Benas Matkevičius dirba „Celtics“ klubo skautu Europoje
Benas Matkevičius dirba „Celtics“ klubo skautu Europoje

Kokį darbą dirba krepšinio skautai? Koks šių profesionalų vaidmuo komandos žaidime? Kuo skiriasi skautų darbas NBA ir Eurolygoje? Ir kaip skautai bendrauja su agentais? Jau šios savaitės pabaigoje Kauno kolegijoje į klausimus apie aikštelės užkulisius atsakys ir žiniomis dalinsis krepšinio profesionalas Benas Matkevičius.

Atvira paskaita vyks sausio 23 dieną (penktadienį) 13 val. Kauno kolegijos naujame studijų centre (Pramonės pr. 22A, Kaunas). Kauno kolegijos Sporto vadybos katedra susitikime ragina dalyvauti ne tik studentus, tačiau ir visus kauniečius – dėstytoju vienai dienai tapsiantis Matkevičius tikrai turės ką papasakoti apie dėmesio vertus epizodus, kurie vyksta ne tik krepšinio aikštelėje, tačiau ir už jos ribų.

Atvirą paskaitą sutikęs vesti 31 metų Matkevičius šiuo metu eina NBA „Celtics“ komandos skauto Europoje pareigas. Kaip pasakoja žiniasklaidai, pasiūlymą dirbti jis priėmė dar praėjusiais metais. Šiuo metu klube konsultantu dirbantis lietuvis krepšinio pasaulyje – nuo jaunų dienų. Matkevičius studijavo ir žaidė krepšinį viename iš Jungtinių Amerikos Valstijų koledžų.

Vėliau Maskvos CSKA klube dirbo skautu trenerių Jono Kazlausko, o paskui Ettore Messinos štabe. Viename krepšinio turnyrų jis susipažino su „Celtics“ klube dirbančiu Austinu Ainge‘u. Dar 2013 metais Matkevičius sulaukė pasiūlymo persikelti į Bostoną, bet tada jis  turėjo įsipareigojimų Rusijos klubui.

Pernai Messina išvyko dirbti trenerio asistentu į „San Antonio Spurs“, o Matkevičius paprašė CSKA vadovų suteikti jam šansą padirbėti NBA klube.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.