Pirėjo „Olympiakos“ žaidimas toliau buksuoja. Paskutiniajame Eurolygos reguliariojo sezono ture Graikijos klubas tik po atkaklios kovos 77:73 (20:17, 27:20, 12:16, 18:20) palaužė Kelno „RheinEnergie“, absoliutų A grupės autsaiderį.

Tai buvo pirma Pirėjo klubo pergalė po dviejų pralaimėjimų iš eilės. „Olympiakos“ A grupėje liko tik trečia, nors pirmavo po pirmojo reguliariojo sezono rato.

Antrajame rate „Olympiakos“ iškovojo 4 pergales iš 7 galimų, tačiau pralaimėjo visoms grupės viršuje esančioms komandoms – „Tau Ceramica“, „Efes Pilsen“ ir „Dinamo“.

Šįkart nedaug trūko, kad Pini Gershono auklėtiniai būtų nusvilę ir prieš autsaiderius.

Trečio kėlinio pabaigoje daugiau nei 4 minutes nepralaidę nė taško, „RheinEnergie“ spurtavo 9:0 ir priartėjo iki 52:54. Nors netrukus „Olympiakos“ nutraukė taškų badą, tačiau atitrūkti labiau nei per 6 taškus jiems nepavyko.

Nesugebėdami nutolti, graikai mačo pabaigoje leido varžovams sukurti intrigą. Iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti mažiau nei 4 minutes „RheinEnergie“ atstovas Immanuelis McElroy rezultatą išlygino (71:71), o sėkmingai apsigynę, vokiečiai ir išsiveržė į priekį, kai Devinas Greenas ataką pabaigė galingu dėjimu. Kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo paskutiniai vokiečių taškai.

Scoonie Pennas netrukus pataikė abi baudas, Giannis Bouroussis likus žaisti 40 sekundžių įkrovė iš viršaus ir „Olympiakos“ susigrąžino pranašumą – 75:73. Po to, kai „RheinEnergie“ nesugebėjo rezultatyviai užbaigti atakos, Pennas sumetė abi baudas ir įtvirtino savo komandos pergalę.

„Olympiakos“: Andrija Žižičius 25 taškai (19 per pirmą rungtynių dalį), Giannis Bouroussis 12 (11 atk. kam., 4 per. kam., 4 blk.), Manolis Papamakarios ir Scoonie Pennas po 11.

„RheinEnergie“: Demondas Malletas 23, Devinas Greene’as 18, Immanuelis McElroy 15 (10 atk. kam.).

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.