Manto Šerniaus auklėtiniai šiuo metu LKL turnyrinėje lentelėje užima ketvirtąją vietą
Manto Šerniaus auklėtiniai šiuo metu LKL turnyrinėje lentelėje užima ketvirtąją vietą
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Trečiadienį iš Klaipėdos pergalę išsivežę Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubo krepšininkai pakilo į ketvirtąją Lietuvos krepšinio lygos (LKL) turnyrinės lentelės vietą. Po rungtynių Mantas Šernius liko patenkintas atliktu auklėtinių darbu ir pademonstruotu nusiteikimu.

„Šiandien pasiekėme labai gerą pergalę, kuri yra mums labai svarbi ne tik turnyro lentelės prasme, bet ir pasitikėjimo, po to kai pralaimėjome LKF taurės turnyre.

Aš jaučiau, kad rungtynėse žaidžia ne tik tie žaidėjai kurie yra aikštėlėje, bet ir tie, kurie stebi rungtynes nuo atsarginio suolelio, tai puiku. Manau, kad einame žingsnis po žingsnio į priekį“, – pergale džiaugėsi Šernius.

– Treneri, puikiai pradėjote rungtynes, po to sužaidėte prastesnę atkarpą, ir galiausiai po ilgosios pertraukos spurtavote. Kas lėmė tai?
– Pradžioje laikėmės plano, po to šiek tiek įsivėlėme į greitą „Neptūno“ žaidimą. Turėjau nuraminti žaidėjus bei rinktis teisingus sprendimus aikštelėje. Išlaikėme juos antrame kėlinyje, neleidome nuo mūsų pabėgti, tai buvo mūsų pirmoji užduotis.

– Šios rungtynės buvo labiau gynybinio pobūdžio?
– Sunku pasakyti, bet mūsų puolimas buvo tikrai organizuotas ir jautėsi, kad mes nedarome klaidų, nors ne visuomet pavyksta pelnyti taškus. Išlaikėme koncentraciją iki pat ketvirtojo kėlinio, tai lėmė, kad kokybiškai puolėme ir pelnėme nemažai taškų. Praleisti 89 taškus prieš „Neptūną“ yra neblogai.

– Kokį įspūdį paliko „Pieno žvaigždžių“ komandoje debiutavęs Jokūbas Gintvainis?
– Aš jį matau treniruotėse kaip labai perspektyvų gynėją, supratingą krepšininką. Jam nereikia tris kartus kartoti, užtenka vieno ir jis žino ką treneris turi omenyje. Man patinka su tokiais krepšininkais dirbti.

– Šiame sezone Vilniuje laimėjote prieš „Lietuvos ryto“ ekipą, šiandien Klaipėdoje prieš „Neptūną“, kuri pergalė saldesnė?
– Vienodai saldžios, nes komandos yra aukšto lygio, su dideliais biudžetais. Kiekvienas žaidėjas manau svajoja žaisti už šias ekipas, tai jiems yra papildoma motyvacija.

Tuo metu „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis neslėpė, jog ekipa šiuo metu išgyvena ne pačius geriausius laikus.

„Toks vaizdas, kad nuo naujųjų metų komanda yra duobėje ir kai tu esi duobėje nėra taip lengva iš jos išlipti. Atrodo įmetėme 89 taškus, tačiau sugebėjome pralaimėti savoje aikštelėje. Tai parodo apie mūsų opią gynybą, šiaip komanda jaučiasi šiek tiek pavargusi, reikia ieškoti būdų, kaip atsigauti tiek fiziškai, tiek morališkai. Skaudus pralaimėjimas, bet reikia žiūrėti į priekį ir žaisti toliau. „Pieno Žvaigždės“ šiandien sužaidė tikrai puikias rungtynes, belieka juos tik pasveikinti“, – po susitikimo teigė K.Maksvytis.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.