Šležas: „Išvydęs naują trenerį nenustebčiau“

2007-02-08 21:32
Rokas Buračas, „BasketNews.lt“ koresp.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos puolėjas Andrius Šležas po pralaimėto Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės varžybų finalo tinklalapiui „BasketNews.lt" tvirtino, jog nesėkmę lėmė itin prastai mesti tritaškiai.

Šležas, paklaustas ar LKL čempionai nenujaučia, jog komandoje gali būti pasikeitimų tikino, kad krepšininkai apie juos sužino paskutiniai. Vis dėlto aštuntą sezoną „Lietuvos ryte" rungtyniaujantis puolėjas teigė, kad trenerio pasikeitimas jo nenustebintų.

– Ar jau išsiaškinote pralaimėjimo priežastis?, – „BasketNews.lt“ paklausė Šležo.
– Dar neišsiaiškinome, nes šiandien davė kaulams truputį pailsėti. Iš Klaipėdos grįžome tik pusę dviejų nakties, todėl galėjome pailsėti. Paskutinį kartą poilsio dieną turėjome po rungtynių su Atėnų AEK ekipa. Krūvis buvo didelis, todėl poilsio reikėjo – prieš tai treniravomės be poilsio dienų. Penktadienį susirinksime į treniruotę ir analizuosime klaidas, aiškinsimės, ką darėme blogai. Kaip ir visada.

[image=6939 left]– Ar nesijautėte pavargę?
– Ne, nepasakyčiau. Važiuodami namo autobuse kalbėjomės, jog metėme būdami laisvi, tačiau nepataikėme. Galbūt dabar daugiau dėmesio reikės skirti metimams, nes per treniruotes mes daug nemėtome. O patiems pasilikti pamėtyti po treniruotės, kuri baigiasi 22 val., nelabai pavyksta – treniruotės ir taip yra ilgos. Yra taip, kaip yra. Treneris yra toks ir nieko nepadarysi.

– Pasiekti pergalę sutrukdė tik prastas taiklumas?
– Važiuodami namo suskaičiavome, kad per varžovų rankas metėme tik 3-4 tritaškius. Likusius metėme būdami laisvi. Aišku, problema gal yra ir ta, kad palakstėme ir pavargome, galbūt pavargome greičiau nei anksčiau, tačiau nėra taip, kad pavargai ir kritęs į lovą nebegali pasakyti nė žodžio. Galime bėgti, galime kovoti, galime stumdytis su tuo „Žalgiriu“, tačiau kažkurią mačo atkarpą pralaimime ir nebegalime jo pasivyti. Kažkaip nesužaidžiame mes su „Žalgiriu“. Ir jie pasirengę, ir mes pasirengę, bet....

– Anksčiau sužaisdavote, neseniai buvote laimėję 7 rungtynes iš eilės.
– Buvome. Ir pas juos buvo 7 ar 9 pergales iš eilės. „Žalgiris“ nėra toks varžovas, prieš kurį gali laimėti kiekvieną dieną. Jeigu norime laimėti, mums turi būti gera diena. Negalime nė truputėlio atsipalaiduoti. Vakar stengėmės, kovojome, esame apdaužyti, neišvengėme mėlynių. Jie irgi tokie patys, bet jie laimėjo.

– Ką savo žaidime pagerinote po „Žalgiriui“ pralaimėtų SEB Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) rungtynių.
– Prieš šį mačą labai akcentavome gynybą, kad jie puolime neatkovotų kamuolių. Per praėjusias rungtynes jie puldami atkovojo apie 20 kamuolių. Dabar daug mažiau, tik 6 ar 8. Atrodo vieną dalį sutvarkėme, tačiau kažkur kitur nesužaidėme. Reikia sustabdyti Tanoką Beardą. Jis mums yra didžiausia problema. Mums jis visada primeta po 20 taškų ir atkovoja virš 10 kamuolių.

– Per kitas varžybas sieksite atkeršyti?
– Aišku tik tiek, kad vieną taurę jau pralaimėjome. Žinau tik viena: jie ULEB taurės nelaimės, o mes bandysime nueiti šį kelią. Per kitus finalus laimės tie, kuriems labiau pasiseks ir nusišypsos laimė. O tai, kad jie dabar laimėjo 20 taškų, nieko nereiškia. Kitą kartą ir mes galime laimėti tokiu skirtumu. Pirmas šio sezono rungtynes mes laimėjome 15 taškų skirtumu. Kamuolys yra apvalus, o mūsų meistriškumas – apylygis. Tik tiek, kad kai kurie mūsų žaidėjai nesužaidžia, o jų – sužaidžia. Ateis gal ir į mūsų kiemą šventė, mes visi sužaisime, o jie ne. Tuomet ir mes laimėsime, švęsime pergalę.

– Ar nustebtumėte, jeigu atėję į treniruotę išvystumėte naują komandos trenerį?
– Per 10 metų „Lietuvos ryto" komandoje jau mačiau 20 trenerių, todėl nenustebčiau. Jeigu pasikeis, tai pasikeis – čia komandos vadovų sprendimas, o ne mano. Mes tokias naujienas visada sužinome paskutiniai. Atrodo iš vakaro viskas yra gerai, o kitą rytą pamatai naują trenerį. Įsitikiname tik tuomet, kai pamatome savo akimis.

Komentarai:
Palaukiam, kol baigsis ULEB, BBL ir LKL (Eurolyga kai kam jau baigėsi) tuomet Zagadiną karsim arba bučiuosim. Man irgi įtartinai atrodo tos jo metodikos, bet nevaidinkim chebra superekspertų.
2007-02-12
-1
Atsakyti
bet rytui ta sekme neatsisuks sakau per finalus su zalgiriu :)) ryto taktika tai biski nekokia su tais treneriu keitimais ;)) kas tik jo netrenirave :))
2007-02-11
-6
Atsakyti
Na, zaidejai nuvaryti ir zaide be ugneles... Pats kaikas Sagadinui pakeist treniruociu principa... O jei dar pralaimes pries italus, manau, sagadino dienos bus suskaiciuotos.
2007-02-10
+2
Atsakyti
SMS
manes taj irgi nenustebintu tas naujas treneris:)))
2007-02-10
-8
Atsakyti
aisku jei atleistu treneri jie, tai butu eiline naujiena :)) ryto tokia strategioja atleist kuo daugiau treneriu :D Jei pries kelis sezonus toki puiki treneri kaip Kazlauska atleido tai iswis nera apie ka kalbet... Apskritai Vainauskui tai kad tik pirkt zaidejus ir viskas, nusipirko Koljeviciu, uz Pakamani daug prastesni ir dziaugias. :D Geceviciu irgi pasyme, tam kad pasildytu suoleli, bet jei jiems taip gerai - prasom! :)
2007-02-09
-15
Atsakyti
kryzas: nugarą, o ne galvą;)
2007-02-09
-1
Atsakyti
Pralaimėjo tai pralaimėjo, juk negali Rytas ar Žalgiris visada laiminėt. Teisingai pasakė, kad apylygės komandos ir vieną kartą gali laimėti viena komanda, o kitą kita. Dabar svarbu žiūrėti į priekį ir susikoncentruoti į antradienio Uleb rungtynes, nes jei jas Rytas praloš tai tada po Siemens areną skraidys kėdes žiebtuvėliai ir kas tik gali būti po ranka, o Zmago galės ruošt savo galvą.
2007-02-09
+4
Atsakyti
Siaip tai protongai taip pakalbejo..
2007-02-09
+6
Atsakyti
Geras tas treneris... Tai kad ju fizine sportine forma sezono pradzioje buvo prasta ne Sagadino kalte... Geri tie kruviai treneris su patirtimi visi ji gerbia jis zino ka daro... Jejgu sezono pabaigoje bus prasti rezultatai tai tada galesim sakyti treneris blogai atliko savo darba o dabar... Dabar reikia nugaleti Snaidero ir ruostis kitam ULEB taures etapui... ;)
2007-02-09
Atsakyti
Na manau ne "Zalgiris" eina zemyn, o "Rytas" aukstyn, beto "Zalgiris" vis dar yra tituluociausias lietuvos klubas ir dar manau bus iki pat pabaigos, cia atrodo vien sagadinas kaltas, kad tiek zaidejus vargina, nieko panasaus, negi jus nematot kaip stipriai pasikeite zalgirio ginyba, juk toks klubas negali visus metus is eiles nusileisti rytui, pamastykit zmones...
2007-02-09
+3
Atsakyti
Galvojau kase lost ju darbas,o cia mergu pririnkta ir verkia "visos" kaip sunku ir koks tas Tanoka nesustabdomas.;)
2007-02-09
-5
Atsakyti
to BC_Zalgirietis: jis per tiek laiko zaisdamas ryte jau irgi spejo issiugdyt neapykanta zalgiriui;)
to miklovan: del emmeto tai dar galima pateisint sprendima. rushas gal nera tokio ūgio bet iš priešininkų reikalauja daug didesnio demesio gynyboj, nes gali pataikyt daug sunkesnius metimus nei emetas. o nors ir kaip visi nurasinejo ivory jis butu tikraipravertes tik ulebe kai stelmos nebuvo tiek rungtynese su zalgiriu
2007-02-09
Atsakyti
Graziai tinklapi atnaujinote :D
2007-02-09
+1
Atsakyti
As tai suskaiciuoju tik 10 treneriu tik Sakalauskas su Vainausku keitaliojosi vietomis
2007-02-09
+1
Atsakyti
Nesąmonė dabar pakeisti trenerį, nes jei ateitų naujas, aišku su nauju paožiūriu ir savo "taktika", kurią žaidėjams reikėtų perprasti... o laiko jau nėra daug.
2007-02-09
+3
Atsakyti
to miklovan:
ka reiskia autsaideriai ir dar kelinti metai? kiekvienais metais patekimas i top16 reiskia buti tvirtais autsaideriais? ka reiskia stabiliai eina zemyn? ar tai, kad turint viena maziausiu biudzetu eurolygoj pirmus metus nepatekti i top16? palyginimui verta pasakyti, kad l.rytas net neuztarnavo, kad ji taip apkalbinetu, kad ji pavadintu eurolygos tvirtu autsaideriu, nes jis eurolygoj net nezaidzia, nes nuolat iskrisdavo is uleb ir eilini karta pralaimedavo visus vidinius cempionatus.. tiesa, sublizgejo per zalgirio krize.. bet, jai pasibaigus, viskas vel atsistos i savo vietas!
2007-02-09
+2
Atsakyti
miklovan <<----
pameni praita sezona ir jus buvot tarp autsaideriu eurolygoj... tarp tokiu pat kaip ir zalgiris 16 eurolygos autsaideriu....
2007-02-09
+5
Atsakyti
Jei jau taip,tai pats Slezai irgi buvai isjungtas..Kad imetei pora troicu,tai tada,kai jau buvo viskas aisku ir atsileido Kaunas.
2007-02-09
+2
Atsakyti
su tuo „Žalgiriu" slezas prikolina :)
2007-02-09
+11
Atsakyti
Žalgirio gerbėjams pasakysiu,kad Žalgirio rezultatai vis eina žemyn.Ir laimėjimai prieš Rytą jam nieko nepadės - jis tvirtas Eurolygos autsaideris jau kelinti metai.
2007-02-08
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.