Robertas Javtokas nusivylęs komandos žaidimu
Robertas Javtokas nusivylęs komandos žaidimu
Nuotr. Fotodiena.lt
Prie žurnalistų tribūnos Kauno „Žalgirio“ arenoje nuolatos sėdintis vyras turi vieną nerašytą tradiciją. Antrus ar trečius metus šis ištikimas „Žalgirio“ sirgalius rungtynes pradeda fraze, kurios niekas niekada nešaukia rungtynių pradžioje. 

„Šimtą, šimtą!“ – suklinka šis gerbėjas, vos tik teisėjas išmeta ginčo kamuolį.

Aplink jį sėdintys žmonės, tai išgirdę pirmą kartą, neabejotinai nusišypso. Tiesą pasakius, netgi šią frazę girdint n-tąjį kartą, tai vis dar atrodo linksma.

Šimto taškų riba „Žalgiriui“ žaidžiant Eurolygoje yra pasiekiama itin retai. Paskutinį kartą tai buvo 2013 metų kovo mėnesį, kai kauniečiai su Madrido „Real“ žaidė pratęsimą, po kurio broliai Maciai įsivėlė į konfliktą su Rudy Fernandezu.

Tai, atrodo, buvo taip seniai, kad šūkis „Šimtą, šimtą“ prieš rungtynes yra tarsi prašymas, kurio neįmanoma įgyvendinti.

Ketvirtadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje skambėjo kiek kitokie prašymai. Prašymai pagaliau įmesti bent vieną metimą. Kauniečiai taip prastai pradėjo rungtynes, kaip, ko gero, niekada nėra pradėję.

Jie prametė pirmus 11 metimų ir suklydo 4 kartus, kol Paulius Jankūnas nutraukė taškų badą sužaidus beveik 8 minutes pirmajame kėlinyje!

„Anadolu Efes“ irgi nespindėjo – jie pirmuosius savo taškus pelnė sužaidus beveik 4 minutes.

Taip rungtynių, kurias Eurolyga pasirinko transliuoti į daugiau nei 150 šalių, pradžia atrodė tarsi vadovėlinis pavyzdys, kaip nereikėtų žaisti.

„Galbūt kaip savaitės rungtynės tai nebuvo labai kokybiškas mačas“, – po dvikovos pripažino „Anadolu Efes“ treneris Dušanas Ivkovičius.

„Žalgiris“ pirmą kėlinį taip ir baigė turėdamas vos vieną taiklų metimą ir viso labo 2 taškus. Tai – pakartotas Eurolygos antirekordas.

Paprastai kantriai puolime žaidžiantys kauniečiai pirmajame kėlinyje perskubėdavo, nutraukdavo derinius ir tai siutino Gintarą Krapiką.

„Niekada negalėjau pagalvoti, kad žaisdami namie, palaikomi tokios puikios publikos, taip prastai, neagresyviai ir nedisciplinuotai pradėsime rungtynes, – po mačo kalbėjo treneris. – Neišpildėme derinių iki galo. Žinojome, kad varžovai neleidžia priimti kamuolio, todėl reikia paruošti atakas, kad galėtume priimti kamuolį, kad galėtume užatakuoti jų silpnesnes penketuko grandis. Tačiau tai nepavyko, tada išsimušėme iš ritmo ir pradėjome vienas į kitą žvalgytis.“

„Žalgirio“ žaidėjai už tokį žaidimą buvo linkę prisiimti kaltę sau.

„Treneriai sakė, kad bus kieta kova nuo pirmų minučių, o mes į tai neatsakėme kietu žaidimu. Tai labiausiai liūdina. Treneriai pasakė, ko reikia laukti, o mes neatsakėme fizine kova“, – po mačo kalbėjo Artūras Gudaitis.

Jeigu ne gynyba, „Žalgiris“ rungtynes būtų pralaimėjęs jau pirmajame kėlinyje. Kauniečiai priversdavo varžovus atakuoti už sudėtingų padėčių, visiškai uždarė baudos aikštelę, tačiau turkai baudė tolimais metimais.

Kelis kartus jų metimai tikslą pasiekė iš sudėtingų padėčių, paskutinėmis atakos sekundėmis, ir sugriaudavo bet kokius „Žalgirio“ bandymus priartėti.

Kai ketvirtajame kėlinyje kauniečiai pagaliau pataikė du tritaškius iš eilės ir priartėjo iki 46:52, Milko Bjelica atsakė tritaškiu ir dvitaškiu su pražanga. Žybtelėjęs puolimo lauželis greitai buvo užgesintas.

„Nervina, kai turi geras progas, bet nepataikai, – sakė Andersonas, pataikęs vos 6 metimus iš 22. – Mes tvirtai stovėjome gynyboje, tačiau jie pataikė sudėtingus metimus, o mes prametėme lengvus.“

Amerikietis per pirmus tris kėlinius pataikė vos vieną metimą iš 11, o tam įtakos, anot Krapiko, turėjo tai, kad Andersonas kelias dienas nesitreniravo dėl nugaros traumos. Po praėjusios savaitės Eurolygos rungtynių jis pirmą kartą treniravosi tik trečiadienį.

„Žalgiris“ po šios nesėkmės išliko trečioje A grupės vietoje ir kitą savaitę vyks į Kazanę, kur susitiks su vietos UNIKS ekipa. Laimėjimas užtikrintų vietą „Top 16“ etape, tačiau net ir pralaimėjus, galimybės labai didelės. 

„Žalgiriui“ per paskutinius du turus pakanka sulaukti bent vienos „Nižnij Novgorod“ nesėkmės ir tai atvertų duris į kitą etapą.

O tai leistų dar bent 7 kartus šį sezoną namie išgirsti „Šimtą, šimtą!“

Rungtynių vaizdo reportažas:

Komentarai:
kai sita cirka matai jau eile metu, tai tikrai pikta ir ant komentatoriu, kurie smeizia legionierius ir ant lietuviu "zalgirieciu".

Kur logika, kad paskutiniais metais uz Zalgiri stengiasi tik vienas uzsienietis ir Jankunas daznai prisideda? o visi kiti turbut net nesitreniruoja, nes toks vaizdas, kad jie net kamuolio nera ciupineje, nebande mesti i krepsi, nebande varinetis, o ka jau bekalbeti, kad ju galvos visai medines. Puikiai suprantu, kai megeju lygyje po pertraukos eina zmones ir zaidzia medinemis rankomis, bet cia gaunant algas is to gyvenant nerasti laiko elementariems dalykams dirbti yra visiskas absurdas, poto net slykstu skaityti visokius verkimus del paramos, kai zinai, kad tie pinigai nueis i sikna, o ne i nauda.
2014-12-05
-7
Atsakyti
Ko cia verkiat juk zalgiris jau ir taip kitame etape tad siulau nusivalyt asaras.p

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-12-05
-22
Atsakyti
AKA_BossSiaip aisku tikriausiai Rusijoje gaus ir liks 4 zalgiris grupeja,tai kitam etape grupe bus:CSKAFenerbacheLaboral/zvezda arba galaOlympiakosEfesasUnicajaArmaniZalgirisJai zalgiris gauna nuo Unics,90% kad tokia grupe bus nebent dar unicaja pakeis maccabi,nes paskutini maca zais sios ekipos Izraelyja


Varžybos tik už savaitės o tu jau prognozuoji, kiaušinis kaškoks tu... O jai Žalgiris gaus nuo Uniks ant 2 pvz :) Žalgiris nekrenta į 4 vietą :) Taip kad mažiau prognozuok, gal vapšie laimės prieš Uniks o tu jau čia prognozuoji kaip Žalgiris gauna, ir su kuo susitinka... Kokius varžovus gaus tokius gaus, kaip sakoma varžovų nepasirinksi :) Svarbiausia kad į TOP 16 patektu.
2014-12-05
+4
Atsakyti
Dimsai trauma,ar del kazkokiu kitu priezasciu marinuojamas..Indivudualiai is Leituviu stipriausias.
2014-12-05
+10
Atsakyti
sdfAKA_BossSiaip aisku tikriausiai Rusijoje gaus ir liks 4 zalgiris grupeja,tai kitam etape grupe bus:CSKAFenerbacheLaboral/zvezda arba galaOlympiakosEfesasUnicajaArmaniZalgirisJai zalgiris gauna nuo Unics,90% kad tokia grupe bus nebent dar unicaja pakeis maccabi,nes paskutini maca zais sios ekipos Izraelyjanera sunki grupe


Na kaip cia pasakius,top 16,lengvu varzovu nebeliks,3 vietos garantuotos,CSKA,FENERBACHE IR OLY,tai del 1 vietos varzysis 5 komandos ir zalgiriui mazai sansu,patekti i kita etapa bus
2014-12-05
-6
Atsakyti
sdf
AKA_BossSiaip aisku tikriausiai Rusijoje gaus ir liks 4 zalgiris grupeja,tai kitam etape grupe bus:CSKAFenerbacheLaboral/zvezda arba galaOlympiakosEfesasUnicajaArmaniZalgirisJai zalgiris gauna nuo Unics,90% kad tokia grupe bus nebent dar unicaja pakeis maccabi,nes paskutini maca zais sios ekipos Izraelyja


nera sunki grupe
2014-12-05
-13
Atsakyti
tik nereikia triest miltais... viskas susitvarkys ne tokios komandos patenka i duobe. REAL'as pries Z vos issikrapste, gavo anadolu, o pries ruskius vos isnese kaili.

tik nepaeina viena graju ir dedam i suns dienas.

nieko nereikia pirkt. jei po teisybe tai musu Andersonas stiprus, bet kiti nezaidzia del jo. Jeigu nebutu jo sulostu geriau ir jaunimas ir veteranai... dbr sunkiu momentu tik ir ziuri i ji, o taip lostu kaip komanda vieningiau ir nenuspejamas butu puolimas.
2014-12-05
+7
Atsakyti
Siaip aisku tikriausiai Rusijoje gaus ir liks 4 zalgiris grupeja,tai kitam etape grupe bus:

CSKA

Fenerbache

Laboral/zvezda arba gala

Olympiakos

Efesas

Unicaja

Armani

Zalgiris

Jai zalgiris gauna nuo Unics,90% kad tokia grupe bus nebent dar unicaja pakeis maccabi,nes paskutini maca zais sios ekipos Izraelyja
2014-12-05
+3
Atsakyti
vaidasz69AKA_BossTai kad apart Andersono,nera kam pelnyti tasku,nes Lietuviai apgailetini indvidualiai,Songaila ir Javtoka tai isvis issiusti i kokius seneliu namus nes visa sezona tik juokina zmones su tokiu zaidimu...Jankūnas dar normaliai sužaidžia o daugiau iš lietuvių nieko gero..


Na surenka tuos 7-10 tasku per varzybas,bet jis irgi indvidualiai nieko gero...tokiai vidutiniai komandai kaip zalgiris butinas dar vienas juodukas izaidejas,kuris galetu draskyti ginyba,nes aukstaugiai aps zalgiri silpni indvidualiai tai negali imesti kamuolio ausktam ir tiketis kad jis imsis darbo....tas Pipiras is Rusu kur pries Ryta zaide butu idealus variantas arba kazka panasaus..nes siuo metu,tai pateks i top 16,bet ten bus patranku mesa,kaip ir kiekvienais metais
2014-12-05
+2
Atsakyti
AKA_BossTai kad apart Andersono,nera kam pelnyti tasku,nes Lietuviai apgailetini indvidualiai,Songaila ir Javtoka tai isvis issiusti i kokius seneliu namus nes visa sezona tik juokina zmones su tokiu zaidimu...


Jankūnas dar normaliai sužaidžia o daugiau iš lietuvių nieko gero..
2014-12-05
-4
Atsakyti
Tai kad apart Andersono,nera kam pelnyti tasku,nes Lietuviai apgailetini indvidualiai,Songaila ir Javtoka tai isvis issiusti i kokius seneliu namus nes visa sezona tik juokina zmones su tokiu zaidimu...
2014-12-05
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.