Kauno "Žalgiris" Vilniaus "Siemens" arenoje jaučiasi lyg namuose. Kauniečiai antrosiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo rungtynėse išvykoje 72:63 (12:16, 15:14, 23:12, 22:21) palaužė Vilniaus "Lietuvos rytą" ir serijoje iki keturių pergalių pirmauja 2-0.

Tai buvo jau trečioji Kauno klubo pergalė "Siemens" arenoje per keturis vykusius susitikimus. "Lietuvos rytas" namuose prieš kauniečius triumfavo vienintelį kartą – arenos atidarymo rungtynėse lapkričio 6-ąją.

"Žalgirį", nuo antrojo kėlinio vidurio žaidusį be rezultatyviausio pirmųjų rungtynių krepšininko Dainiaus Šalengos, į pergalę atvedė legionieriai. Tanoka Beardas ir Ainaras Bagatskis buvo pagrindiniai "žaliųjų" spurto 18:3 trečiajame kėlinyje autoriai.

Po šio spurto "Žalgiris", prieš didžiąją pertrauką vienu metu atsilikinėjęs 10 taškų skirtumu, įgijo 12 taškų persvarą – 45:33.

Pirmoje dvikovos dalyje aikštėje dominavo šeimininkai. Sėkmingai gindamiesi jie kelis kartus buvo įgiję net 10 taškų pranašumą (22:12, 25:15) ir atrodė, kad padarė tinkamas išvadas po pirmųjų rungtynių.

"Žalgirio" padėtį dar labiau apsunkino tai, kad sužaidus dvi minutes antrajame kėlinyje ketvirtą pražangą gavo Robertas Packas, o dar po dviejų minučių čiurnos traumą patyrė D.Šalenga. Krepšininkas po taiklaus tritaškio nesėkmingai nusileido ant parketo ir į aikštę nebegrįžo.

Visgi sėkminga kėlinio pabaiga, kai 9 taškų deficitas buvo sumažintas iki trijų, kauniečius įkvėpė kovai.

Pažymėtinas T.Beardo indėlis. Iki didžiosios pertraukos varžovų gniaužtuose strigęs ir vos 3 metimus iš 12 pataikęs amerikietis vien per trečiąjį kėlinuką surinko 14 taškų, pataikydamas visus 6 metimus.

Ketvirtajame kėlinuke svečiai, tempiami A.Bagatskio ir Darjušo Lavrinovičiaus, tvirtai laikė vadžias savo rankose ir neleido "Lietuvos ryto" krepšininkams priartėti arčiau nei per 9 taškus.

Rezultatyviausiai "Žalgiryje žaidė: Tanoka Beardas 24 taškai (14 atkovotų kamuolių), Robertas Packas 13, Ainaras Bagatskis 12, Darjušas Lavrinovičius 10.

"Lietuvos rytas": Tyrone'as Nesby 17 (5/11 dvitaškių, 2/10 tritaškių), Andrius Šležas 16 (4/7 tritaškių), Gintaras Einikis 9.

Pralaimėję antrą kartą, ULEB taurės laimėtojai atsidūrė ant prarajos ribos. Trečiosios serijos rungtynės šeštadienį bus žaidžiamos Kaune.

T.Mahoričius: "Viltis tebelieka"

Komentarai:
beje sireika tikrai nedaro nei vienos klaideles tik kartais sugalvoja esant apyligiam rezultatui ketvirtame kelinyje palaikyti komandos lyderi ant suolelio ir isleisti tik likus 1,5 min. kai jau viskas prarasta!!!
2005-05-11
-3
Atsakyti
Stipriausia lietuvos ir europos komanda, komanda jau šeštą kartą iš eilės šį sezoną pralaimėjo silpnam "vidutiniokui" ir nieko vertam Žalgiriui... Lietuva - stebuklų kraštas, ne kitaip.
2005-05-11
-2
Atsakyti
Keista kad vakar Nesby lakstė po aikštelę, o ne kaip įprastą vaikščiojo ir nosį krapštė.
2005-05-11
+7
Atsakyti
brizZ apgailetinas vaike tavo argumentai man tik juoka kelia as tau fakta sakau sezono tikslai vykdomi su tikrai ne stebuklinga sudetim top16 bbl lkl pernai su saboniu ta pati pasiekiem ka siemet be jo, del olimpijados nemaciau nei vienos vieninteles sireikos klaidos vadovavime ir ka tu su tuo visi nori pasakyt? keli nupiepe rytfaniai tai dar ne visi zinok:) apie bagi isvis apsurdas tai ka suleidziam serapinus andriuskas(kuris beje traumuotas) ir gaunam minus 20 bagis siandien puikiai suzaide jei zais taip ir toliau tegul laiko ji nors ir 40 minuciu o serapinas tegul per treniruotes irodo kad geresnis yra...
2005-05-11
-2
Atsakyti
tai va. zalgiris laimejo jau 2 kartus ir uzteks ;] kaip buvo sakoma kad rytas turetu laimeti 4:2 tai ir laimes ;] prasides vien tik ryto pergales dabar ;]
2005-05-11
+1
Atsakyti
to brizz: nu,kai laimi,tai geresniu nerandat,o dabar del vienu rungtyniu smerkiat.lama tu.nesupranti krepsinio.bek ir mesk.rusu strategija,ane?
2005-05-10
+6
Atsakyti
red_devil
tu cia daug nelok, stratege ir mastytojau dydysis. LR zaidzia kaip gali, tik man regis noro ir kovingumo pas juos nera daug. Kas kaip eurolygoj pasirodys, dar paziuresim. O kad Sereikia auksinis treneris, tai tu cia pasaku nesek. Matem visi kaip losiant pries Italus olimpinese jis vadovavo komandai ir kiek daug atsiliepimu jo strategija sulauke. Be to, kad ant suolo laiko Serapina, Andriuskeviciu, Lavrinovic tik gale sezono daugiau losia, o leidzia bagatski, kuriam jau greit i savartyna, tai cia irgi axujenai gerai daro- vadinasi sodinkim jaunima, kai bus 25 m. tada ir los. Va kaip Salenga
2005-05-10
-11
Atsakyti
ir dar vienas dalykas neverta makulatura tokios sales visiskai neverta tie luzeriai verti savo skyles tos nedaugiau:) taigi jus pabundat pirmi bet ir dvestat po puses sezono o zalgiris kyla kyla ir reikiamoje vietoje pakyla ten kur ir turi buti , sireika mahoriciu daro kaip vaika net juokas ima:) zodziu 4:0 ir ipraskit jus dar patys pasigailesit kad i eurolyga isejot kita sezona jus dziaugsites gave tik 9 taskais sita as jums pazadu:)
2005-05-10
+1
Atsakyti
as viska zinau ir sviesiai vertinu situacija. pripazystu, zalgiris sio metu zaidzia stipresni krepsini
2005-05-10
-7
Atsakyti
4-0 ar dar negeda makulaturos ir vainausko pakalikai uz savo luzerius dar cypsit? neilgai neilgai jau beliko:) pavargau jau skaiciuot kiek iseiles macu zalgiris padare jus:) macas turbut dabar jauciasi visiskas idijotas koks beje jis ir yra po savo pasakimo kad makulatura paskutiniu triju metu geriausia lietuvos komanda:))) tiesiog metu anekdotas, o dar vienas tai kad mahoricius rengia siurprizus:)) tikriausia jau kitam sezonui, o paskutinis tomulis geriausias izaidejas lietuvoje:))) jam iki vido kaip javtokui iki tanokos:)
2005-05-10
-6
Atsakyti
to mantelis: na nezinau,kapstosi iki atkrintamuju speinuose pamesa,na,gal ir ne antraruse,jei tu skaitai kad ACB stipri lyga.Tausprest ;)
2005-05-10
-2
Atsakyti
to mantelizz: neziurek kas taip senai wyko, ziurek kas iwyko pvz kad ir pries pora walandu
2005-05-10
-4
Atsakyti
to lukashenka: siaip nemanau kad tokia komanda kaip pamesa yra yra antraruse europos komanda... o zalgiris pats paskutinias rungtynias pries juos gerokai buvo gaves. ot
2005-05-10
+6
Atsakyti
linksma tokius komentarus kaip "nevykelej jus" skaityt. negana kad zmogus lietuviskai nemoka rasyt, bandydamas is kitu pasijuokt pats visiskai gedinasi...
2005-05-10
+9
Atsakyti
Kauno rulez
2005-05-10
+2
Atsakyti
be to.... tas komandu simtukas ne ewrobasket taskas elte, o eurobasket taskas com... ;) cia tik jej ka... :) kartais reikia paskaityti visas naujieas, kad isitikinum kas daro tokias statistikas
2005-05-10
+1
Atsakyti
nevykelej_jus: ten siaip ta simtuka sudare prancuzijos sporto zurnalas Basket News, kuris yra labai itakingas europoje... o kaip sakoma, statistika dar ne viskas... :) zaidzia zaidejai, o ne statistika
2005-05-10
-2
Atsakyti
ten kur po su.. turejo but eurobasket (taskas) LT bet jie juk konkurencijos nepripazista :) aj beje mirce ateikit #sixers :D
2005-05-10
-1
Atsakyti
ir beto dar nemaciau temos kur pasijuokt ish to basketnews top 100 zaideju :))) nu ten tai vapshe komedija ... eurelijus zukauskas geresnis uzh carmelo anthony :))) arba ka tame shimtuke daro Oberto kuris atrode tragishkai su rytu 2/10 baudu ... nu tai taip gaunasi kad tokio zaidejo kaip R.Miller nera ir tipo jis nevertas? dar dabar renka po 30 tsk... Joe johnson ? ka jis ten veikia tai ihsvis ikelkit visa phoenix suns ekipa , nes juk visa penketa idejot... nu pilakvailysciu ,,, galit lygiuotis su ...nesamonem apie komandu topus kur zhalgiris 20 pakopu zhemeu nei rytelis :))) nu tai vnzdz nejuokinkit jus pasaulio ir ramiai malkit shuda kaip daret iki tol
2005-05-10
Atsakyti
ner che ka shneket ... viska parode 3 keliny ir 4 ... zalgiris padare spurta ir poto ramiai uzbaige rungtynes , o rytas gali daug sneket bet visi zino kad siemet viskas aisku . na o juokingiausiai atrode kaip nesby ishmeta kamuoli ir rodo zhalgirio sirgalius ir skanduoja "ZALGIRIS , ZALGIRIS , ZALGIRIS ...." . respect zalgiris
2005-05-10
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.