Mindaugo Budzinausko treniruojama komanda vejasi Prienų atstovus turnyro lentelėje
Mindaugo Budzinausko treniruojama komanda vejasi Prienų atstovus turnyro lentelėje
Nuotr. Fotodiena.lt/D.Pipas

Kėdainių „Nevėžio“ ekipos vyriausiasis treneris Mindaugas Budzinauskas po svarbios pergalės prieš „Prienų“ ekipą pažymėjo, kad komanda eina teisingu keliu ir pripažino, kad kėdainiškiams pažadėta 1500 eurų premija krepšininkams pridėjo papildomo stimulo stengtis.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) susitikime „Nevėžis“ namuose „Prienus“ įveikė 69:63 ir turnyro lentelėje nuo jų šiuo metu atsilieka jau tik 1 pergale. Kėdainių ekipa yra laimėjusi 5, o Prienų – 6 kartus. Tuo pačiu „Nevėžis“ šiek tiek atitrūko ir nuo paskutinėje vietoje esančių „Mažeikių“, savo sąskaitoje turinčių 2 pergales.

„Visų rungtynių metu negalėjome atsikratyti įtampos, neretai žaidėjai nebūdingai sau klydo. Tačiau tai suprantama – svarbiose rungtynėse krepšininkų nervai yra įtempti, ne visi jų sprendimai būna teisingi“, – po mačo pažymėjo Budzinauskas. – Išskyrus pirmą kėlinį, gerai žaidėme gynyboje. Turėjome problemų puolime, tačiau jų dažniausiai prisikurdavome patys – bereikalingai skubėdavome“.

Anot trenerio, už pergalę prieš prieniškius komandai pažadėta „Ūkininkų fondo“ premija – pozityvus dalykas.

„Taip, kartais tos premijos įneša papildomą jaudulį, tačiau dažnai jos suveikia stimuliuojančiai“, – sakė Budzinauskas.

„Nevėžio“ stratego teigimu, komanda pamažu susižaidžia ir krepšininkams telieka tęsti pradėtą darbą. „Ledai jau pralaužti, taip reikia tęsti ir toliau. Penktadienį laukia sunkios rungtynės su „Lietuvos rytu“, tačiau mums šiame sezone lengvų rungtynių nebus“, – tvirtino Budzinauskas.

Tuo metu „Prienų“ treneris Tadas Stankevičius teigė, kad jo auklėtiniai nesusitvarkė su greitomis varžovų atakomis.

„Oponentai buvo greitesni, jie mums „apibėgo“ puolime pelnydami daug lengvų taškų. Taip pat suklydome daugiau nei 20 kartų, o tai pasako daug ką. Galbūt antroje pusėje klaidas lėmė nuovargis, tačiau vyrų kritikuoti negaliu. Pralaimėjome mūšį, bet ne karą“, – pabrėžė Stankevičius.

Krepšinio specialistas pripažino, kad jo komanda yra atsidūrusi sudėtingoje situacijoje – sezono metu „Prienai“ išsiskyrė ne tik su dviem lyderiais Ovidijumi Varanausku ir Arnu Labucku, bet ir dar keliais krepšininkais.

„Kuomet gale sezono reikia ieškoti naujo lyderio, nėra gerai. Praradome visą starto penketą, o tai daug ką pasako... Tačiau jeigu sugebame kovoti ir be buvusio starto penketo, reiškia, jog rezervų yra. Dar turime visą paskutinį ratą“, – priminė Stankevičius.

Išsamesni trenerių komentarai:

http://youtu.be/BLbzf94Fi9k

Komentarai:
tai
kad manau jiem tas 1500 kaip lasas juroj, palyginus kiek su stavkem euru pasidaro pries save statydami per visa sezona :D
2015-02-25
+3
Atsakyti
ant komandos 1500 eur? :D
2015-02-24
-2
Atsakyti
ass
as
2015-02-24
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.