Jauniesiems Kinijos krepšininkams patarimus dalija Saulius Štombergas
Jauniesiems Kinijos krepšininkams patarimus dalija Saulius Štombergas
Nuotr. mkl.lt
Lietuvos krepšinio federacija kartu su Kinijos krepšinio federacija tęsia bendradarbiavimą ir pirmą sykį mūsų šalyje organizuoja stovyklą, kurioje du mėnesius sportuos perspektyviausi Kinijos jaunieji krepšininkai.

Kinų vyriausiuoju treneriu tapo Lietuvos jaunių (U-18) rinktinės strategas Saulius Štombergas ir vyrų rinktinės fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas. Šią stovyklą, kuri nuo pirmadienio prasidėjo Kaune, organizuoja „Manijos Moksleivių krepšinio lyga“.

Devyni 16-18 metų Kinijos krepšininkai Lietuvoje dalyvaus krepšinio ir fizinio rengimo treniruotėse, žais rungtynes ir stebės aukščiausio lygio treniruotes bei kovas. Vieną savaitę per mėnesį kinai sportuos kartu su savo amžiaus Kauno Arvydo Sabonio krepšinio centro auklėtiniais.

Ši krepšinio stovykla skirta kinams įgyti naujos patirties, sportuoti geriausiomis sąlygomis ir varžytis su savo bendraamžiais. Kinai galės tobulinti savo įgūdžius ir pasisemti patirties iš Lietuvos trenerių.

„Pradėjome jau treniruotes, viskas gerai, dirbame, bandome judėti į priekį, – sako Štombergas. – Tai pirma tokia kinų stovykla, jie noriai priima informaciją, nori pasiruošti ateičiai, išmokti naujų dalykų. Kaune sportuoja keli pagrindiniai jaunimo rinktinės žaidėjai, jie nori sustiprinti tam tikrus žaidimo elementus, pagerinti savo įgūdžius. Stengsiuosi jiems tą informaciją perduoti. Šiuo metu dar reikia pasižiūrėti, ką kinai sugeba, išsičiupinėti, pamatyti, kokiame lygyje yra. Jau matosi ir tam tikros klaidos, kurias bandysime taisyti. Kinai nori ne tik dirbti treniruotėse, tačiau ir žaisti draugiškas rungtynes, tada dar geriau pamatysime kiekvieno žaidėjo savybes. Tiesa, jie visi nėra viena amžiaus, tai vienos komandos dublerių ekipos žaidėjai“.

Stovyklos vyriausiasis treneris Štombergas pats yra žaidęs Kinijoje. 1996-1997 metais jis vilkėjo Šanchajaus „Sharks“ komandos aprangą, kurioje vėliau rungtyniavo ir NBA žvaigždė Yao Mingas. Daug prie šios tarptautinės krepšinio stovyklos prisidėjo ir Lietuvos vyrų rinktinės treneris Jonas Kazlauskas, kuris dirbo Kinijos rinktinės treneriu ir ten būdamas daug padėjo jaunų krepšininkų ugdymui bei trenerių švietimui.

„Pats esu žaidęs Kinijoje, todėl patirties tikrai turiu, – kalbėjo Štombergas. – Žinau jų rengimo sistemą, kaip dirbama su jaunais krepšininkais. Didžiausia problema – kalba. Aš nemokų kinų kalbos, todėl treniruotės vyksta su vertėjo pagalba, tai sukelia tam tikrų sunkumų, tačiau prisitaikysime“.

„Šiems jauniems Kinijos vaikinais suteiktas didelis šansas. Jie teikia vilties savo šeimoms, draugams ir visai mūsų šalies krepšinio visuomenei, – teigė Azijos ir Europos projektų pagrindinis vadovas Wangas Weius. – Jaunieji mūsų krepšininkai sportuos tikroje krepšinio valstybėje – Lietuvoje. Tai naujas „Šilko kelias“, kurį mes tiesiame nuo Kinijos pietryčių pakrantės iki Baltijos jūros. Tik šįsyk viskas vyksta „krepšinio kalba“. Matome draugystę ir dosnumą iš Lietuvos krepšinio federacijos, šių jaunų žmonių svajonių palaikymą“.

Didžiausia šios stovyklos žvaigždė yra 210 cm ūgio Fanas Zimingas, kuris vadinamas ateities Kinijos rinktinės krepšininku. Daug tikimasi ir iš 194 cm ūgio gynėjo Luo Yongxuano, kuris šiuo metu yra šios šalies jaunimo rinktinės lyderis.

Apie šią Kinijos ir Lietuvos tarptautinę krepšinio stovyklą plačiai informuoja Kinijos žiniasklaida. Straipsnius ir nuotraukas nuolat publikuoja didieji šios šalies laikraščiai ir interneto portalai, tokie kaip Chinadaily.com, People.cn, CCTV.com ir kiti.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.