Steve'as Blake'as mirusio Jerome'o Kersey garbei atsisakė 25-uoju numeriu pažymėtų marškinėlių
Steve'as Blake'as mirusio Jerome'o Kersey garbei atsisakė 25-uoju numeriu pažymėtų marškinėlių
Nuotr. AP-Scanpix

Sužinojęs apie Portlando „Trail Blazers“ legendos Jerome'o Kersey mirtį, komandos veteranas Steve'as Blake'as nusprendė žengti neįprastą žingsnį. 34-erių metų įžaidėjas prieš treniruotę užsuko į „Blazers“ klubo ofisą ir paprašė, kad jam būtų leista pasikeisti marškinėlių numerį.

Blake'as sąmoningai atsisakė 25-ojo numerio, kuris ilgus metus priklausė ir praėjusio amžiaus paskutinių dešimtmečių „Blazers“ žvaigždei Kersey.

„Man visuomet buvo garbė vilkėti 25-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius, kadangi žinojau, ką jie reiškia klubui ir jo sirgaliams. Tačiau aš nusprendžiau, kad Kersey ir jo numeris turi būti pagerbti ir įamžinti“, – savo apsisprendimą pakomentavo šį sezoną į Portlendą persikėlęs gynėjas.

„Blazers“ atstovai netruko susisiekti su pagrindiniu NBA lygos ofisu ir priėmė neeilinį sprendimą – Blake'o prašymas buvo patenkintas. Nuo šiol gynėjas vilkės 5-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

„Aš padariau tai klubo legendos garbei. Tikiuosi, fanai tai supras“, – savo poelgio motyvus komentavo patyręs krepšininkas.

Nuo šiol 25-uoju numeriu pažymėtų marškinėlių „Blazers“ komandoje nebevilkės joks krepšininkas. Data, kada jie bus iškelti į arenos palubes, priklausys nuo paties klubo.

Šiuo metu „Blazers“ jau turi devynis „neliečiamus“ marškinėlius, dedikuotus dešimčiai krepšininkų (30-uoju numeriu žaidė dvi klubo legendos – Terry Porteris ir Bobby Grossas).

Netikėtai miręs 52-ejų Kersey buvo vienas populiariausių visų laikų „Blazers“ krepšininkų. Jis Portlande žaidė nuo 1984 iki 1995 metų. Su šia ekipa dvimetrinis puolėjas 1990 ir 1992 metais buvo nukeliavęs iki NBA finalo.

Jis yra antras klubo istorijoje pagal sužaistas rungtynes (831) ir atkovotus kamuolius (5078), trečias pagal blokuotus metimus (621) ir perimtus kamuolius (1059).

Komentarai:
Geras poelgis.
2015-02-20
+11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.