Vitalija Kaminskytė neabejoja, jog laukia sunki kova
Vitalija Kaminskytė neabejoja, jog laukia sunki kova
Nuotr. bckibirkstis.lt
Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ komanda ketvirtadienį žais moterų Europos taurės (EuroCup Women) turnyro D grupės rungtynes su Minsko „Horizont“ komanda iš Baltarusijos. Tai bus paskutinės Lietuvos čempionių grupės etapo rungtynės Vilniuje, Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje. Rungtynės prasidės 20 valandą, o įėjimas – nemokamas. Pergalė labai svarbi norint išsaugoti bent minimalius šansus tęsti kovą dėl vietos kitame etape.

Kibirkšties-VIČI“ komandai reikia pasiekti 2 pergales per likusias 2 rungtynes ir tikėtis, jog abu sykius pralaimės Stambulo „Bešiktaš“ komanda.

Būtent „Horizont“ komandą šį sezoną „Kibirkšties-VIČI“ krepšininkės jau įveikė. Vilnietės prieš mėnesį Minske 73:51 nugalėjo Baltarusijos klubą. Tąsyk Daugilė Šarauskaitė ir Chastity Reed pelnė po 17 taškų. „Horizont“ komandoje Natalija Anufryjenka surinko 16 taškų.

„Galima sakyti, jog vienintelėse rungtynėse Minske mes ir žaidėme visa sudėtimi, - teigia „Kibirkšties-VIČI“ komandos vyriausioji trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. – Visas kitas Europos taurės rungtynes mes žaidėme ne geriausios sudėties, kamuoja ligos, traumos. Ir šįkart bus panaši situacija. Vidurio puolėja Ieva Šimkutė jaučia kelio skausmus, dvi žaidėjos tik po ligos“.

„Kibirkšties-VIČI“ ir „Horizont“ komandų panaši padėtis ir turnyro lentelėje. Vilnietės turi 1 pergalę po 4 rungtynių ir užima 3 vietą, o Minsko krepšininkės pergalių džiaugsmo nepatyrė ir užima paskutinę-ketvirtą vietą. Į kitą etapą pateks tik dvi geriausios grupės komandos.

„Baltarusijos komanda neturi stiprių vidurio puolėjų, tai didžiausias jų minusas ir mes pasistengsime tuo pasinaudoti, - tikino „Kibirkšties-VIČI“ puolėja Vitalija Kaminskytė. – Teorinių šansų pakliūti į Europos taurės kitą etapą mes vis dar turime, bus labai sunku, tačiau padarysime viską, kad mus ten pamatytumėte“.

Šį sezoną „Horizont“ klube rezultatyviausiai žaidžia jau minėta Anufryjenka ir Tatjana Troina, kurios pelno po 9 taškus. Nadzeja Nadzežka ir Tetjana Antoniuk renka po 7 taškus. „Kibirkšties-VIČI“ komandoje vos 1 rungtynes sužaidusi juodkalnietė Ana Baletič renka po 13 taškų, amerikietė Ny Hammonds pelno po 10 taškų ir atlieka po 4 rezultatyvius perdavimus, o Ieva Šimkutė įmeta po 9 taškus ir 8 atkovotus kamuolius.

„Sunku pasakyti, kokių rungtynių mes galime tikėtis, - kalbėjo Štreimikytė-Virbickienė. – Pažįstame varžovių komandą, jų trenerius, žaidimo braižą. „Horizont“ neturi taškais išreikštų lyderių, kuri turi kamuolį, tai ta ir gali imtis iniciatyvos. Paskutinėse rungtynes baltarusės išmetė 83 metimus, tai labai daug, dalis jų buvo neparuošti, tačiau jos vis tiek mes. Turime neleisti joms kartoti metimų“.

Nacionaliniuose čempionatuose abiejų komandų padėtis ganėtinai skirtinga. „Horizont“ komanda šį sezoną Baltarusijos čempionate per 8 susitikimus dar nepatyrė pralaimėjimo kartėlio ir užtikrintai pirmauja šalies pirmenybėse, kuriose kaunasi 8 komandos. Lietuvos čempionate nugalėtojų titulą ginančios „Kibirkšties-VIČI“ merginos po pralaimėjimo savaitgalį šiek tiek komplikavo savo padėti turnyro lentelėje ir nukrito į 5-ąją vietą tarp 8 komandų.

„Rungtynės lengvos tikrai nebus, varžovės yra stiprios, nors paskutinį mačą su baltarusėmis ir ganėtinai lengvai laimėjome, – sako Kaminskytė. – Niekada nenuvertiname savo varžovių, praėjusiame susitikime „Horizont“ prametė daug metimų, buvo ne jų diena. Jos tikrai neatvyks į Vilnių tik atiduoti pergalės“.

„Kibirkšties-VIČI“ ir „Horizont“ komandų rungtynės Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje (Raitininkų g. 4a) prasidės 20 valandą. Įėjimas į rungtynes nemokamas, o tiems kurie negalės apsilankyti šiose rungtynėse, tai „SportoTV.lt“ interneto televizija padovanos tiesioginę transliaciją. 

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.