Penney nenori sustoti

Jonas Miklovas
specialiai tinklalapiui „BasketNews.lt“ iš Barselonos (Ispanija)
2014-09-06 15:50

Kirkas Penney žaidžia ketvirtajame pasaulio čempionate
Kirkas Penney žaidžia ketvirtajame pasaulio čempionate
Nuotr. fiba.com
Ketvirtame pasaulio čempionate dalyvaujantis Kirkas Penney jaučia, kad pasirodymas Ispanijoje gali tapti jo gulbės giesme rinktinėje. Todėl lapkritį 34-ąjį gimtadienį švęsiantis krepšininkas nenori, kad viskas baigtųsi ties aštuntfinaliu.

Jo atstovaujama Naujosios Zelandijos rinktinė paskutinę sekudę išsikapstė iš C grupės dugno ir tapo Lietuvos rinktinės varžove pasaulio čempionato aštuntfinalyje.

„Turbūt visi pasaulyje galvoja, kad mums tai geras pasiekimas, bet man tai yra paskutinis pasaulio čempionatas. Tikrai nenoriu baigti kovų, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Penney. – Aštuntfinalio etapą pasiekiau visuose trijuose iki tol žaistuose čempionatuose ir nėra priežasties, kodėl negalėtume nukeliauti toliau.“

Geriausias pasiekimas – ketvirta vieta

Penney debiutas pasaulio čempionate buvo pažymėtas geriausiu visų laikų Naujosios Zelandijos pasiekimu.

2002 metais zelandai pasinaudojo sėkmingai susiklosčiusiomis aplinkybėmis ir nužygiavo iki pat pasfinalio, tačiau pralaimėjo paskutines dvejas rungtynes ir liko ketvirti.

2006 ir 2010 metais zelandai kovas baigė aštuntfinalyje.

Pasaulio čempionatuose, skaičiuojant šiuos metus, Penney sužaidė jau 26 rungtynes ir šiuo rodikliu bus labiausiai patyręs krepšininkas rungtynėse tarp Naujosios Zelandijos ir Lietuvos.

Jo komanda, Penney įsitikinimu, prieš Lietuvą turės dar vieną pranašumą.

„Mes jau žaidėme tokias rungtynes, kurias arba laimi, arba važiuoji namo. Tokios dvikovos buvo tiek su Ukraina, tiek su Suomiją. Mes jau žinome tą atmosferą, todėl esame pasirengę žaisti su Lietuva“, – kalbėjo Penney.

Naujosios Zelandijos rinktinė pasaulio čempionatą pradėjo trimis pralaimėjimais, įskaitant nesėkmes favoritėmis laikytoms JAV ir Turkijos rinktinėms. Netikėta nesėkmė Dominikos Respublikai zelandus buvo privedusi ant bedugnės krašto, tačiau pergalės prieš Ukrainą ir Suomija juos įmetė į atkrintamąsias varžybas.

Ar tai reiškia, kad zelandai atkrintamąsias pasitinka itin pakiliomis nuotaikomis?

„Norėčiau turėti dar vieną laisvą dieną, kad galėtume atsigauti po visų rungtynių grupių varžybose“, – šyptelėjo veteranas.

Pažįsta lietuvius

Penney, 2006-2007 metais žaidęs Kauno „Žalgiryje“, Lietuvos komandoje turi kelis asmeniškai pažįstamus krepšininkus. Tada Kauno klube su juo rungtyniavo Paulius Jankūnas ir Jonas Mačiulis bei dabar traumuotas Mantas Kalnietis.

Naujosios Zelandijos atstovas pažymėjo, kad Kalniečio netektis Lietuvos rinktinei yra labai skaudi, tačiau ir be jo mūsiškiai yra pajėgūs.

„Iškritus Mantui Kalniečiui, jie prarado labai daug, nes jis svarbi komandos dalis, – įsitikinęs Penney. – Tačiau lietuviai turi daug jėgos ir be jo. Be Manto jie vis tiek sugebėjo tapti grupės nugalėtojais. 

Nesakysiu jums, ką mes bandysime padaryti ar kokias lietuvių stiprybes neutralizuoti (juokiasi). Bet jie yra aukšta komanda, Valančiūnas ir broliai Lavrinovičiai yra sunkiai sulaikomi, rungtynėse Kaune prieš mus gerai sužaidė ir Paulius.“

Rugpjūčio 17 dieną Kaune vykusiose draugiškose rungtynėse lietuviai iškovojo pergalę 85:79, o pagrindiniais smuikais tada griežė mūsų aukštaūgiai. Jonas Valančiūnas pelnė 19, Jankūnas – 16, o Darjušas Lavrinovičius – 12 taškų.

Naujoji Zelandija yra viena žemiausių komandų čempionate – jos gretose yra vos 3 krepšininkai, kurių ūgis siekia 2 metrus. 

Tačiau ūgio trūkumas Okeanijos atstovams netrukdo sėkmingai kovoti dėl kamuolių. Pagal šį rodiklį (vid. 40 per rungtynes) zelandai užima šeštą vietą čempionate.

Komentarai:
.
Priežastis yra, o tos priežasties vardas - Lietuva.
2014-09-07
Atsakyti
žinau, ką jie planuoja daryt. mėtys tritaškius, darys greitas atakas ir bėgs visur kuo greičiau kuo tik įmanoma.
2014-09-07
-2
Atsakyti
tam durniui, kuris rašė
"O mum tai būtų katastrofa". pralaimėjimas zelandams karastrofa? tu gal idiotas? man jokoia ne katastrofa. katastrofa būna, kai suserga artimasis ar mirsta mama. o čia - šūds ir nieks.
2014-09-06
+2
Atsakyti
...
Jau geriau butume gave Turkus arba Dominyka. Sitie tokie agresyvus, zais is paskutiniuju.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-09-06
-2
Atsakyti
djgaffer
Šiaip tai negalėčiau sakyt,kad mes juos taip lengvai įveiksim.Kad nebūtų, kaip su makedonais 2011-visi kabinom medalius,bet atsimenam,kuo viskas baigės.Tpfu tpfu tpfu.Zelandų pranašumas tas,kad jų neslėgs jokia įtampa,nes jei nelaimės,nieks jų neskalpuos.O mum tai būtų katastrofa.Tai pliusas jų naudai.Plius jie turi geresnių snaiperių.Jei jiem pakris,tai mum šakės,nes jų mažiai judresni už mūsų ir lengvai galės pabėgti.Vėl pliusas jų naudai.Aišku,mes turim puikią priekinę liniją,patyrusį trenerį ir aukštesnio meistriškumo žaidėjus.Čia jau pliusai mūsų naudai.Svarbiausia jų nepaleisti nuo rungtynių pradžios,ką mes darydavom iki šiol ir žaist užtikrintai.Lengvai tikrai nebus.Patikėkit.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-09-06
+4
Atsakyti
Deja, Peni, taciau teks sustot ties sekanciomis rungtynemis. ;)
2014-09-06
Atsakyti
Anonimas
Kuzminskas tai kazin ar isvis dar bezais sitam cempe, nebent 5 minutes per rungtynes.
2014-09-06
+1
Atsakyti
Anonimas
bet nežaidė nei Motėjunas nei Kuzminskas tada taip kad ;)
2014-09-06
-3
Atsakyti
ghnu blemba jau visai nieks negerbia Lietuvos, kažkaip labai jau daug pasitikėjimo turi


Nuo kada pasitikėjimas savo jėgom ir tikėjimas pergale varžovų negerbimas?
2014-09-06
+1
Atsakyti
gh
nu blemba jau visai nieks negerbia Lietuvos, kažkaip labai jau daug pasitikėjimo turi
2014-09-06
Atsakyti
Anonimas
+nedraugiskai ir zelandija zais, + kalnietus ne aiksteje bus
2014-09-06
Atsakyti
Anonymous
Tada buvo draugiskos dabar nebe ten dragiskai +6 tik o dbr nebedraugiskai zaisim :) + Kalnietis bus uz aiksteles ribu :)
2014-09-06
-2
Atsakyti
girenas
nebukit tokie uztikrinti juk per draugiskas tik 6 taskais laimejom + buvo kalnas, o dabar jo nebus.
2014-09-06
-2
Atsakyti
Anonymous
Ketvirtfinaly Turkai arba vel australai:)
2014-09-06
+4
Atsakyti
Anonimas
neiasku ar teks :) bet lietuviams tai cia pasiseke, dabar atviras kelias iki pusfinalio :D visi lengvi varzovai, jei tokiu neiveiks tai juoka sukels :D medaliai :DD
2014-09-06
+5
Atsakyti
Bam Bam
Gaila bet teks jam sustoti :)
2014-09-06
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.