. Gynyboje ir puolime reikės turėti kantrybės. Mes galime pralaužti jų gynybą, jeigu aštriai atakuosime ir prasiveršime, galime išprovokuoti daug pražangų. Tai bus viena pagrindinių užduočių mūsų antrosios linijos žaidėjams“, – sakė Matkevičius.

Lietuviai su Angolos rinktine yra žaidę du kartus – 1996 ir 2004 metų olimpinėse žaidynėse. Pastarąjį kartą mūsiškiai išsigelbėjo tik mačo pabaigoje, kai iškovojo pergalę 78:73.

Anot Matkevičiaus, problemų dėl nusiteikimo neturėtų kilti.

„Jeigu galvosime apie vakarykštę pergalę ir negalvosime apie kitą varžovą, tai bus vargo. Su kiekviena komanda reikia žaisti, – įsitikinęs rinktinės skautas. – Viskas priklausys nuo mūsų nusiteikimo ir koncentracijos. Manau, kad vyrai bus pasiruošę.“

Išsamesnis Matkevičiaus interviu:

http://www.youtube.com/watch?v=1f_XDrmHkjo

Komentarai:
To: ///M
Aciu, tau uz informacija.

Tai gaunasi taip,kad paciu geriausiu atveju,jei labia sekmingai zaisime,tai pusfinalyje susitiksime su JAVrinktine. O zaidziant su amerikieciais,laimeti mums sansei nedideli, galime laimeti tik tuo atveju,jei super gerai bus suzaista ta diena,pusfinalio metu,jei kovosime gerai del kamuoliu,jei pataikytume labia aukstu % savo metimus,jei musu izaidejai,ir zaidejai,kurie izais kamuoli neatidavines kamuoliu amerikieciams,jei nebus taip klysta kaip kad su Angola,kai tiek kamuoliu buvo praktiskai i rankas atiduota..Amerikieciai turi super treneri Mike Kryzewski,kuris yra pats pagrindas ir komandos dvasia - tai treneris,kuris su savo padejejais labia gerai studijuoja priesininku komandos zaidima paciu rungtyniu metu - tai yra itin sumanus treneris,kuris atsisake jau labia daug pasiulymu dirbti NBA lygoje,tai treneris.kuris Duke universitete gauna apie 7-8 milijonus doleriu per sezona,tai jam ir nebereikia niekur keltis,jam nereikalinga NBA lyga,jis kuo puikiausiai jauciasi ir dirba Duke universitete,kur paruosia nemazai krepsininku patiems NBA klubams.Man labia imponuoja Mike Kryzevwskis,kaip treneris ir psichologas - tai itin grieztas,darbstus ir Duike universitetui atsidaves treneris.Taciau mes,lietuviai,taip pat turime labia gera stratega,bet Lietuvos rinktines minusas yra tas,kad near labia stipraus izaidejo.Taciau,kaip sakoma,labai gerai sukovojus ir turint didele sekme,jei teisejai savo darba atliks saziningai,jei nebus "nuolaidziaujama" NBA lygai ir U.S.A rinktines zaidejams,tai vienose rungtynese galima iveikti amerikiecius,jei visos kortos rungtyniu metu "suzais" i musu puse. :) as turiu omenyje,kad vienose rungtynese amerikieciaius gali iveikti,galbut, tie patys ispanai ar kita pasaulio elitine rinktine.Vienaip ar kitaip,rungtyniautin pries atletiska,sokliaja,greitai begancuia,kamuolius "vagiancia" bei tam tikra rungtyniu atkarpa labia gerai suzaidusia,"atsiplesusia" rezultate rinktine iveikti tiek mums,tiek kitoms stiprioms elitinems krepsinio rinktinems bus labia ir labia sunku,bet nothing is impossible,kaip sakoma. :) ) :) :)
2014-09-01
+6
Atsakyti
EA7
Visus varzovus reikia gerbt ir su visais zaist iki finalines sirenos.Nesvarbu ar tai Angola,ar Pietu Koreja.Taip,neturim izaidejo,kuris valdytu komanda,nera to kertinio zaidejo,kuris imtusi iniciatyvos,taciau turim komanda,kuri nenuleidzia ranku,juk mes ne is tu,kur pralaimi nenugaleti!Ir gana laizyt subines tiek ispanams,tiek amerikonams!Uz Lietuva,vyrai!:D
2014-08-31
-1
Atsakyti
mmm...
Jeigu mes pradedame galvoti kaip mums reikia ruostis zaisti su angola, ir su koreja,tai koks cia gali buti tikejimas apie medalius,arba kitu pamastymai apie auksa.Reikia ne galvoti kaip ruostis, o zaisti ir zinoti,kad tu esi stipresnis ir nugalesi .Ruostis reikia su sau lygiaverciais ir amerika.
2014-08-31
+16
Atsakyti
grupej turim but arba pirmi arba treti kitu atveju nedaeisim iki pusfinalio
2014-08-31
+1
Atsakyti
9.11
pakrausim pusfinaly tai amerikai ir tures jie dviguba svente rugsejo 11

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-08-31
+4
Atsakyti
sekmes Lietuviams runtynese su Angola
2014-08-31
-1
Atsakyti
Gytis
Sveiki. Kur butu galima ziureti rungtynes internetu? Gyvenu Vokietijoje, ir cia krepsinio cempionato netransliuoja.
2014-08-31
+2
Atsakyti
HI
KlausimasAr Lietuva apskritai gali nesusitikti su JAV? Jei pirmi bus pogrupyje,tada pusfinalyje lietuviu lauktu amerikieciai. Jei Lietuva uzimtu IV vieta,tada JAV lauktu jau anksciausioje stadijoje,tas yra aisku. Taciau,jei LIETUVA savo pogrupeje uzimtu III vieta,tai ar lietuviai susitiktu su amerikieciais iki finalo,ar ne?? Atsakykite man i si klausima. Dekoju is anksto!


jei uzimam 3 vieta su jav susitinkam pusfinali
2014-08-31
+3
Atsakyti
Klausimas
Ar Lietuva apskritai gali nesusitikti su JAV? Jei pirmi bus pogrupyje,tada pusfinalyje lietuviu lauktu amerikieciai. Jei Lietuva uzimtu IV vieta,tada JAV lauktu jau anksciausioje stadijoje,tas yra aisku. Taciau,jei LIETUVA savo pogrupeje uzimtu III vieta,tai ar lietuviai susitiktu su amerikieciais iki finalo,ar ne?? Atsakykite man i si klausima. Dekoju is anksto!
2014-08-31
-4
Atsakyti
HI
atsakysiuSu JAV galima susidurti kad ir sesiolikfinalyje. Taciau tik tuo atveju jei lietuviai uzimtu ketvirta vieta grupeje (Nes JAV tikrai bus pirmi savoje). Jei LT antri grupeje, tuomet susitiktu astuntfinalyje. Jei pirmi , ir nuzygiuotu iki pusfinalio, tuomet ten lauktu amerikonai. O del ispanu tik tuo atveju jei lt ir ispanai patektu i finala.


nera tokio kaip "sesiolikfinalio". astunfinalis, ketvirtfinalis, pusfinalis, finalas.
2014-08-31
-6
Atsakyti
atsakysiu
Su JAV galima susidurti kad ir sesiolikfinalyje. Taciau tik tuo atveju jei lietuviai uzimtu ketvirta vieta grupeje (Nes JAV tikrai bus pirmi savoje). Jei LT antri grupeje, tuomet susitiktu astuntfinalyje. Jei pirmi , ir nuzygiuotu iki pusfinalio, tuomet ten lauktu amerikonai. O del ispanu tik tuo atveju jei lt ir ispanai patektu i finala.
2014-08-31
-3
Atsakyti
manbungo
Su Ispanais nebent finale gali susitikti, su USA susitiks jai uzims 4 vieta iskart ,jai 1 arba 3 tai nebent final 4 susitiks,o jai 2 uzims LT,tai susitiks top 8
2014-08-31
+1
Atsakyti
HI
MastymasSveiki, as galbut ne i tema, bet tarkim, kokie musu keliai susidurti su Jav, arba Ispanija? Kokios tikimybes?


su ispanija tik finale galim susitikt. su jav pufinali jei uzimam grupeje 1 vieta, jei uzimsim 2 - ketvirtfinali
2014-08-31
+1
Atsakyti
Sveiki, as galbut ne i tema, bet tarkim, kokie musu keliai susidurti su Jav, arba Ispanija? Kokios tikimybes?
2014-08-31
+4
Atsakyti
Atom
Chenurashka durashka, jam operacija buvo ir dabar reikia rebilituotis o ne ant suolelio sedet.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-08-31
-4
Atsakyti
Kas šnekėjo dėl to, kad Mantui reikia būt su komanda, tai mano pamąstymas būtų toks - jis yra krepšininkas ir šiaip sau sedėt ant suolelio negali, todėl jį turėtų registruot mačams, o kaip staff'as jis nesiskaito, todėl išsiuntė jį namo. Visų pirmą daryt operacijos. Ir šiaip jam reikia poilsio. Sekmės mūsų rinktinėj šiandien!
2014-08-31
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.