Šį savaitgalį Britanijos lietuvių krepšinio lygoje (BLKL) buvo tikrai karšta: santykius aiškinosi čempionato favoritai, o net dvejose rungtynėse nugalėtojas sprendėsi tik paskutinėmis rungtynių sekundėmis. Įdomių įvykių nestigo, tad apie viską iš eilės.

Centrinė dvikova. Penktadienio vakarą vykusiose centrinėse savaitgalio rungtynėse ginklus surėmė čempionato favoritėmis laikomos ir pralaimėjimų iki šiol nepatyrusios „Anykščių BC“ (4-0) ir „Klevo“ (2-1) ekipos.

Abi ekipos rungtynes pradėjo be žvalgybos, o tokio strategija žymiai palankesnė buvo anykštėnams, kurie dvikovos pusiaukelėje įgijo triuškinamą persvarą (58:44). Po didžiosios pertraukos „Klevo“ ekipa bandė vytis varžovus, o puikiai sužaidusi kelių minučių atkarpą lemiamame kėlinuke net išlygino rezultatą. Tačiau „Anykščių BC“ ekipa galingai sužaidė rungtynių pabaigą ir nuaidėjus finalinei sirenai šventė bene sunkiausią sezono pergalę rezultatu 84:74.

Nugalėtojų komandos vadovas Dalius Sližys negalėjo atsigauti po pergalės ir kalbėjo trumpai: „Žaidėm be mūsų lyderio Tado Bagdono, tad gavosi kone pačios sunkiausios sezono rungtynės. Lemiamame ketvirtyje "Klevo" krepšininkai buvo išlyginę rezultatą, bet mes geriau sužaidėm susitikimo pabaigą ir pasiekėm fantastišką pergalę“.

Tuo tarpu „Klevo“ idėjinis vadas Ramūnas Rukšėnas gyrė kolegas už kovingumą ir išdėstė savo nuomonę apie nesėkmės priežastis: „Šiandien žaidė vienos stipriausių lygos komandų. Varžovai puikiai pataikė iš toli ir vienu metu įgijo net 16 taškų pranašumą. Mums buvo pavykę išlyginti rezultatą, tačiau kelios klaidos dvikovos pabaigoje neleido išplėšti pergalės. Pagrindinė pralaimėjimo priežastis - geras varžovų lyderių žaidimas“.

Pakilo. Po sekmadienio rungtynių į antrąją turnyrinės lentelės vietą pakilo „Seciro“ (3-1) komanda, kuri tik po itin permainingos kovos įveikė „Lithuanian BC“ (1-3) kolektyvą rezultatu 73:64.

Nors susitikimą sėkmingiau pradėjo „Lietuviai“, tačiau išlaikyti iniciatyvos ilgesnį laiką jiems nepavyko. Jau pirmojo ketvirčio viduryje „Seciro“ ekipa išsiveržė į priekį bei kurį laiką buvo pirmaujančiosios vaidmenyje. Ne ką mažesnė intriga vyravo ir po didžiosios pertraukos.

Varžovams į atlapus kibusi „Lithuanian BC“ komanda alsavo jiems į nugaras iki pat pagrindinio laiko pabaigos visgi galiausiai nugalėjo patirtis, tad nuaidėjus finalinei sirenai pergalės kumštį į viršų kėlė „Seciro“ vyrai.

Netikėtai. Dramatiškų įvykių nestigo ir antrojoje Didžiosios taurės akistatoje, kurioje „Saurum“ (1-2) atstovai rezultatu 67:65 kiek netikėtai privertė kapituliuoti „Kyborgų“ (1-2) atstovus. Po nerezultatyvios dvikovos pradžios pirmieji į priekį šovė „Saurum“ atstovai, kurie pirmojo ketvirčio viduryje laimėjo atkarpą rezultatu 15:1 bei sužaidus dešimt minučių įgijo dviženklį pranašumą (16:5).

Nors „Kyborgai“ atsitiesė, o trečiajame kėlinuke net įgijo solidžią persvarą (42:32), tačiau to pergalei buvo negana. Po lengvo nokdauno pakilę „Saurum“ vyrai susitikimo pabaigoje prisijaukino Fortūną ir nuaidėjus finalinei sirenai šventė netikėtą pergalę.

Mažojoje taurėje. Šį savaitgalį lyderiai kovėsi ir BLKL silpnesniųjų grupėje, kur susigrūmė „Volfo“ (3-0) bei „Service Market“ (3-1) komandos. Pralaimėjimų iki šiol nepatyrusios ekipos susigrūmė kaip reikiant.

Nors „Volfo“ krepšininkai galingai pradėjo rungtynes ir greit įgijęs apčiuopiamą persvarą ilgą laiką buvo padėties šeimininkais, tačiau su pralaimėjimu nelinkę susitaikyti jų varžovai sugebėjo atkurti intrigą, tad dvikovos pabaigoje vyko tikras nervų karas. Pergalę pasiekti galėjo tiek vieni, tiek kiti, visgi Fortūna šįkart plačiau šyptelėjo „Volfo“ atstovams, kurie galiausiai išplėšė dramatišką pergalę rezultatu 79:78.

Antrosiose Mažosios taurės rungtynėse pergalę šventė „Švyturio“ (2-1) atstovai palaužę turnyrinės lentelės dugne esančius „Viesulo“ (0-4) krepšininkus rezultatu 100:34.

Savaitės žaidėjas. Naudingiausiu šios savaitės krepšininku tapo „Volfo“ atstovas Artūras Dirsė, kuris pergalingoje akistatoje su „Service Market“ pelnė 35 taškus, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir į savo sąskaitą įsirašė net 37 naudingumo balus.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.