Mindaugas Budzinauskas tiki savo auklėtinių galimybėmis
Mindaugas Budzinauskas tiki savo auklėtinių galimybėmis
Kėdainių „Nevėžio“ komanda BEKO-LKL čempionate per 23 rungtynes pasiekė 3 pergales ir užima priešpaskutinę 10-ąją vietą. „Nevėžiui“ kol kas pavyko du kartus nugalėti autsaiderius – Mažeikių krepšininkus ir sykį Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Lapkričio pabaigoje Kėdainių komandos vyriausiuoju treneriu tapus Mindaugui Budzinauskui „Nevėžis“ šventė vieną pergalę per 9 rungtynes. Tokie rezultatai stratego netenkina.

Budzinauskas tvirtina, kad jo auklėtiniai nusiteikę siekti aukštesnės vietos, nors prieš sezoną, klubo tikslai buvo kuklūs.

„Mūsų tikslas buvo išgyventi, neužimti paskutinės vietos, bet dabar mes norime daugiau. Norime pergalių ir tikimės, kad artimiausiu metu jų bus daugiau. Mūsų netenkina 10 vieta. Stengsimės pagerinti situaciją ir kilti laipteliu ar dviem į viršų”, – „Radiocentro“ laidai „BEKO-LKL apžvalga“ teigė Budzinauskas.

Pasiekti daugiau pergalių ir būti laipteliu ar keliais aukščiau, anot trenerio Budzinausko „Nevėžiui“ trukdė ne tik nepakankamai geras žaidimas, krepšinio taktikos klaidos, bet ir iki šiol persekiojusios traumos. Jos lėmė susižaidimo stoką, o svarbiausia – trūko tinkamo psichologinio pasirengimo.

„Kai komanda dažnai pralaimi, atsiranda toks kompleksas, kai esi arti pergalės, kai reikia žengti tuos svarbius žingsnius, kažkur surizikuoti, labai lemia pasitikėjimas savimi. Aš manau, mums šiek tiek jo trūksta ir lemiamais momentais mes vis padarome klaidų. Kai reikia padaryti žingsnį, mes sustojame. Ir tas kainavo ne vieną pergalę“.

Kuklių finansinių galimybių „Nevėžio“ klubas komandos sudėtį pradėjo formuoti vėlai ir užsieniečių turi daugiau negu daugelis kitų BEKO-LKL čempionato ekipų.

„Tai nėra nei kažkoks pliusas, nei minusas. Galvoju, kad tai tiesiog tokia situacija. Legionierius įsigyti buvo pigiau negu panašaus lygio lietuvių žaidėjus. Klubas buvo priverstas rinktis legionierius. Manau, tai buvo geras žingsnis. Legionieriai stengiasi, puikiai dirba ir tobulėja. Jie yra jauni žaidėjai ir rodo nemažą potencialą“.

Kai kuriose rungtynėse „Nevėžio“ krepšininkai jau rimtai kimba į atlapus gerokai aukščiau turnyro lentelėje esantiems varžovams. Žaidimas padeda auginti pasitikėjimą savo jėgomis. Budzinauską džiugina ir dar kai kas.

„Mane labiausiai džiugina žaidėjų darbas per treniruotes, dėl to žaidimas gerėja. Tikrai nėra jokių problemų. Visi rimtai dirba, stengiasi, jaučia, kad kažką galime daugiau nuveikti, negu dabar yra. Mums reikia pergalių, stengtis užsikabinti ir, manau, tikrai galime nustebinti“.

Galimybę nustebinti Kedainių krepšininkai turės artimiausiu metu – laukia akistatos su „Mažeikiais“, „Prienais“ ir „Lietkabeliu“.

„Ateina svarbių rungtynių maratonas su tomis komandomis, prieš kurias žaidžiant tikrai galime pasiekti pergalių. Labai tam ruošiamės ir tikimės, kad pavyks“.

Komentarai:
sinonimas
Maziau lok sabaka,toks stiprinimasis tai juokas ima,serapinas kazkoks super star..
2015-01-23
-1
Atsakyti
Reksas
Gerai skiedzia cia, ziurek ka dar nenukristum vienu laipteliu zemiau nes Mazeikia nesnaudzia stiprinasi
2015-01-23
Atsakyti
.
Ka ruko?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-01-23
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.