NARTA prezidentas – lengvosios atletikos treneris Aleksas Stanislovaitis
NARTA prezidentas – lengvosios atletikos treneris Aleksas Stanislovaitis
Šalies atletinio rengimo treneriai nutarė apjungti žinias ir patirtį bei įkūrė Nacionalinę atletinio rengimo trenerių asociaciją (NARTA). Visame pasaulyje žinomi Lietuvos krepšinio, lengvosios atletikos ir kitų sporto šakų specialistai sieks dalytis patirtimi, kels kvalifikaciją, rengs įvairius seminarus ir mokymus.

Asociacijos prezidentu išrinktas nusipelnęs šalies treneris, Lietuvos sporto universiteto (LSU) prorektorius Aleksas Stanislovaitis, Garbės prezidento pareigas eis nusipelnęs šalies krepšinio treneris Aleksandras Kosauskas.

„Jau seniai brandinome idėją įkurti tokią asociaciją. Jos sėkmingai veikia daugelyje pasaulio šalių, kuriose daug dėmesio skiriama sporto vystymui. Turime daug talentingų ir pasaulyje žinomų specialistų, tačiau iki šiol nebuvo koordinuotos atletinio rengimo trenerių veiklos. Sieksime priklausyti tarptautinei atletinio rengimo trenerių asociacijai“, – teigė organizacijos vadovu tapęs Stanislovaitis.

Jo iniciatyva jau ne vieną dešimtmetį LSU ruošiami atletinio rengimo treneriai. Tai – vienintelė aukštoji mokykla, kurioje galima įgyti būtinas žinias.

„Džiaugiuosi, kad pagaliau atletinio rengimo trenerius vienys asociacija. Kai pradėjau tuometinio fizinio rengimo trenerio karjerą trūko metodinės medžiagos, sąlygų ir patirties bei supratimo, kiek svarbi ši sritis. Vėliau pasiekimai su Kauno „Žalgiriu“, lengvaatlečiais buvo paskata atletiniam rengimui skirti ypatingą dėmesį. Ketinu pasidalyti turimomis žiniomis, neabejoju, kad mano įdiegtas sistemas ir patirtį iki šiol naudoja treneriai“, – sakė NARTA garbės prezidentas, ilgametis Kauno „Žalgirio“ fizinio rengimo treneris Kosauskas.

Pasak Stanislovaičio, Lietuvoje užaugo nauja ir labai talentinga atletinio rengimo trenerių karta, kuri vertinama visame pasaulyje. Tai ne vienerius metus buvęs Maskvos CSKA ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Evaldas Kandratavičius, dabar rinktinėje dirbantis Sigitas Kavaliauskas, trenerio karjerą pradėjęs bėgikas Rytis Sakalauskas ir kiti.

„Stengsimės, kad asociacija rūpintųsi specialistų įsidarbinamu. Sieksime, kad čia nuolat vyktų seminarai, mokymai, diskusijos, o mūsų išduoti sertifikatai suteiktų teisę dirbti šios srities treneriais. Neabejoju, kad tokių trenerių reikės vis daugiau, o šiuolaikiški sporto klubams reikia jų pagalbos“, – pažymėjo Stanislovaitis.

Tikimasi, kad Nacionalinė atletinio rengimo trenerių asociacija vienys apie kelis šimtus specialistų, o jos aktyvi veikla prasidės jau šiemet.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.