Estebanas Batista vedė „žaliuosius“ į pergalę
Estebanas Batista vedė „žaliuosius“ į pergalę
Nuotr. AFP – Scanpix
Dviženklį deficitą panaikinę Atėnų „Panathinaikos“ (1-0) klubo žaidėjai pergalingai pradėjo Eurolygos „Top 16“ etapo kovas.

Duško Ivanovičiaus auklėtiniai pirmajame E grupės susitikime savo žiūrovų akivaizdoje 83:76 (15:19, 24:24, 21:21, 23:12) po atkaklios kovos įveikė pirmenybių čempionus Tel Avivo „Maccabi“ (0-1) ekipos krepšininkus.

Trečiojo kėlinio antroje pusėje 10:3 spurtavę svečiai susikrovė saugų – 10 taškų taškų pranašumą, tačiau jo išlaikyti jiems nepavyko (64:54). 

Aikštės šeimininkai tada atsakė „sausa“ atkarpa 7:0 ir ketvirto kėlinio pradžioje sumažino savo atsilikimą iki trijų taškų (61:64).

Ketvirčio viduryje iš toli pataikęs A.J. Slauhteris iš pradžių išlygino rezultatą, o po to kitoje atakoje du taškus pelnęs Loukas Mavrokefalidis išvedė „žaliuosius“ į priekį (70:68).

Likus žaisti vieną minutę, Yogevas Ohayonas realizavo baudų metimus ir Eurolygos čempionų deficitas tapo minimalus (75:76). Tačiau greitai jį padidino po dvitaškį pataikę Slaughteris ir Dimitris Diamantidis (80:75).

Po minutės pertraukėlės pražanga sustabdytas MarQuezas Haynesas pataikė vieną baudos metimą, o aidint finalinei rungtynių sirenai iš toli dar sykį pasižymėjęs Slaughteris galutinai įtvirtino „Panathinaikos“ pergalę (83:76).

„Panathinaikos“: Estebanas Batista 16, Jamesas Gistas 15, A.J. Slaughteris 15, DeMarcusas Nelsonas 12, Dimitris Diamantidis 11.

„Maccabi“: Brianas Randle'as 18 (8 atk. kam.), Nate'as Linhartas 18, Alexas Tyusas 14, MarQuezas Haynesas 9.

Rungtynių vaizdo reportažas:

Komentarai:
Gražu į Maccabi žiūrėt. Dinamiškas, greitas, atletiškas krepšinis. Tikrai turėtų eit iki TOP4 žiūrint į žaidimą. Išlaikytas branduolys (Tyus, Sofoklis, Smith, Ohayon), vietoj Rice'o įsigyta daugiapusiškesnis ir nemažiau nuveikiantis Pargo ir puikiai kol kas pasiteisinęs Randle'as. Be Blatt'o braižas panašus - su Sofo aikštėj kišamas kamuolys jam, be jo - Pargo vienas prieš vieną arba PnR su Tyus'u ir tritaškiai, greitai sukamas kamuolys.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-12-31
-1
Atsakyti
to erodas
Tikrai ne aš

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2014-12-31
+2
Atsakyti
erodas
Kas sake, kad panatinaikos tik vardas???
2014-12-31
-9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.