Petras Zalieckas krepšinio teisėju buvo beveik pusę amžiaus
Petras Zalieckas krepšinio teisėju buvo beveik pusę amžiaus
Nuotr. Linas Šilkaitis
Ilgametis nacionalinės kategorijos arbitras Petras Zalieckas baigė savo karjerą krepšinio aikštelėje. Beveik 50 metų populiariausiai Lietuvoje sporto šakai atidavusį teisėją pagerbė Kauno krepšinio mėgėjų lygos (KKML) bendruomenė.

„Šiandien į užtarnautą poilsį palydime, turbūt nesuklysiu sakydamas, ne tik mūsų lygos legendą, bet ir visos Lietuvos krepšinio padangės žmogų Petrą Zaliecką, aikštelėse praleidusį bemaž pusę amžiaus. Manau, Petras nuo krepšinio nenutols, tad jį palydime tik iš aktyvaus teisėjavimo, o kaip komisaras jis tikriausiai dirbs dar ne vienerius metus, – pažymėjo KKML direktorius Rimas Navickas. – Iš Petro mokėsi ne vienas jau dabar patyręs teisėjas ir, manau, taip pat mokysis jaunoji karta.“

Jam pritarė ir Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas.

„Petras – legenda ne tik jauniems teisėjams, bet ir man. Pirmose oficialiose mėgėjų krepšinio rungtynėse man teko garbė teisėjauti būtent su Petru. Šis žmogus nusipelnė daug gerų žodžių už savo ištikimybę krepšiniui, už tai, kad dar iki dabar teisėjavo krepšinio aikštelėje. Manau, šį atvejį reiktų paminėti ir Gineso rekordų knygoje“, – sakė vienas geriausių Lietuvos istorijoje arbitrų.

Tuo metu pats 77-erių Zalieckas dėkojo per ilgus darbo metus jį lydėjusiems žmonėms.

„Ačiū sakau Rimui Navickui, su kuriuo draugiškai ir profesionalai dirbome ketvirtį amžiaus. Už gražius žodžius dėkoju ir teisėjų asociacijos prezidentui. Linkiu visiems gero skrydžio krepšinio orbitoje“, – teigė arbitro karjerą baigiantis kaunietis.

Komentarai:
zmogus
Senai laikas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-01-07
+12
Atsakyti
Marlboro Gold.
Na pagaliau.. Ne vienerios varžybos per jį praloštos:)
2015-01-07
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.