Mantas Šernius komandai kelia tik aukščiausius tikslus
Mantas Šernius komandai kelia tik aukščiausius tikslus
Nuotr. Fotodiena.lt/D.Pipas
Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos vyriausiasis treneris Mantas Šernius savaitgalio pergalę prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ pavadino didžiausiu savo trenerio karjeros laimėjimu. 31 metų stratego auklėtiniai Vilniuje 87:85 parklupdė vieną stipriausių Lietuvos ekipų ir LKL iškovojo trečią pergalę iš eilės.

Šernius, kalbėdamas oficialiai „Pieno žvaigždžių“ interneto svetainei, teigė, kad jo komandos žaidimą sustiprino po traumos grįžęs Laimonas Kisielius ir atskleidė, kokius tikslus kelia sau ir komandai.

– Treneri, savaitgalį nugalėjote Vilniaus „Lietuvos rytą“. Ar prieš dvikovą jautėte, kad kažkas panašaus gali nutikti?
– Paskutines dvi savaites jaučiau, kad mūsų žaidimas žingsnis po žingsnio gerėja. Į komandą po traumos grįžo Laimis Kisielius ir sužaidė pirmas rungtynes. Jis įnešė daug ramybės sprendimuose, mūsų krepšinis su juo tapo dar kokybiškesnis.

Paskutinėse treniruotėse jaučiau, kad komanda susikaupusi ir visi žinojo, kad „Lietuvos rytas“ nėra lengvas riešutėlis ir su juo reikės kovoti, bet tai visiems savotiška papildoma motyvacija, nes kiekvienas mano žaidėjas tikriausiai nori tapti „Lietuvos ryto“ žaidėju. Paskutinėse treniruotėse motyvacija jautėsi. O kad „Lietuvos rytas“ mūsų neįvertino, nebuvo pakankamai nusiteikę ar pasiruošę, tai dėl to tik džiaugiuosi (juokiasi).

– Sezono pradžia buvo sudėtinga – vienu metu buvo patirti penki pralaimėjimai iš eilės. Dabar LKL iškovojote tris pergales iš eilės. Komanda jau tinkamame kelyje?
– Dar nesame baigę komplektacijos – ieškome dar vieno įžaidėjo, kuris padėtų Aidui Viskontui. Dar nesame galingiausios sportinės formos, manau, kad dar galime pridėti savo žaidime kokybės ir energijos.

– Įžaidėjo ieškote lietuvio ar amerikiečio?
– Ir lietuvio, ir amerikiečio. Noriu būti tikras, kad žaidėjas padės komandai ne tik aikštelėje, bet ir už jos. Renkantis komandą man labai svarbu žmogaus charakteris, ko žaidėjas siekia komandoje.

– Kaip įvertintumėte dabartinius komandos legionierius?
– Mūsų aukštaūgis Alexanderis Oriakhi – krepšininkas, turintis daug potencialo, bet jam dar reikia prisitaikyti prie Europos krepšinio. Jis turi gerus duomenis, tiesiog jam reikia laiko ir kantrybės. Jis pats tą supranta, ne kartą su juo apie tai kalbėjomės. Matau, kad jis tikrai tobulėja, o sezono pabaigoje turėsime tikrai gerą krepšininką. Šis žaidėjas kitą sezonui tikrai atstovaus stipresniam klubui.

Mūsų naujokas, Benas Brustas yra specialių užduočių atlikėjas. Jis žino, ką gali, žino, ko negali ir aš kaip treneris vienose rungtynėse jam duodu žaisti daugiau, kitose mažiau, kadangi žinau, prieš kurią komandą jis gali daugiau pasireikšti, kur bus tinkamas.

Mūsų pagrindinis legionierius – Kyle'as La Monte'as yra žaidėjas su titulais, du kartus laimėjęs Argentinos čempionatą. Jis tikrai aukšto lygio žaidėjas, tačiau jam trūksta motyvacijos kai kuriose rungtynėse. Dėl to mes daug kalbamės su juo, bet kaip žaidėjas jis mane tenkina ir tikrai padeda komandai.

– Savaitgalį iššovė Osvaldas Olisevičius, išrinktas ir geriausiu savaitės LKL žaidėju. Ar galima sakyti, kad jam perėjimas iš NKL į LKL sekasi lengvai?
– Ne, jam dar reikia daug dirbti. Visų pirma – pagerinti savo fizinius duomenis. Kitas dalykas – jis turi talentą, kuriuo šiuo metu naudojasi, tačiau varžovai greitai tai išanalizuos ir jam kuo toliau, tuo bus sunkiau žaisti. Bet kuo komandos taikys geresnę gynybą prieš jį, tuo jis greičiau tobulės ir stiprins savo silpnąsias puses. Jam duotas šansas ir jis turi juo naudotis.

– Kalbant apie šio sezono LKL pajėgumą – ar neatrodo, kad tai pati įdomiausia LKL per visą lygos istoriją?
– Jau praeitas sezonas man kaip treneriui buvo įdomus, o šis yra dar įdomesnis. Komandos nuo pirmos iki paskutinės vietos labai išsilygino ir kiekvienam žiūrovui, atėjusiam į rungtynes, yra labai įdomu žiūrėti, kadangi jis nežino, kaip jos pasibaigs. Iš trenerio pusės žiūrint, puikiai matosi, kad kokybė, namų darbų darymas, komandų darbas yra daug profesionalesnis. Manau, kad krepšinio lygis kiekvienais metais LKL tik kils.

– Kokie tikslai sustiprėjusioje LKL iškelti jūsų komandai?
– Kalbėjome su vadovais, ir tikslas išlieka toks pat kaip pernai – užsidėti medalius. O kaip seksis, priklausys tik nuo mūsų. Manau, pats realiausias tikslas – LKL papulti į penketuką, o svajonė – užsidėti medalius. Baltijos lygoje – žaisti finale.

– Tai labai ambicingi tikslai.
– Mes ir esame ambicinga komanda. Mūsų komandos pagrindinis rėmėjas prieš sezoną pasakė labai motyvuojančius žodžius. Kai dėliojomės biudžetą, jis pasakė man, kad esu jaunas treneris, kuriam palikta visa laisvė dėlioti komandą, tvarkyti ją ir kurti. Jis pasakė: „Kokią užimsi vietą, tokia mane tenkins“. Tai savotiškai man, kaip treneriui, nuima atsakomybę, bet viduje žinau, kad komandos vadovai bus patenkinti tik aukščiausiais tikslais, o ši komanda to dar nėra pasiekusi. Aš sau ir komandai visada išsikeliu tik pačius aukščiausius tikslus.

Komentarai:
Niekam neydomi jo noumone,net komentaruai nesiraso,turbut ir tuos kelis pats parase
2014-11-18
-1
Atsakyti
Anonimas
dziugu kad LKL lygis kyla
2014-11-17
+15
Atsakyti
facet
Sveikinimai treneriui. Klausimas-kaip futbolistui padaryti tokia karjera kaip jus ?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-11-17
+1
Atsakyti
Graziai pasnekejo treneris,mandagiai o ne taip kaip musu seskus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-11-17
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.