Eglė Šniokaitė surinko 12 taškų, tačiau to Vilniaus klubo pergalei nepakako
Eglė Šniokaitė surinko 12 taškų, tačiau to Vilniaus klubo pergalei nepakako
Nuotr. bckibirkstis.lt
Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ komanda baigė pasiruošimą sezonui ir jau šeštadienį pradės oficialias Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) kovas.

Šalies čempionės paskutinėse draugiškose rungtynėse Mykolo Romerio universiteto sporto salėje 53:65 (15:19, 12:15, 11:18, 15:13) turėjo pripažinti Latvijos čempionių – Rygos TTT komandos pranašumą.

Kaimyninių valstybių komandos rungtynes pradėjo lygiai ir tik paskutinėmis pirmojo kėlinio minutėmis Latvijos komanda nutolo keturių taškų skirtumu. Antrame ketvirtyje „Kibirkšties-VIČI“ komanda nepasidavė ir toliau išlaikė lygų žaidimą.

Trečiasis kėlinys Vilniaus klubui šiame mače buvo pats nesėkmingiausias ir po pusvalandžio kovos TTT pirmavo 14 taškų.

Tačiau „Kibirkšties-VIČI“ komanda pakilo į lemiamą šturmą ir ketvirtame kėlinyje sumažino atsilikimą. Vis tik perlaužti rungtynių eigos nepavyko.

Rezultatyviausiai „Kibirkšties-VIČI“ komandoje žaidė Chastity Reed. Puolėja iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) pelnė 17 taškų.

Komandos kapitonė Eglė Šniokaitė įmetė 12 taškų, Ny Hammonds – 9, Vita Gorobets – 7, Justina Kraujūnaitė ir Vita Žilinskaitė – po 3, Daugilė Šarauskaitė – 2, o Vitalija Kaminskytė ir Akvilė Vitunskaitė taškų nepelnė.

„Kibirkšties-VIČI“ komandoje šiame mače nerungtyniavo po operacijos sveikstanti Ieva Šimkutė.

TTT komandoje buvusi „Kibirkšties-VIČI“ žaidėja latvė Ieva Krastina pelnė 6 taškus.

Lietuvos čempionato kovas „Kibirkšties-VIČI“ merginos pradės šeštadienį, kai Vilniuje 13 valandą priims „Šiaulių-Universiteto“ krepšininkes. Europos taurės kovas Vilniaus krepšininkės pradės lapkričio 6 dieną, kada savo aikštėje susigrums su Noginsko „Spartak“ komanda iš Rusijos.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.