Virginijus Šeškus teigia, jog naujai suburtam kolektyvui reikia laiko
Virginijus Šeškus teigia, jog naujai suburtam kolektyvui reikia laiko
Nuotr. Fotodiena.lt
Šį sezoną prie Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos vairo stojęs 47-erių strategas iš Prienų Virginijus Šeškus teigia, jog į girdimą kritiką patyrus dvi nesėkmes iš eilės dėmesio nekreipė.

Jo auklėtiniai prieš porą savaičių nusileido Kauno „Žalgiriui“, o po kelių dienų neturėjo vilčių Rumunijoje, kur 20 taškų skirtumu nusileido Ploješčio „CSU Asesoft“ klubui.

Trenerio manymu pralaimėjimus lėmė puikus varžovų pataikymas iš toli, o analogų treneris rado ir Eurolygoje.

„Po kelių pralaimėjimų buvo kritikos. Nors su „Žalgiriu“ LKL mes sužaidėme visai neblogas rungtynes, tačiau ten buvo ir mano klaidų, o šiek tiek pritrūko ir sėkmės. Kitą pralaimėjimą patyrėme Rumunijoje. Tai priminė Eurolygos rungtynes „Panathinaikos“ – „Fenerbahce Ulker“, graikai šiemet stipriai nukraujavę, bet fantastiškai pataikė tritaškius.

Viskas stipriai priklauso nuo tritaškių pataikymo, kad ir „Žalgirio“ varžovai Turkijoje metė 8 tritaškius laisvi, o pataikė tik 1 iš 11. Kai žaidėme Rumunijoje, CSU komanda fantastiškai pataikė, gal ir galėjome geriau sužaisti, perdegėme, dažnai klydome. O į kritiką aš per daug dėmesio nekreipiu“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ po pergalės LKL čempionate prieš Mažeikių komandą sakė Šeškus.

Treneriui svarbiausia yra juntamas klubo vadovų palaikymas, o jo tikrai netrūksta. Šeškus teigia, jog su klubo prezidentu Gedvydu Vainausku nuolat bendrauja, o pastarasis puikiai supranta, kad naujai suburtai komandai reikia nemažai laiko.

„Klubo vadovai ir prezidentas mane labai palaiko ir supranta, kad tai yra nauja komanda. Išėjo lyderiai: Cookas, Palaciosas, Songaila, Seibutis. Komandai reikia laiko, mes esame labai priklausomi nuo to, kaip tą vakarą sužaidžia nuo suolo įleisti žaidėjai. Daug ką lemia, kaip pasiseka į žaidimą įeiti Mike‘ui Moseriui, Travisui Leslie“, – kalbėjo strategas.

Diskusijų tema pastaruoju metu yra tapusios ir „Lietuvos ryto“ įžaidėjo paieškos. Šeškus pripažįsta, kad yra svarstomi įvairūs kandidatai, tarp jų ir Žygimantas Janavičius, tačiau susitarimai su jokiais konkrečiais žaidėjais nėra pasiekti ir treneris negali pasakyti, kada ekipa turėtų sulaukti pastiprinimo.

„Mes stebime situaciją ir ieškome įžaidėjo. Negaliu pasakyti, ar tai įvyks rytoj ar užporyt, juk ir „Žalgiris“ ieško naujoko, taip pat ir mes. Pasikalbame apie laisvus lietuvius, tad minėjome ir Janavičiaus pavardę, tačiau kol kas jokių kardinalių sprendimų nepriimame – išsiverčiame su tuo, ką turime“, – teigė Šeškus.

Krepšinio gerbėjams neretai užkliūna buvusio Prienų komandos stratego anglų kalbos barjeras, kuris trukdo išsamiau pasikalbėti su klubo amerikiečiais. Pats treneris paklaustas, ar jau spėjo pagilinti anglų kalbos žinias, nusišypso: „Taip, varau jau laisvai, gi matot! (juokiasi) Jei rimčiau, tai man žinomi pagrindiniai išsireiškimai. Gal, jei reikėtų kalbėti labai greitai – stipriai „nugrybaučiau“.

Jei tenka kažką greitai paaiškinti, tai puikiai padeda ir vienas, ir kitas asistentas, taip pat ir fizinio pasirengimo treneris. Aš tame nematau didelės problemos“.

LKL pirmenybėse „Lietuvos rytas“ 88:80 nugalėjo „Mažeikius“ ir pasiekė aštuntąją pergalę. Šeškus pripažįsta, kad šiose rungtynėse prioritetas buvo leisti pažaisti visiems žaidėjams ir išlaikyti pagrindinius krepšininkus šviežius prieš antradienio Europos taurės mačą.

Antradienį vilniečiai namų arenoje stos į kovą su Bandirmos „Banvit“ klubu iš Turkijos. Rungtynės prasidės 19 val.

Komentarai:
Kada rytas susiras padoru vadybininka, kaip jonelis buvo. Reikia auksto iesko izaidejo....
2014-11-03
Atsakyti
Reik ieskot medzio po krepsiu, o ne pg, juskeviciaus pilnai uztenka.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-11-02
+3
Atsakyti
In your facearturas97Takokokia laisve Leslie??? pries Volgograda matei kokie metimai ejo? jam reikia dazniau verztis ir ismokti prasiverzimu uzbaigima, nes prasiverzia ir nugara nusisukdamas meta duok dieve bauda bus. jam dar tobulet ir tobulet :)--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltPastenbejau toki dalyka, kad leslis gerai kamuolius nuisiima, geras prasiverzimas, tik metima reikia gerinti ir geriau aiske matytiBlt blt, tu is kokios galaktikos cia esi kad tokias nesamones rasai? Susireiksminusio snarglio kliedesiai.


taves tai is vis ziurke neklausia,taip kad eik geriau zuret kaip tavo rusu lizingas nuo neptuno pasikrauna
2014-11-02
+7
Atsakyti
arturas97Takokokia laisve Leslie??? pries Volgograda matei kokie metimai ejo? jam reikia dazniau verztis ir ismokti prasiverzimu uzbaigima, nes prasiverzia ir nugara nusisukdamas meta duok dieve bauda bus. jam dar tobulet ir tobulet :)--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltPastenbejau toki dalyka, kad leslis gerai kamuolius nuisiima, geras prasiverzimas, tik metima reikia gerinti ir geriau aiske matyti


Blt blt, tu is kokios galaktikos cia esi kad tokias nesamones rasai? Susireiksminusio snarglio kliedesiai.
2014-11-02
+8
Atsakyti
Nezinojau kad iesko. Kaip ir nera didelio poreikio skubeti. Legionierius butu gal keista zinant situacija, o is lietuviu tai nemanau kad kas gero yra siuo metu. O jei zaidejas ant 10 min pakeitimo tai nemanau kad bus geresnis uz dambrauska, kuriam yra potencialo, tik uzbaigt negali persilauzt...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-11-02
+17
Atsakyti
Takokokia laisve Leslie??? pries Volgograda matei kokie metimai ejo? jam reikia dazniau verztis ir ismokti prasiverzimu uzbaigima, nes prasiverzia ir nugara nusisukdamas meta duok dieve bauda bus. jam dar tobulet ir tobulet :)--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Pastenbejau toki dalyka, kad leslis gerai kamuolius nuisiima, geras prasiverzimas, tik metima reikia gerinti ir geriau aiske matyti
2014-11-02
+2
Atsakyti
1)Su izaideju skubeti nereikia, nes Kibire jau patekom i kita etapa praktiskai, deka tokiu komandu kaip oktyabor ir partizan, ir LKL viska sgraziai einasi

2)Jei imti, tai tik gera imti, nes juske puikiai atrodo, o ar dambrauskas ar janavicius vienas ir tas pats sudas, tad jei imti tai tik gera
2014-11-02
-8
Atsakyti
zirnisKam tu izaideju, yra Juske, jam reikia zaidimo laiko ir daug :)


o tai atsarginiai turi būt bet kokie tada? eilinį kartą nusišneki
2014-11-02
+4
Atsakyti
Pagrinde ieškom naujo įžaidėjo Lietuvos rytui.
2014-11-02
Atsakyti
Kam tu izaideju, yra Juske, jam reikia zaidimo laiko ir daug :)
2014-11-02
-6
Atsakyti
kokia laisve Leslie??? pries Volgograda matei kokie metimai ejo? jam reikia dazniau verztis ir ismokti prasiverzimu uzbaigima, nes prasiverzia ir nugara nusisukdamas meta duok dieve bauda bus. jam dar tobulet ir tobulet :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-11-02
+3
Atsakyti
Nu tas tai panašėja ir net gi jau pranoksta Džikičiu savo pasiteisinimais :DDD

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-11-02
+2
Atsakyti
Oj virguti tau skubiai reikia mokytis anglu kalba. Komandos

vadovu kantrybė nebegalinė. Leslie puikus grajokas reikia daugiau i išnaudoti.

Juškevičui ir leslie turi but palikta apsoliuti veiksmu laisve primant sprendimus.

Oj net nežinau

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-11-02
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.