Tomas Pačėsas prasimušė į Alytaus miesto savivaldybę
Tomas Pačėsas prasimušė į Alytaus miesto savivaldybę
Nuotr. Fotodiena.lt/P.Paleckis
Ne vienas praeityje garsus krepšininkas ar treneris prasimušė į savo miestų ir rajonų savivaldybes po vakar Lietuvoje įvykusių savivaldos rinkimų. Tarp garsiausių pavardžių – Tomas Pačėsas, Žydrūnas Urbonas ir Linas Kvedaravičius.

Su visuomeniniu rinkimu „Už Alytų“ komitetu į šio miesto savivaldybę pateko buvęs krepšininkas ir treneris, Alytaus „Dzūkijos“ klubo prezidentas Tomas Pačėsas. Reitinguodami žmonės jį iš ketvirtosios komiteto sąrašo pozicijos iškėlė į antrąją.

Į Utenos rajono savivaldybę per Lietuvos socialdemokratų sąrašą pateko buvęs krepšinikas, Utenos „Juventus“ klubo prezidentas Žydrūnas Urbonas. Reitinguodami žmonės sąraše jį iš 7-osios vietos kilstelėjo į 6-ąją.

Į Vilniaus miesto savivaldybę per Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio sąrašą įžengė buvęs krepšininkas Linas Kvedaravičius. Prieš rinkimus sąraše jis buvo antroje pozicijoje, joje ir liko.

Į Kauno miesto savivaldybę per Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų sąrašą pateko kadaise Kauno „Žalgiryje“ rungtyniavęs Gediminas Budnikas. Jį iš 20-osios sąrašo vietos balsuotojai išreitingavo į 8-ąją.

Tuo metu su Lietuvos laisvės sąjungos, geriau žinomos kaip Artūro Zuoko partijos, sąraše buvęs Darius Maskoliūnas į Vilniaus savivaldybę nepateko, tačiau sąraše padarė milžinišką šuolį. Iš 99-osios pozicijos žmonės jį išreitingavo net į 20-ąją.

„Už borto“ liko ir kitas Vilniuje su Zuoko sąrašu į savivaldybę patekti mėginęs buvęs krepšininkas Mantas Niparavičius. Žmonės iš 14-osios vietos jį nustūmė į 16-ąją.

Nepasisekė ir tiesiai į Kauno miesto mero postą pretendavusiam buvusiam Lietuvos moterų krepšinio rinktinės treneriui Vydui Gedvilui. Darbo partijos kandidatas surinko 2,37 proc. balsų ir į antrą rinkimų etapą nepateko.

Savo tikslo neįgyvendino ir savivaldybę pretendavę krepšinio pasaulio žmonės marijampoliečiai. Už borto liko krepšinio treneris Gintautas Žibūda, karjeros dar nebaigęs krepšininkas Marius Valukonis ir moterų komandos „Sūduva“ vadovas Deividas Jurkša.

Taip pat į Šiaulių miesto savaivaldybę nepateko dabartinis „Šiaulių“ vyriausiojo trenerio Gedimino Petrausko asistentas Vaidas Pauliukėnas. Buvęs krepšininkas buvo įtrauktas į Visuomeninio rinkimų komiteto „Artūro Visocko nepartinis sąrašas“ gretas, tačiau galutiniame išsidėstyme liko tik 18-as. Tiesa, į šią poziciją rinkėjai jį pakėlė iš 24-osios.

Komentarai:
trololo to djgaffer
Oi, paaiskinsiu tavo intelekto zmogui. Sakydamas kaimas as neturiu galvoj miesto dydzio, as kalbu apie Kauno kaip miesto ivaizdi, gyventoju kultura, svarbiausiu miesto vietu nykuma ir netvarka.
2015-03-02
-5
Atsakyti
djgaffer to trololo
Oi bl,vaikai jūs vaikai,jau net nežinot kaip papyzdavot.:-)Jei Kaunas kaimas,tai kas tada Wilno Europos mąstais?Bažnytkaimis sušiktas,o 3 Lietuvos miestas Klaipėda tada vienkiemis pagal tavo "mąstymą".Baik uostyt,nes jau tikrai nejuokinga.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-03-02
-4
Atsakyti
trololo to djgaffer
ale yra kuo didziuotis, gyveni didziausiam Lietuvos kaime, kur merui normali praktika yra nesiot basankes su kojinem :)))
2015-03-02
+1
Atsakyti
djgaffer to Sneferu
Nu tai neveltui tam Wilno vieni lenkai ir gyvena.Ot pažvengčiau,jei tą jobaną Tomaševskį išsirinktų taboriniai.:-DJuk portugalai ten vieni.:-DAčių dievui ne vilniovskas esu-gėda ten būtų gyvent.Kaune gimiau,Kaune ir numirsiu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-03-02
-4
Atsakyti
KlaidomisBet ant kiek reikia buti kontuzintai suluošintu kad balsuoti už zuoka ir jo erezijas?gudrus jis daug makliu padare rimtiems kentams o va paskuo ji eina armija mankurtu. tyliu. Irgi negaliu suvokti kas XXI a sugeba balsuoti už socialdemokratus? partija seni nukvake dar lenino gimina regeja komunistai su milžiniškais pilvais. kokia partija toks ir premjeras parodija klaunu--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Jau geriau zuokas nei koks Tomasevskis,paziurek kiek lenkas procentu surinko kraupu,neveltui ir vadina vilniu lenku sostine.
2015-03-02
+7
Atsakyti
Bet ant kiek reikia buti kontuzintai suluošintu kad balsuoti už zuoka ir jo erezijas?gudrus jis daug makliu padare rimtiems kentams o va paskuo ji eina armija mankurtu. tyliu. Irgi negaliu suvokti kas XXI a sugeba balsuoti už socialdemokratus? partija seni nukvake dar lenino gimina regeja komunistai su milžiniškais pilvais. kokia partija toks ir premjeras parodija klaunu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-03-02
-2
Atsakyti
Tiesiai
Jurkša ir co...tai nežinau...tokio subinlaižio dar nesu matęs.... O Valukonį Skučas tikriausiai pakalbino "dėl skaičiaus" užsirašyti. Kas gerai, kad bent Valukonis padorioj partijoje ko nepasakysi apie misteri asslickerį Jurkšą.
2015-03-02
-2
Atsakyti
ka zmones renka.
2015-03-02
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.