Kšištofas Lavrinovičius jau debiutavo sostinės komandos gretose
Kšištofas Lavrinovičius jau debiutavo sostinės komandos gretose
Nuotr. Fotodiena.lt/D.Pipas
Šią savaitę BEKO-LKL pirmenybėse netrūko debiutų – net keturios komandos šią savaitę sulaukė pastiprinimo. Vieni žibėjo jau pirmose rungtynėse, kitus treneriai į žaidimą jungia mažais žingsneliais. Siūlome apžvelgti įdomiausius savaitės įvykius rubrikoje „BEKO-LKL savaitės apžvalga“.

VIETINIS DERBIS. Aukštaitijos ekipų akistatoje triumfavo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda, namuose 94:82 palaužusi Panevėžio „Lietkabelį“. Trečiajame kėlinyje pergalingą persvarą įgiję pasvaliečiai dominavo po krepšiais ir 41:28 laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Michaelas Dixonas, pelnęs 23 taškus. Amerikiečiui šiose rungtynėse sekėsi pastebimai geriau nei trečiadienį prieš Mažeikių „Mažeikius“. Nors „Pieno žvaigždės“ ir šventė pergalę prieš lygos autsaiderius (78:68), naujasis komandos ekipų organizatorius pelnė 4 taškus ir atkovojo 5 atšokusius kamuolius.

NAUJOKAI. „Lietakbelio“ ekipos marškinėlius pirmąkart BEKO-LKL čempionate apsivilko ir komandos naujokai – kroatas Jakovas Vladovičius ir amerikietis Lacy Haddockas. Tiesa, abiejų krepšininkų debiutas buvo labiau simbolinis, o vadžias komandos strategas Gintaras Kadžiulis atidavė ne ekipą neseniai papildžiusiems gynėjams, o Evaldui Žabui, sužaidusiam rezultatyviausias sezono rungtynes (22 taškai), tačiau atlikusiam vos 1 rezultatyvų perdavimą.

Haddockas aikštelėje praleido vos 5 minutes, o Vladovičius žaidė 4. Abu krepšininkai savo taškų sąskaitą naujoje komandoje atsidarė baudų metimais ir rungtynes baigė pelnę po 2 taškus.

NAUDINGIAUSIAS. Naudingiausio savaitės žaidėjo titulas atiteko 24-erių metų 207 cm ūgio „Pieno žvaigždžių“ vidurio puolėjui Evaldui Kairiui, padėjusiam nutraukti keturias rungtynes trukusią pasvaliečių pralaimėjimų seriją. Per dvejas rungtynes šią savaitę krepšininkas vidutiniškai rinko 16 taškų ir atkovodavo 7 atšokusius kamuolius, o Manto Šerniaus auklėtiniai iškovojo dvi pergales.

KŠIŠTOFAS. Virginijui Šeškui laukti, kol Kšištofas Lavrinovičius įsilies į Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidimą, ilgai nereikėjo. 35-erių metų aukštaūgis jau pirmosiose savo rungtynėse atstovaujant gimtojo miesto klubą atrodė įspūdingai. Lavrinovičius per 15 minučių pelnė 16 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir buvo vienas naudingiausių žaidėjų, o „Lietuvos rytas“ 87:74 įveikė „Mažeikius“.

DEBIUTAS. Pirmuosius savo žingsnius BEKO-LKL čempionate žengė ir naujasis Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas Willas Cherry. Rungtynėse prieš „Dzūkiją“, kurias žalgiriečiai po sunkios kovos laimėjo 78:75, amerikietis pelnė 9 taškus, tačiau net 6 kartus prarado kamuolį. Antrosios savaitės rungtynės sekėsi geriau tiek Cherry, tiek „Žalgiriui“ – įžaidėjas pelnė 9 taškus, atkovojo ir perėmė po 7 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir suklydo 5 kartus, o kauniečiai Prienų „Prienus“ įveikė 89:73.

PRIEŠINOSI. 32 naudingumo balus surinkusio Thomaso Ray Daviso vedini Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkai visas rungtynes rimtai priešinosi Šiaulių „Šiauliams“, tačiau šiauliečiai lemiamomis rungtynių akimirkomis žaidė užtikrinčiau ir Kėdainiuose 88:83 palaužė aikštės šeimininkus.

Beveik visas rungtynes žaidęs Davisas pelnė 21 tašką, atkovojo 8 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus bei perėmė 4 kamuolius. Rezultatyviausiai „Šiaulių“ gretose žaidė Gintaras Leonavičius, surinkęs 17 kamuolių ir pridėjęs 7 atkovotus kamuolius.

EUROPA. Keturi BEKO-LKL klubai sėkmingai varžėsi tarptautiniuose turnyruose – į kitus varžybų etapus prasimušė Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“, o Klaipėdos „Neptūnui“ ir Šiaulių „Šiauliams“ pritrūko vos vienos pergalės.

Lietuvos komandos iš viso iškovojo 20 pergalių ir patyrė 16 nesėkmių. Geriausiai su užsienio komandomis sekėsi kautis vilniečiams, kurie laimėjo aštuonerias iš dešimties rungtynių Europos taurės varžybose.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.