Pernai LKF Didžiąją taurę sensacingai iškovojo Prienų „TonyBet“ komanda
Pernai LKF Didžiąją taurę sensacingai iškovojo Prienų „TonyBet“ komanda
Nuotr. Fotodiena.lt/T.Lukšys
Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) jau startavo 3-asis ratas, tačiau dar nesužaistos šešerios 2-ojo rato rungtynės. Jos bus labai svarbios komandų išsidėstymui ir LKF Didžiosios taurės finalo aštuoneto varžovų poroms. Nors jau beveik aiškios aštuonios komandos, kurios vasarį Kaune nauju formatu susikaus dėl pirmojo sezono trofėjaus, LKL sausio mėnesio akistatos intriguoja galimais scenarijais.

Kas taps paskutiniu – aštuntuoju – finalo aštuoneto dalyviu spręs Panevėžio „Lietkabelis“ ir „Prienai“. Panevėžiečiai jau sužaidė visas antrojo rato rungtynes (7 pergalės, 13 pralaimėjimų), šiuo metu turnyrinėje LKL lentelėje rikiuojasi aštunti ir, regis, turi realių galimybių ten likti.

„Prienams“ kelią į turnyrą Kaune atvertų tik pergalės per likusias dvejas antrojo rato rungtynes – namuose prieš “Dzūkiją“ ir išvykoje prieš Klaipėdos „Neptūną“. Bent vienas pralaimėjimas prieniškius paliktų už LKF Didžiosios taurės turnyro borto – dėl prastesnio tarpusavio rezultato tarpusavio akistatose su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Vienintelis klubas, žinantis savo poziciją po dviejų LKL ratų, yra Utenos „Juventus“. Iš 20 rungtynių uteniškiai laimėjo 13, užėmė 4-ąją vietą ir laukia, kas taps jų varžovu DNB LKF finalo aštuoneto ketvirtfinalyje. Variantų nuo 5-osios iki 7-osios vietų gali būti įvairių.

Šiuo metu penktojoje LKL turnyrinės lentelės vietoje rikiuojasi Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (10/10). Tačiau iš šios pozicijos Pasvalį gali išstumti „Šiauliai“ – jei iškovotų bent vieną pergalę iš likusių dviejų antrame rate  mačų – prieš „Žalgirį“ arba Vilniaus „Lietuvos rytą“. Pralaimėję abejas, šiauliečiai nusiristų į septintąją vietą, šeštąją užleisdami Alytaus „Dzūkijos“ ekipai.

Intriga lieka ir kovoje dėl pirmų trijų vietų ir sąlyginai lengvesnių varžovų LKF Didžiosios taurės turnyre. Pirmojoje vietoje (16/1 antrame LKL rate) šiuo metu žengia LKL čempionai – Kauno „Žalgiris“. Tiesa, žalgiriečiams sausį dar liko trejos antrojo rato rungtynės – namie prieš „Šiaulius“ ir „Lietuvos rytą“ bei išvykoje prieš „Neptūną“.

Dvi pergalės per likusius mačus garantuotų „Žalgiriui“ pirmąją poziciją. Tačiau artimiausi konkurentai – Klaipėdos „Neptūnas“ (16/2 antrame rate) ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ (15/3 antrame rate) dar gali pretenduoti į pirmąją vietą, juolab, kad ir vieni, ir kiti turės galimybę revanšuotis „Žalgiriui“ už pralaimėjimus pirmame rate. Jei „Žalgiris“ nesuklups, klaipėdiečiai ir vilniečiai per likusias rungtynes neakivaizdžiai kovos dėl 2-3 turnyrinės lentelės vietų.

LKF taurės finalo aštuonetas vyks vasario 20—22 dienomis Kauno “ Žalgirio” arenoje. Drauge su vyrų Didžiosios taurės rungtynėmis ten bus galima stebėti LKF moterų taurės finalines rungtynes ir Lietuvos moksleivių lygos Visų žvaigždžių šventę.

Komentarai:
JD
AnonimasJo zali buvau zemiau negu gaidynas--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Zali negalejo buti gaidyne nes paskui lkl pusfinalyje nuleido lkl bronzininkus i gaidyna.
2015-01-05
+3
Atsakyti
Anonimas
Jo zali buvau zemiau negu gaidynas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-01-05
-3
Atsakyti
JD
AnonimasRyts laimes zali vel kris pusfinaly--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Praietame sezone irgi ritas turejo laimeti, bet buvo eilini syki nuleisti i gaidyna.
2015-01-05
-10
Atsakyti
Anonimas
Ryts laimes zali vel kris pusfinaly

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-01-05
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.