Deimantas Pavlovskis surinko 10 taškų, tačiau to Anykščių komandos pergalei nepakako
Deimantas Pavlovskis surinko 10 taškų, tačiau to Anykščių komandos pergalei nepakako
Nuotr. RKL
Penktadienį Anykščiuose prasidėjo jubiliejinis 10-asis Regionų krepšinio lygos (RKL) sezonas. Atidarymo rungtynėse A diviziono debiutantė Anykščių „KKSC-Volupio“ ekipa savo aikštėje priėmė svečius iš Akmenės – „SCKK-Akmenės cemento“ komandą.

Anykščių ekipa praėjusiame sezone B divizione užėmė antrąją vietą ir iškovojo teisę rungtyniauti aukštesniame A divizione. Visgi naujokams sezono startas kiek apkarto. Aukštaičiai 85:98 (21:20, 25:33, 18:22, 21:23) nusileido Akmenės krepšininkams.

RKL sezonas šiemet pradėtas po ilgų ir atkaklių diskusijų dėl turnyro sistemos. Likus vos valandai iki oficialių sezono pradžios rungtynių buvo galutinai patvirtinta, kad A divizione žais 16 komandų, tuo tarpu B divizione liks 18.

RKL 2014-2015 m. čempionato sistema buvo nagrinėjama dar rugsėjo 17 d. komandų vadovų posėdyje, tačiau dėl tam tikrų balsavimo pažeidimų rezultatai buvo anuliuoti ir paskelbtas naujas balsavimas.

Pirmajame vadovų posėdyje buvo nutarta, kad A divizione rungtyniaus 14 komandų, o Neringos „Kuršiai“ ir Kretingos „Kretinga“ iškris į B divizioną. Tačiau pakartotinio balsavimo spalio 17 dieną metu balsų dauguma vis dėlto nuspręsta, jog A divizione šiemet žais 16 ekipų, tarp kurių ir Neringos bei Kretingos klubai.

A diviziono reguliariajame sezone komandos tarpusavyje rungtyniaus po du kartus (dviejų ratų sistema). Po reguliariojo sezono pirmos 4 komandos pateks tiesiai į ketvirtfinalį, tuo tarpu 5-12 vietas užėmusios grumsis dėl vietos jame. 15-16 vietas reg. sezone užėmusios komandos kitame sezone rungtyniaus B divizione. 

Tuo tarpu B divizione grumsis 18 komandų, kurios bus padalintos į dvi grupes – A ir B. Kiekvienoje jų – po 9 ekipas. Žaidžiama bus taip pat 2 ratų sistema. Į atkrintamąsias pateks po 8 kiekvienos grupės komandas.

Taigi sezono startas duotas, atidarymo rungtynės įvyko. Na, o visos A ir B divizionų komandos kovas dėl čempionų vardų pradės jau spalio 24 dieną.  

RKL A diviziono komandos:

1. Tauragės krepšinio klubas
2. Kuršėnų „Grafų baldai-Kristalas“
3. Kupiškio KK „Kupiškis“
4. Telšių „Telšiai“
5. Marijampolės „Sūduva-Mantinga-2“
6. Klaipėdos LCC tarptautinis universitetas
7. Vilniaus KM-„Citus“
8. Kauno „Sabonio krepšinio centras“
9. Panevėžio „Bangenė-Aivera“
10. Anykščių  „KKSC-Volupis“
11. Kauno „United-Radijas Tau“
12. Biržų „Rinkuškių alus“
13. Akmenės „SCKK-Akmenės cementas“
14. Kauno raj. „ASU/Tornado“
15. Neringos „Kuršiai“
16. Kretingos „Kretinga“

RKL B diviziono komandos:

1. Ukmergės „Olimpas“
2. Alytaus „SRC-Dzūkija“
3. Kauno KTU
4. Kauno „Perkūnas-Vytrita“
5. Stakliškių „Stakliškės“
6. Radviliškio ŠSPC
7. Gargždų SC
8. Lietuvos kurčiųjų sporto klubas
9. Kelmės „Kelmė“
10. Biržų SM
11. Jonavos SK
12. Kauno BC „Boom“
13. Šilalės „Lūšis“
14. Pakruojo „Pakruojis-Lygumų ŽŪB“
15. Ignalinos „Ignalina“
16. Pabradės „TTS-Telesfera“
17. Kauno VDU-2
18. Marijampolės „Sūduvis“

Komentarai:
Anonimas
akmene jega
2014-10-18
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.